Asiaczek Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 No tak. Prosty czyli krzywy. Pies czyli kot (wg Tyma), itp. A skandali sędziowskich jak nie było, tak nie ma... To ja proponuję za skandal uznać Walentynkową wystawę w Bydgoszczy: koszmarna ciasnota, duchota, b.małe ringi i trutka na szczury pod ławkami. Tego negatywnego wrażenia nie zetrą sympatyczne przytulanki dla psiaków i/lub właścicieli. Chyba... Pzdr. Quote
aga 2 Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 A'propo Bydgoszczy i oceny... Sędzia, opisując suczkę mówi, że za długie proporcje. Wystawca usłyszał, poprawił suczkę, a sędzia: O, teraz już nie. Quote
Asiaczek Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 [quote name='aga 2']A'propo Bydgoszczy i oceny... Sędzia, opisując suczkę mówi, że za długie proporcje. Wystawca usłyszał, poprawił suczkę, a sędzia: O, teraz już nie.[/quote] No nie, czytając Twoją wypowiedź, mało nie umarłam ze śmiechu! Najpierw "za długie proporcje", a potem:"...już nie". Komedia! :D Pzdr. Quote
aga 2 Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 [quote name='Asiaczek'] No nie, czytając Twoją wypowiedź, mało nie umarłam ze śmiechu! Najpierw "za długie proporcje", a potem:"...już nie". Komedia! :D Pzdr.[/quote] Ech, Asia, ja już sama nie wiem, czy się śmiać, czy płakać... Ocenę doskonałą i lokatę dostaje pies, którego głowa nie przypomina rottka w żadnym szczególe, za to jest mastifowo wzorcowa... Quote
Asiaczek Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Ponieważ jest to topik "Skandale sędziowskie", to możesz śmiało napisać nazwisko tego sędziego. Wtedy wszyscy zainteresowani będą wiedzieli, z czym do niego jeździć (tzn. z psami w jakim typie).I sprawa jasna. Lepiej (zdrowiej) jest się śmiać, niż płakać. Uwierz mi. Pzdr. Quote
ursus Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Na ringu stoi pies........... dostaje NPwR i CWC......... do porównania wchodzi najlepsza suka, na co pies zaczyna merdać ogonem........ komentarz sędziego......... "wygrywa suka bo pies się właśnie skrócił optycznie"....... Chorzów2004r Quote
Guest bernulka Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Moja znajoma miała też taki opis: "róchu(przez ó) doskonały, choć troche koślawy" :o Quote
Asiaczek Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 [b]Bernulka[/b] - super!!! Doskonały, choć koślawy. Bomba! :D Taki pies pasowałby jak ulał do "Ministerstwa Dziwnych Kroków" z Cyrku Monty Pythona. A co do ortografii, to ewidentna wina sekretarza ringowego. Sędzia nie czyta tego, co napisał sekretarz, tylko podpisuje. Pzdr. Quote
Yorkies Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 ja mam w opisie mojego yorka "śerść" dobrej jakości... :-? Quote
Guest bernulka Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 Ja słyszałam dużo takich opisów. Na którejść z wystaw sędzia powiedział że wybiera pieska bo sunia siedząc koło ringu była "dziwnie rozkraczona" HELP! Quote
Asiaczek Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 [b]Bernulka[/b] - dużo masz jeszcze takich cudowności? Ja przez Ciebie spać nie będą mogła, bo będą mi się śniły takie hybrydy językowe... "doskonałe choć koślawe" i na dodatek "dziwnie rozkraczone". Brrr, aż się boję iść spać, już nie mówiąc o wieczornych spacerach z psiakami. Pzdr. Quote
Basenji Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 [quote name='aga 2']A'propo Bydgoszczy i oceny... Sędzia, opisując suczkę mówi, że za długie proporcje. Wystawca usłyszał, poprawił suczkę, a sędzia: O, teraz już nie.[/quote] A jak piechu legł na ringu, to sędzia stwierdził, że ma zbyt krótkie nogi i w ogóle to jest jamnik? :lol Zdrówko Quote
Gosia Posted February 14, 2005 Posted February 14, 2005 ... Ocenę doskonałą i lokatę dostaje pies, którego głowa nie przypomina rottka w żadnym szczególe, za to jest mastifowo wzorcowa...[/quote] Nie mów mi, że to coś dostało lokatę. To cudo po E.......e? Gosia Quote
aga 2 Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 Tak, Gosia, lokata 3 doskonała na 4 czy 5 psów :-? [quote name='Asiaczek']Ponieważ jest to topik "Skandale sędziowskie", to możesz śmiało napisać nazwisko tego sędziego. Wtedy wszyscy zainteresowani będą wiedzieli, z czym do niego jeździć (tzn. z psami w jakim typie).I sprawa jasna. [/quote] Najgorsze jest to, że ja o tym sędzim wypowiadałam się w superlatywach. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe zaćmienie jakieś, chociaż zaczynam w to wątpić, naprawdę. Quote
Asiaczek Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 [quote name='Gosia']... Ocenę doskonałą i lokatę dostaje pies, którego głowa nie przypomina rottka w żadnym szczególe, za to jest mastifowo wzorcowa...[/quote] Nie mów mi, że to coś dostało lokatę. To cudo po E.......e? Gosia[/quote] A czy po tym psie na literę"E..." już takie "wzrocowe mastofiwe" głowy się zdarzały? Bo może tu nie być jego winy, przecież suka też ma coś do powiedzenia, prawda? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 [quote name='aga 2']Tak, Gosia, lokata 3 doskonała na 4 czy 5 psów :-? [quote name='Asiaczek']Ponieważ jest to topik "Skandale sędziowskie", to możesz śmiało napisać nazwisko tego sędziego. Wtedy wszyscy zainteresowani będą wiedzieli, z czym do niego jeździć (tzn. z psami w jakim typie).I sprawa jasna. [/quote] Najgorsze jest to, że ja o tym sędzim wypowiadałam się w superlatywach. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe zaćmienie jakieś, chociaż zaczynam w to wątpić, naprawdę.[/quote] O kurcze. No to masz niezły zgryz. Pzdr. Quote
Gosia Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 A trudno powiedzieć, bo to młody pies i to było pierwsze zwierzę po nim, jakie widziałam. Ja się spodziewałam, że taka przebudowana głowa może iść po dziadku- czyli ojcu tego psa (adze 2 się bardzo podoba :wink: ), ale to, co zobaczyłam przeskoczyło moje przewidywania. Nie mam katalogu, żeby sprawdzić, po jakiej matce- ale wątpię, żeby to suka dała. Ja bym go wywaliła z dobrą i adnotacją "pies nietypowy dla rasy". Bo to nie tylko głowa, ale też korpus, nogi- cały pies wygląda jak hucuł na krótkich nóżkach. A sędzia- proszę bardzo- Pan Szutkiewicz. Gosia Quote
nice_girl Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 Teoretycznie lokaty na finałach zdobywają psy wybitne. Suczka corgi, która zajęła BOG III w Rzeszowie, jest, hmmm, przeciętna ... Można gdzieś zobaczyć zdjęcie tego rottka? Quote
Dorota_Fiszer Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 [quote name='Gosia']A Ja bym go wywaliła z dobrą i adnotacją "pies nietypowy dla rasy".Gosia[/quote] Ale to sie raczej nie zdarzy... :( My mamy takiego goldena,ktory chyba wzialby wszystko na ringu rottkow....(gdyby go ogolic i troszke podfarbowac).A pies w Bydgoszczy skonczyl championat :-? Najsmieszniejsza sytuacja byla teraz na Walentynkowej,gdy jakas kobitka - typowy widz,pyta czy na tym ringu sa goldeny.Ja mowie,ze tak,a ona na to czy ten pies to tez golden..? Przy okazji skandali to oceniala Halina Klimaszewska.Radze unikac.Po pierwsze to dentystka (tak grzebala psu w pysku,ze po raz pierwszy w zyciu zaczal odwracac glowe),po drugie otrzymalam druga lokate za dosyc osobliwa rzecz :wink: Na poczatku wiedzialam juz,ze musze przegrac (bo drugi pies potrzebowal CWC),ale wytlumaczenie przegranej mnie zabilo :wink: Mianowicie przegralam zle zrobiona szyja.To bym jeszcze zrozumiala,bo faktycznie pies moglby byc lepiej zrobiony,ale dalszy ciag wytlumaczenia....Pani sedzina stwierdzila,ze szyja jest zrobiona za wysoko...Goldenowi robi sie szyje od linii uszu do lopatek i do mostka,a pani sedzina stwierdzila,ze powinien miec sciete za mostke,a wiec CALE przedpiersie. U takiego "fachowcy" jeszcze w zyciu nie bylam.. Quote
aga 2 Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 [quote name='Gosia'] Ja się spodziewałam, że taka przebudowana głowa może iść po dziadku- czyli ojcu tego psa (adze 2 się bardzo podoba :wink: ), ale to, co zobaczyłam przeskoczyło moje przewidywania. Gosia[/quote] Gosia, mnie się Mambo nie podoba. Mnie się Ex podoba :wink: Ale aż TAKICH głów to Mambo przecież nie daje. Suka: SALSA Piot-Ren. Nie znam. Justynka, watpie, ale kiedyś widziałam jego strone, więc pogrzebię i może znajde. Quote
aga 2 Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 [b]JUSTYNKA[/b], link do zdjęcia jest na naszym forum, w wynikach wystawy z Bydgoszczy. Miłego oglądania :evilbat: Quote
Asiaczek Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 No więc niech rolki unikają p. Szutkiewicza, który nie zna wzorca, a goldeny - p. Klimaszewicz, która preferuje "zrobione" goldeny i to oczywiście wg jej gustu. Tylko wyczesane lub inaczej "przygotowane" - won z ringu... Pzdr. Quote
nice_girl Posted February 15, 2005 Author Posted February 15, 2005 [quote name='aga 2'][b]JUSTYNKA[/b], link do zdjęcia jest na naszym forum, w wynikach wystawy z Bydgoszczy. Miłego oglądania :evilbat:[/quote] Dziwne takie to to. No, ale my sie nie znamy, wiadomo sędzia zawsze wie lepiej. Może to jakiś nowy typ rottka? :lol: :lol: Quote
Recommended Posts