Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, że w TOZie sporo zwierzaków szuka domów, bywam tam z moją i tymczasową kociarnią :smile:, a numer juz zapisałam, do tej pory podawałam zawsze do lecznicy, bo ten miałam zapisany w tel., ale docelowy bedzie lepszy.

Dziękuję! :loveu: To na pewno nam pomoże.

Posted

Słuchajcie, sprawa wygląda tak: dziś rano okazało się, że Szagi nie może zostać dłużej na tymczasie u mojej znajomej i przyjechał do mnie. Przed chwilą była u mnie moja znajoma z koleżanką i mały pojechał do niej na tymczas, ale tymczas ma dużą szansę zamienić się w dom stały :) Pani, która go wzięła będzie mieszkać do czerwca w Szczecinie, a później przenosi sie do Kołobrzegu, gdzie mieszkają jej rodzice, maluch mieszkałby w domu z ogrodem. W październiku zeszłego roku odszedł od nich po 17 latach ich piesek, też jamnik. Jestem dobrej myśli, że dom tymczasowy zamieni sie w dom stały, okaże się to w ciągu kilku nastepnych dni.

Właściwie powinnam zdjąć ogłoszenia, ale może poodbieram jeszcze troche telefonów i będę kierować ludzi tutaj na forum, oprócz tego podaję im numer tel. do TOZ.

Gdzie znajdę umowę adopcyjną dla psa?

Posted

Szagi po dlugich przejściach jest znowu u mnie. Dziś rano byłam umówiona w jego potencjalnym domu, pojechałam tam z nim, wszystko było ok, warunki umowy zaakceptowane, pan widać było, że ma świetne podejście do psa, ale pani...jak już wychodziłyśmy Szagi wskoczył na kanapę i ściągnął poduszkę a ona go uderzyła, pan do niej: nie bij psa! w odpowiedzi usłyszał: a co może mam go głaskać jak mi poduszki ściąga.
I jak sie można domyślić, pies wrócił ze mną.

słuchajcie, czy ja mam za wysokie wymagania? czy to, że oczekuję że pies zostanie wykastrowany to zbyt wiele? jedna pani mi powiedziała, że nie będzie okaleczać psa, a poza tym jej suczka jamniczka miała małe i ona wszystkie sprzedała.
Jak odróżnić tych ludzi? ich intencje ? jak znaleźć odpowiedzialną osobę, która zaakceptuje wszystkie warunki umowy?

Posted

w jakim wieku można przeprowadzać u psa kastrację?
zrobię to na mój koszt i nie będę się musiała zastawiać czy za jakiś czas nie pojawią sie na świecie małe słodkie jamniczki w jakiejś rozmnażalni.

Posted

kastracje najlepiej przeprowadzic jak psina dojrzeje, ja mysle ze conajmniej az skonczy rok powinno sie poczekac ;)

czy mam rozumiec ze szczeniak jest nadal do adopcji ??? moze rozwazysz ten domek o ktorym wspominalam ???

Posted

tengusia mały dalej szuka domu, bardzo powaznie rozważam ten domek, o którym mówisz, rozmawiałam z panią Magdą i wszystko wygląda super.
Tylko jak to teraz rozwiazać logistycznie?
Proszę o sugestie, bo nie mam doswiadczenia.

Pani zgadza sie oczywiście na wizyte przedadopcyjną, podpowiedz poszę jak to zorganizować. Wizytę i późniejszy transport małego w kierunku Kielc

Posted

abi - agulka, ja próbowałam dzisiaj się dozwonic do Ciebie, nie udało się, a w miedzyczasie p. Magda sie zdecydowała na 100% na adopcję i teraz potrzebny jest transport w kierunku Kielc

[SIZE="1"]
Bardzo to dla mnie pilne jest, bo moja kotka juz kilka razy go zaatakowała, oberwał po głowie pazurami i boje sie tego co bedzie w nocy. Chyba bedzie musiał spac w łazience :roll:

juz patrzę na transportowym.
ja do Poznania moge go zawieźć, ale co dalej?

Posted

dziewczyny poki co trzeba przeprowadzic wizyte przedadopcyjna, mimo ze jestem prawie pewna za ten domek to jednak ryzyko zawsze jest a my chcemy zeby psiak mial wspanialy dom ... po wizycie dopiero bedziemy dzialac o transport ;)

poki co Magda nie odbiera moze nie moze, zadzwonie do niej jutro bo zeby zalatwic wizyte musze miec jej dokladny adres ;)

Posted

Żeby uniknąć niejasnych sytuacji, chciałam powiedzieć, że ze względu na mocno napiętą sytuację u mnie w domu, zależy mi na jak naszybszym znalezieniu domu dla psa. Wszystko mi jedno czy to będzie dom w Szczecinie, czy ktoś się zdecyduje małego odebrać z drugiego końca Polski, oczywiście po odpowiedniej weryfikacji.
Próbowałam się dodzwonić do p. Magdy - bez skutku, żeby ją też o tym uprzedzić, spytać ewentualnie, czy mogłaby małego odebrać. Pies naprawdę nie może u mnie zostać.

Posted

e-dita napisał(a):
Żeby uniknąć niejasnych sytuacji, chciałam powiedzieć, że ze względu na mocno napiętą sytuację u mnie w domu, zależy mi na jak naszybszym znalezieniu domu dla psa. Wszystko mi jedno czy to będzie dom w Szczecinie, czy ktoś się zdecyduje małego odebrać z drugiego końca Polski, oczywiście po odpowiedniej weryfikacji.
Próbowałam się dodzwonić do p. Magdy - bez skutku, żeby ją też o tym uprzedzić, spytać ewentualnie, czy mogłaby małego odebrać. Pies naprawdę nie może u mnie zostać.

czy naprawde sadzisz ze jak sie dodzwonisz do Magdy to ona wsiadze w autko i przyjedzie bo ty nie mozesz psa przetrzymac ??? przykre to naprawde ....

mam nadzieje ze w tym pospiechu jamnik trafi w dobre rece, bo pospiech w adopcjach jest bardzo zlym doradca :shake:

Posted

Nie, wcale tak nie myslę, zdaje sobie doskonale sprawę z odległości.

Chodzi mi jedynie o to, że jeżeli tutaj znajdzie się dom przez duże D, to oszczędzę Szagiemu stresu związanego z podróżą.
W żadnym razie nie chcę go oddać pierwszej lepszej osobie, gdyby tak było, mały już w godzinę po wrzuceniu ogłoszenia na allegro i infoludka byłby w nowym domu.
Nie osądzajcie mnie proszę, ja absolutnie nie mam doświadczenia z psami, mam za to 5 spanikowanych kotów, które boją się iść do kuwety czy do własnej miski.
A nie ukrywam, że na ich równowadze psychicznej zależy mi najbardziej.

Posted

rozmawialam z Magda, zrobie wszystko co moge zeby pomoc zalatwic transport, Magda da rade podjechac do Łodzi wiec szukamy transportu Szczecin - Łódź.

Magdzie bardzo zalezy na psiaku wiec mam nadzieje ze uda nam sie zalatwic wszystko i piesek bedzie mial dobry domek, ja zalatwie tez wizyte przedadopcyjna tak jak sie umawialysmy e-dita osoba ktora pojdzie na wizyte da tobie znac czy wszystko jest wporzadku - aczkolwiek ja mysle ze to tylko formalnosc ;)

co do kociakow to moze jamniczka odseparowac w jednym pokoju, tak zeby reszta mieszkania byla dla kotow ???