Anulka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Moje pudlątko-diablątko zeżarło w niedzielę w lesie jakieś obrzydlistwo cuchnące i w związku z tym dostał biegunki i wymiotów. Wet podał mu roztwór kredy, zastrzyki przeciwbiegunkowe i przeciwwymiotne no i podłączyli podskórnie kroplówę. Wpompowali w niego ze 300ml płynu w prawy bok tworząc pięknego garba niczym u wielbłąda. Płyn miał się rozchodzić po dwóch stronach ciała jednak przewędrował sobie na lewą stronę tworząc wole wypełnione płynem, dyndające i chlupoczące przy potrząśnięciu. Czy u Waszych psów też coś takiego obesrwowaliście? Czy to się w miarę szybko rozejdzie bo mam wrażenie, że przeszkadza mu to przy chodzeniu. Pozdro i dzięki za odpowiedzi. Quote
Chefrenek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Anulka']Moje pudlątko-diablątko zeżarło w niedzielę w lesie jakieś obrzydlistwo cuchnące i w związku z tym dostał biegunki i wymiotów. Wet podał mu roztwór kredy, zastrzyki przeciwbiegunkowe i przeciwwymiotne no i podłączyli podskórnie kroplówę. Wpompowali w niego ze 300ml płynu w prawy bok tworząc pięknego garba niczym u wielbłąda. Płyn miał się rozchodzić po dwóch stronach ciała jednak przewędrował sobie na lewą stronę tworząc wole wypełnione płynem, dyndające i chlupoczące przy potrząśnięciu. Czy u Waszych psów też coś takiego obesrwowaliście? Czy to się w miarę szybko rozejdzie bo mam wrażenie, że przeszkadza mu to przy chodzeniu. Pozdro i dzięki za odpowiedzi.[/quote] Spokojnie, to normalne. Wszystko będzie ok. U mojego zniknęło po kilkunastu godzinach.;) Quote
Anulka Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 [QUOTE]Spokojnie, to normalne. Wszystko będzie ok. U mojego zniknęło po kilkunastu godzinach[/QUOTE] Dzięki Chefrenek ;) Trochę się martwię bo to jest dość spore ale skoro zejdzie to się uspokoiłam Quote
Recommended Posts