Nirse Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [COLOR=Black][I]W ubiegłym roku urodziło się w Polsce sześć miotów w kolejności daty urodzin:[/I][/COLOR][INDENT][COLOR=Black][I][B]P - pies S - suka Mioty : 2008r[/B] [B]Asiaczek FCI :[/B] [B]1.Abotere's ADUNBI & JELLY JOSHREEN Asiaczek - 31.10.2008 [/B] 1- S - MALMSEY IN RED Asiaczek -r/w 2 -S - MOST WANTED SUPRISE Asiaczek - brindl with wh 3- P - MODEST AS HELL Asiaczek - tri 4- P - MANY MORE MOST Asiaczek -trindl 5- P - MILLION IS ENOUGH Asiaczek -trindl [B]2.Abotere's[B] MALIK & FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - 04.11.2008 [/B][/B] 1- S - NOW NOW Asiaczek - r/w [B]NIRSE FCI : 3.BUMBALA BAHATI Loango & NORA Ekado [/B]-[B] 09.12.2008[/B] 1.- P - Nirse KIUME - r/w 2.- P - Nirse KANI - r/w 3.- S - Nirse KIBIBI - r/w 4.- S - Nirse KAMARIA -b/w [/I][/COLOR][COLOR=Black][I][B]Ypsylon:[/B][/I][/COLOR][COLOR=Black][I][FONT=Times New Roman][SIZE=2][B][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial] 4.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/I][/COLOR][COLOR=Black][I][B]CHADDYBABA CHABUR Ypsylon & I AM NOT AN ANGEL Ypsylon [/B][/I][/COLOR][COLOR=Black][I][B]- 17.12.2008[/B] 1.- P - Xanthos Xaliq Ypsylon - r/w 2.- P - Xalaar Xandar Ypsylon - r/w [B] Ameba FCI : 5.Abotere's WAHZIRI & ONLY Stellanova[/B] - [B]17.12.2008[/B] 1.- P - r/w 2.- P - r/w 3.- P - tri 4.- S - tri [/I][/COLOR][COLOR=Black][I][B]Stellanova Poland FCI: 6.IT'S RAINING MAN Ypsylon & ICE FROM AFRICA Stellanova - 21.12.2008 [/B][/I][/COLOR][COLOR=Black][I][FONT=Times New Roman][SIZE=2][B][FONT=Times New Roman] [/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/I][/COLOR][COLOR=Black][I]1.- P - Ultar Stellanova Poland - r/w 2.- S - Uzima Dtellanova Poland - r/w 3.- S - Ulma Stellanova Poland - tri 4.- S - Ulena Stellanova Poland - tri [/I][/COLOR]5. -S - Udina Stellanova Poland - r/w [COLOR=Black][I][FONT=Times New Roman][SIZE=2][B][FONT=Times New Roman] [/FONT][/B][/SIZE][/FONT][/I][/COLOR][/INDENT] [COLOR=Black][I] razem 21 szczeniąt:) Proszę poprawić jak coś zapomniałem na[/I][/COLOR] Quote
AlaNowak Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Kurcze... może jednak kiedyś zostanie zrealizowany mój pomysł odnośnie bazy polskich basenji..... takiego portalu dla hodowcow i milosnikow :loveu: Quote
AlaNowak Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='basenjifiona']Już niedługo ;)[/quote] Hmmmm... planujesz coś??? Quote
gmk Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='AlaNowak']Kurcze... może jednak kiedyś zostanie zrealizowany [B][SIZE=3][COLOR=darkred]mój pomysł odnośnie bazy polskich basenji.....[/COLOR][/SIZE][/B] takiego portalu dla hodowcow i milosnikow :loveu:[/quote] Cha !;) Cha !;) Cha !;) Quote
jamnicze Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Mi sie wydaje, że Felka (2miot) urodziła wcześniej, tam nie ma aż miesiąca różnicy między szczeniaczkami :shake: Fajnie, że są takie wątki zbierające info o basenji, bo takiemu nowicjuszowi jak ja trudno wszystko ogarnąć, a basków mamy coraz więcej :loveu: Quote
Nirse Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Jamnicze, podaje daty urodzenia ze strony Hodowli.Wydaję mi się, że faktycznie nie mam takiej różnicy ale nie będę dociekał :p Quote
Asiaczek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Proszę o poprawienie następujących informacji: - nie ma umaszczenia "rude" ani "czarne" w oficjalnych umaszczeniach basenji. Istnieje za to "rudo-białe" oraz "czarno-białe". - do nazwy hodowli Asiaczek proszę o dopisanie "FCI". - miot "N" w hodowli Asiaczek FCI urodził się 4.11.2008 r. Pzdr. Quote
AlaNowak Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='gmk']Cha !;) Cha !;) Cha !;)[/quote] Cóż... wiem, że były próby wcześniejszej organizacji czegoś w tym stylu, ale wpadłam na taki pomysł sama z siebie, nie wiedząc, że ktos przede mną chciał pobawić się w taką bazę. Nie rozumiem więc dlaczego nie mógłby być to mój pomysł skoro przyszedł mi do głowy bez konsultacji z innymi.... Quote
gmk Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='AlaNowak']Cóż... wiem, że były próby wcześniejszej organizacji czegoś w tym stylu, ale wpadłam na taki pomysł sama z siebie, nie wiedząc, że ktos przede mną chciał [SIZE=3][COLOR=darkred]pobawić się w taką bazę[/COLOR][/SIZE]. Nie rozumiem więc dlaczego nie mógłby być to mój pomysł skoro przyszedł mi do głowy bez konsultacji z innymi....[/quote] Oczywiście że może być Twój ! Ja uśmiałam się setnie z innego powodu, a sam pomysł zawsze mi się podobał. To jednak nie jest zabawa....;) Taka baza istnieje cały czas tylko nie wszyscy mają do niej dostęp i chyba tak jest najzdrowiej... A robiąc bazę dostępną dla wszystkich będziesz miała do czynienia z przerostem ambicji nad treścią...oczywiście nie Twojej ambicji :lol: Za Twoją pracę nikt Ci nie podziękuje a jak bedzie mógł przypiąć złośliwą łateczkę to to zrobi! Myślę że potrzeba więcej basenji i więcej dystansu, a najważniejsza jest radość z posiadania basenji, reszta ułoży się sama! Quote
AlaNowak Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Zna Pani moje podejście i marzenia dotyczące atmosfery w psim świecie... Może kiedyś będzie inaczej, a być może to tylko marzenia ściętej głowy... Pasja powinna łączyć, a nie dzielić. ;) Quote
gmk Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 [quote name='AlaNowak']Zna Pani moje podejście i marzenia dotyczące atmosfery w psim świecie... Może kiedyś będzie inaczej, a być może to tylko marzenia ściętej głowy... Pasja powinna łączyć, a nie dzielić. ;)[/quote] Znam, znam :lol: Problem w tym czy pasja dla wszystkich znaczy to samo... ale nawet spory można toczyć w przyjaznej atmosferze. Wstawię miot lwiątek ( mam nadzieję że mnie Krzysiek nie wyrzuci..) O tyle łączy się z basenji że urodziły się w PARKU SERENGETI !!!! Niektórym pewnie nazwa nic nie mówi ale są tacy co wiedzą.;) Właściwie dwa mioty! [URL="http://wiadomosci.onet.pl/113167,21,0,pokaz.html"]Małe lwiątka w niemieckim ZOO - Fotoreportaż - Onet.pl Wiadomości[/URL] miłego ogladania.;) Ps. Zobaczcie jaka opieka lekarska, uszka, ząbki... a to rówieśnicy grudniowych miotów basenji ! Tam nie ma prawa być żadnej bakteryjki czy grzybka.... Quote
Ypsylon Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 bardzo dobry pomysł z tematem :) wszystko w jednym miejscu, bez latania i szukania... Asiaczku - do tej pory jakoś przeoczyłam, że to Gusio krył Żelkę - no niestety musiały wyjść trindle, nie było innej opcji... dziwi mnie tylko, że zdecydowałaś się na pokrycie Żelki pręguskiem... no, ale to Twoja hodowla ;) zawsze mi się podobał ten kolor, mam nadzieję, że jednak kiedyś Anglicy go uznają... Alu - pomysł o stworzeniu bazy basenji w Polsce był chyba od zawsze ;) mi się też marzy by była taka baza polskich basenji jak u Sally Wallis :loveu: najpotrzebniejsze informacje w jednym miejscu - dane psa, ewentualnie zdjęcie, wyniki wszelkich badań, rodowody... i powinna to robić jedna osoba, by nie było bałaganu! charciarze zrobili bazę o whippetach, wilczarzach i greyhoundach, jeśli się nie mylę to dziewczyny robią też bazę o chartach polskich... takie pomysły są super, ja popieram jak najbardziej i nie mam nic do ukrycia :lol: a miot Stellanova ur. się 21.12. i są: 1 pies r/w i 4 suki (2 x r/w, 2 x tri) jak dowiem się jakie mają imiona to podam, chyba że sama Beata wejdzie na dgm :) Quote
Asiaczek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Asiaczek']Proszę o poprawienie następujących informacji: - do nazwy hodowli Asiaczek proszę o dopisanie "FCI". Pzdr.[/quote] Ponownie proszę o poprawienie powyższej informacji. Pzdr. Quote
gmk Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='basenjifiona']Uzupełniłem mioty :loveu:[/quote] Pięknie, Teraz jest OK! ;) Quote
gmk Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Ypsylon']bardzo dobry pomysł z tematem :) wszystko w jednym miejscu, bez latania i szukania... Alu - pomysł o stworzeniu bazy basenji w Polsce był chyba od zawsze ;) mi się też marzy by była taka baza polskich basenji jak u Sally Wallis :loveu: najpotrzebniejsze informacje w jednym miejscu - dane psa, ewentualnie zdjęcie, wyniki wszelkich badań, rodowody... i powinna to robić jedna osoba, by nie było bałaganu![/quote] Tak, ale ta osoba powinna mieć wyjątkowo radosny stosunek to życia :lol: Tak już jest, że między zwykłymi magistrami zawsze trafi się jeden, który uważa że ma ważniejszego "mgr" od innych....mimo że długo a nawet bardzo dlugo dochodzi do prawd,które były podstawą jego magisterium. Dlatego trzeba duużo poczucia humoru .:evil_lol: Quote
stellanovaa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Ypsylon']........a miot Stellanova ur. się 21.12. i są: 1 pies r/w i 4 suki (2 x r/w, 2 x tri) jak dowiem się jakie mają imiona to podam, chyba że sama Beata wejdzie na dgm :)[/QUOTE] [COLOR="Blue"]Własnie dotarłam tutaj - widzę zmiany gratuluje bo temat basenji nagle odżył :evil_lol: Moj miot basenji z dn. 21-12-2008 ma takie nazwy (dziekuje Izie za podpowiedzi ponieważ bardzo się jak widać przydały :) ) Imionka: [B]Ultar, Uzima, Udina, Ulma, Ulena [/B] [URL=www.fotosik.pl][img]http://images50.fotosik.pl/58/c175698ba7115158.jpg[/img][/URL] [URL=www.fotosik.pl][img]http://images45.fotosik.pl/58/ed4fd46573ec8f84.jpg[/img][/URL][/COLOR] Quote
stellanovaa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 :) [COLOR="Blue"]Jeszcze jedna sprawa... mianowicie mój przydomek po rejestracji w FCI ma obecnie nazwę: [B][SIZE="4"]Stellanova Poland FCI[/SIZE][/B][/COLOR] Quote
Nirse Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Poprawione :) Stella, można jeszcze prosić o małą ściągawkę rozpisania Imion na płeć i umaszczenie :)dziękuję Quote
stellanovaa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='basenjifiona']Poprawione :) Stella, można jeszcze prosić o małą ściągawkę rozpisania Imion na płeć i umaszczenie :)dziękuję[/QUOTE] To nie Stella ;) Stella na żadne fora nie wchodzi i sie nie udziela w neciku :) A co do imionek i kolorkow: chlopiec: Ultar rudo-b dziewczynki: Uzima r-b Udina r-b Ulma tri Ulena tri Pozdrawiam, Beata Quote
Nirse Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 [quote name='stellanovaa']To nie Stella ;) Stella na żadne fora nie wchodzi i sie nie udziela w neciku :) A co do imionek i kolorkow: chlopiec: Ultar rudo-b dziewczynki: Uzima r-b Udina r-b Ulma tri Ulena tri Pozdrawiam, Beata[/quote] Zrobione, proszę sprawdzić dziękuję i pozdrawiam Pani Beato :multi: Quote
Dogomaniak9 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 A jakie plany na 2009??? Czy mam szanse kupić basenji latem,np. czerwiec? Wiecie coś? Chciałabym suczkę rudo lub czarno-białą. Proszę o wskazówki :multi: Quote
Nirse Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 O ile mi wiadomo to największy wybór szczeniąt będzie w zimę, latem może być jeden góra dwa mioty ... ...trzeba patrzeć na skojarzenia i co może się z niego urodzić tzn.jakie umaszczenia a także trzeba zwrócić uwagę na badania rodziców co jest bardzo ważne by spróbować wykluczyć chore maluchy więc trzeba sporo się dowiedzieć o rasie by móc swobodnie się poruszać w temacie :cool3: Quote
Buszki Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Dogomaniak9']A jakie plany na 2009??? Czy mam szanse kupić basenji latem,np. czerwiec? Wiecie coś? Chciałabym suczkę rudo lub czarno-białą. Proszę o wskazówki :multi:[/quote] Szansa jest zawsze:lol:.Kryłam suczkę w połowie marca,trzymaj mocno kciuki:multi:!!!Jak byś chciała więcej info,to pisz na: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] . Quote
Recommended Posts