L@ki3r Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Nie wiem, czy to odpowiednie forum, ale nie znalazłem nic innego. Otóż muszę na jutro zrobić zadanie z biologii, ale nasza "szanowna" profesorka od biologii nie chciała nam wytłumaczyć o co chodzi, więc..... Mam geny odpowiedzialne za umaszczenie włosów: C+ -włos czarny Cch - włos stalowo-niebieski (szyszynka) Ch -włos himalajski (białe w czarnymi plamami na końcu kończyn, ogona, pyszczka) c - włos biały (albinotyczne) I do tego jest tabelka: Genotyp: .............................. Fenotyp: - C+C+, C+Cch, C+Ch, C+c, ......- - ChCh, Chc, ......................... - -cc .......................................- Proszę tylko o podanie fenotypów i ewentualne krótkie wyjaśnienie. Nie wiem czy dobrze to zapisałem i czy to w ogól ma sens. Prawa Mendla i krzyżówki były dosyć proste, ale to jest dla mnie czarna magia :crazyeye: Quote
martan Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Wydaje mi się że odpowiedzi są takie, niech inni mnie poprawia jeśli jest zle :roll: - C+C+, C+Cch, C+Ch, C+c, ......- czarny - ChCh, Chc, ......................... - himalajski -cc .......................................- biały (albinos) Quote
Recommended Posts