kajkoowa Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Hm... lepiej niz zawsze:evil_lol: Wczoraj biegał na polach przez dwie godzinki, bo juz go energia rospierała, ale ja i tak narazie jestem za tym, aby spokojnie się zachowywał przez najblizszy tydzień. Wczoraj zaatakował yorczka, którego dotat bardzo lubił. Wczora sie z nim spotkał w gronie swych koleżanek i go zaatakował raz, a drugi trochę go poszarpał, gdyz przez Sopla zwariowane kolezanki nie mogłam sie do psa dostać. Oczywiście padło mnóstwo uwag, jaki to jest zły i głupi pies, że kaganiec albo łańcuch, zrobiło mi się bardzo przykro i udaliśmy się na samotny spacerek.:-( Nigdy mu się tak jeszcze nie zdażało, muszę mamę zacząć goręcej namawiac na ChoPo Quote
:: FiGa :: Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Kaja najwyraźniej nie panujesz zupełnie nad Sopelkiem, on jest przewodnikiem na spacerach, nie Ty. Robi co chce. Kaganiec obowiązkowo - sama chyba również nie byłabyś zadowolona, gdyby ważący 10x tyle co Sopel pies rzucił się na niego z zębami. Czy Sopel jest wykastrowany? Quote
kajkoowa Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Tak, od około półtora roku. Niewiele to zmieniło w jego zachowaniu, z jednej strony mi go szkoda, co do kagańca zmienieam na ten temat zdnaie co minutę, na moją niekorzyść. Mówiłam już mamie o zajściu, nie bardzo sie przejęła. Jak dostanę pieniążki to postaram się coś wskórać Quote
:: FiGa :: Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Taki już po prostu jest z niego mały wredot ;) Uczycie się czegoś? Spórbuj zbudować z nim silną więź, stać się jego przewodnikiem :) Quote
kajkoowa Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Nie było tak z nim źle przed moją chorobą. Przez dwa tygodnie z nim nie wychodziłam, nie uczylismy sie niczego i bum! Ćwiczymy komendy, nauczyliśmy sie np. siad, waruj, łapa, druga łapa, czołgaj, surykatka, doskonalimy do mnie Hm... Co do tej wiezi, nie wiem za bardzo jak ją zbudować:oops: Zabawy, komendy, pochwały.... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f412/agresja-wobec-psow-ludzi-129183/[/url] tu jest wątek o agresji Sopela Quote
:: FiGa :: Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Dużo pracujcie razem, więź się zbuduje :) Quote
kajkoowa Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Nie wiem, ale czasem po prostu Sopel od pierwszego oglądnięcia zaprzyjaźnia się z psami. Np. taka Aza, 4 miesiące, malutka mieszanka husky, spotkał się z nią mój łobuz na klatce, powąchały sobie noski, potem Sopel przywitał się z właścicielka, upewnił się, że Aza to dziewczynka i zszedł na dół. Quote
kajkoowa Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Coś u nas cichutko... Czasu nie mam, 2 kwietnia egzamin a wiec zadaja nam po kilka stron. Dziś przyszłam ze szkoły o 14.00 wysikałam psa, sprawdziłam pocztę, potrenowąłam z Soplemm komendy, obejrzałam brzydule i siedze zawalona lekcjami:-( Nawet zdjęć nie mam:-( Quote
Anusia&Saba Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ja też mam 2 kwietnia egzamin :placz::placz: Quote
Rahl Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 I ja też... Ale idę do rejonówki ;). Co u was? też jesteście wykończeni szkołą? :shake: Quote
kajkoowa Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 na wylot, jedyne co mi pomaga to to, że dzieki siedzeniu godzinami nad podręcznikami ostatnio zbieram same piątki i czwórki:multi: U Nas oprócz mojego incydentu z nauka okay. Uh... za tydzień egzamin. Próbne były strasznie proste ( pochwale się, że z ostatniego dostałam 37/40pkt:multi: Opijmy to cola :pepsi:) Mam zdjęcia, ale na fonie, a więc marnej jakości. Pod wieczór postaram się dodać :) Quote
:: FiGa :: Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Będzie dooobrze, egzamin zdasz śpiewająco, bo ja będę trzymać kciuki :evil_lol: Quote
kajkoowa Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Hej! U nas dobrze, tata zgodził się na kaganiec i nie wiem zupełnie jaki wybrać, Chopo ma dla dalmatynka ale wydaje mi się bardzo mały, 10 cm.. Jestem zła, bo nie mogę przerzucić zdjęć a nie mam bateri w aparacie:angryy: Nie wiem, czy to zdjęcie było, ale wstawię: [IMG]http://i40.tinypic.com/scs21s.jpg[/IMG] Ostatnio czytałam o sygnałach wysyłanych przez psy i zauwazyłam, że gdy pochylam się nad Soplem zaczyna się oblizywac a gdy ja ziewnę jest bardziej spokojny:multi: W dodatku wczoraj spotkał się z przyjaciółką, jak ją zobaczył stanął w bezruchu, kolejny znak:multi: Quote
Tequila1017 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [url]http://i40.tinypic.com/scs21s.jpg[/url] I co te ruchy znaczną ? :lol: A co do kagańca to nie mam pojęcia . Quote
kajkoowa Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Ponoć ziewanie uspokaja a stanie w bezruchu to ,,nie bój się". Na zdjęciu akurat był rozbrykany a więc uśmiech na pyniu:evil_lol: Quote
Tequila1017 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='Kaja10014']Ponoć ziewanie uspokaja a stanie w bezruchu to ,,nie bój się". Na zdjęciu akurat był rozbrykany a więc uśmiech na pyniu:evil_lol:[/quote] Właśnie widzę ;) Moja Fionka też tak robi Quote
Anusia&Saba Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Hej :cool3: Ehh a ja z próbnego miałam 33 :-( Quote
Rahl Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Matko, nie skazujcie mnie na los kujona :shake: :P ja miałam z próbnego 39/40... i wątpię, żeby ten wynik się kiedykolwiek powtórzył ... fajna ta fotka :) Quote
kajkoowa Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Oh, pojutrze egzamin:shake: A mi pani zabrała dwa punkty za to, że zmiast 2x46=92 napisałam, że 96 a wynik miałam dobry:mad: Mi tez się zdaje, że moje trzydzieści siedem na czterdzieści juz się nie powtórzy. Na dwunastą mam rekolekcje, a potem idę na kościół robić zdjęcia wiośnie:multi: Quote
Anusia&Saba Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 A ja już jestem w domciu ;) I chyba też pójdę poszukać wiosny, ładna pogoda :loveu: :loveu: Quote
Tequila1017 Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 A ja rekolekcje mam od poniedziałku . ;) Boże wychodzi na to, że ja najgłupsza :evil_lol: Quote
Recommended Posts