Jump to content
Dogomania

Czy wejde na wystawe z pieskiem jesli go nie wystawiam???

Recommended Posts

Posted

Wybieram sie na wystawe psów 7 listopada do Poznania. Oczywiscie nie przyszlo mi go glowy zeby Cole zostawic samego w domu. Chialam go zabrac ze soba...

Ale doszly mnie sluchy, ze organizatorzy moga nie wpuszczac z niewystawianymi pieskami...

Czy ktos cos wie na ten temat???

Posted

misti_Agatko - to prawda organizatorzy nie chcą zabardzo wpuszczac tych piesków, które nie sa wystawiane i zgłoszone na wystawe... Ja jak byłam na wystwie w Krakowie (w czerwcu br.) toszłam po ubranko - kupic Deniskowi, ale wypytywali się czy mam zgłoszonego psa mam im to pokazać itp.. więc powiedziałam im, że ide po ubranko i wtedy dopiero nas wpuścili i powiedzieli, że prosze szybko wracać... - nie wiem może boja sie, ze jakies pies jest nie szczepiony itp.., ze cos zrobi nie mam pojęcia :roll:

Posted

Temat stary jak świat.

Regulamin mówi, że wprowadzanie innych psów niż tych wystawowych jest zabronione. Organizatorzy dbaja o to zazwyczaj w godzinach rannych - nas wystawców sprawdzają dokładnie (świadectwo zdrowia + szczepienie). Potem wszystko sie rozmywa i wprowadza sie wszystkie psy i to bez sprawdzenia jakich kolwiek dokumentów. Są czasami wyjątki i organizator dba do końca o przestrzeganie regulaminu wystawy.

Waldek

Posted

Jak byłam na wystawie w Nowym Targu(w tym roku) i nie wystawiałam Besi. To przy wejściu na teren wystawy zapytali czy wystawiam psa, ja mówię, że nie i mimo to wpuścili nas :). Może to zależy gdzie jest wystawa,jacy są organizatorzy, nie wiem :-? . Trudno powiedzieć. Ale Cola jak widze jest malutki, więc raczej Was wpuszczą :) . Pozdrawiam

Posted

Niestety musze cię zmartwić, rozmawiałam dziś z organizatorem wystawy i powiedział, że miejscowy lekarz weterynarii nie wyraził zgody na wpuszczanie psów niezgłoszonych na wystawę, szkoda, bo ja też chciałam wziąć swoją sunię :( Także możecie próbować ale nie wiadomo czy się uda.

Posted

Ale po co chcecie zabierać na wystawe pieski?

Przecież lepiej się ogląda gdy jest się wolnym, a organizatorzy dbaja poprostu o zdrowie i bezpieczeństwo psów wystawianych.

Każdy z wystawców musi przedstawić zaświadczenie o aktualnych szczepieniach i świadectwo zdrowia a psy nie wystawiane nie maja takich swiadectw.

Posted

Z praktyki wiem, ze na wystawie jest dosyc ciasno obok ringu, tym bardziej, ze wystawa jest w hali. Dla pieska lepiej wiec bedzie jesli go nie wezmiesz. Taki maluch w rozgardiaszu wystawcow nie bardzo jest szczesliwy ...a Ty nie napatrzysz sie do woli.

Posted

Witam,

ja idę z Axelkiem.

w Poznaniu będę od soboty i nie zostawię przecież psa w hotelu :roll: tylko wezmę go ze sobą.

To nie będzie pierwsza wystawa na której Axelek będzie mi towarzyszył.

p.s. Nie wiecie przypadkiem w której hali będą yoraski?

Gosia

Posted
Każdy z wystawców musi przedstawić zaświadczenie o aktualnych szczepieniach i świadectwo zdrowia a psy nie wystawiane nie maja takich swiadectw.

Świadectwa zdrowia faktycznie nie mają, ale przecież można pokazać książeczkę zdrowia i w ten sposón udowodnić, że nasz pupil był szczepiony...

Posted

Gosiek

Zasady sa takie, ze nie wolno wchodzić z psem na wystawe a jak Ty zrobisz to juz twoja sprawa.

bazylia

Sprawa nie kończy sie tylko na książeczce zdrowia bo oprócz niej pies wystawiany musi posiadać aktualne szczepienie przeciw wsciekliznie i zaswiadczenie od weterynarza, ze jest zdrowy wydane w ciągu ostatnich 24 godzin!

Posted

NNikka tu się z tobą nie zgodzę zaświadczenie jest ważne 3 dni.

Gosiek jest to duża wystawa i w hali więc nie wiem czy Cię wpuszczą z małym ale próbuj, fajnie że się spotkamy jak plany mi się nie zmienią pojedziemy popatrzeć. Nie wiem w jakim pawilonie będą yorki ale będziesz się widzieć z Niką a jej przysłali potwierdzenie przyjęcia małej i tam będzie napisane.

Posted

Mariolka - ryzyk fizyk. Jak się nie da to trudno - wrócę wcześniej do domu.

W sumie jadę żeby się z kilkoma osobami spotkać więc na wystawie mi super bardzo nie zależy.

Masz już zarezerwowane jakieś lokum?

Pozdrawiam

Gosia

Posted

Gosiek my nie mamy żadnej rezerwacji jedziemy raczej pociągiem w dniu wystawy, nie lubię trasy poznańskiej :( będzie dużo yorkasków i chciałam je obejrzeć jako widz a nie jako wystawca. Wież mi że jako wystawca nie da się wszystkiego zobaczyć no i nerwy zresztą wiesz że zawsze jestem zajęta na wystawie. Przyślij mi adres mejlem to zgram płytkę ze zdjątkami i Ci wyślę nie wszystkie są na stronce.

Posted
będzie dużo yorkasków i chciałam je obejrzeć jako widz a nie jako wystawca. Wież mi że jako wystawca nie da się wszystkiego zobaczyć no i nerwy zresztą wiesz że zawsze jestem zajęta na wystawie. Przyślij mi adres mejlem to zgram płytkę ze zdjątkami i Ci wyślę nie wszystkie są na stronce.

Domyślam się :wink: Jak wystawiasz to nie widzisz nic poza swoimi psiątkami a tak przynajmniej na spokojnie popatrzysz.

Ok. W takim razie do zobaczenia w niedzielę (jak mnie wpuszczą)

Adresik zaraz wysle i z góry DZIĘKUJĘ :P

Gosia