Jump to content
Dogomania

KOLEJNY RAZ LEGALNE RODOWODY - LUB ICH BRAK ?!?!?!

Recommended Posts

Posted

A te warunki w jakich te psy sa trzymane to po prostu koszmar, serce mi pęka jak patrzę na coś takiego, jak człowiek może być tak bezduszny, żeby karmiąca matkę, ze szczeniakami, wrzucić jak worek kartofli do jakiegoś boksu, bez wody, bez materaca...mówi się, że socjalizacja przede wszystkim...ja bym tych ludzi to pod ściane wziela i :snipersm: :2gunfire: :chainsaw:

Posted
szkoda mi tych maluszków, mam tylko nadzieję, że bez względu na to jak wyglądają znajdą wspaniałe domy i mądrych właścicieli, którzy nie bedą ich rozmnażać !!!!!!!!

no i tu pies pogrzebany bo wlasciciele tych psow chca zeby je rozmnazano jak kiedys zadzwonilem do pewnej Krakowskiej hodowli to powiedzioano mi ze oni raczej woleliby zeby pies byl wystawiany bo hiszpanska linia oni maja dobre psy i chca zeby one byly pokazywane.

Niewiem na ile udaje im sie to ale jesli sie udaje to chyba niemasz Ola na co liczyc :evilbat: 0X

Posted

Jarek tez niewiem czy ciekawa ale wazne ze prawdziwa no nie :fadein:

Czyli cala nadzieja w sedziach ze niebeda dawac dobrych ocen takim psom albo zby chociaz niedawali uprawnien przynajmniej psom diametralnie innych :-?

Posted

Aaaaa ja tam sądzę, że Polacy którzy hodują Hiszpańskie Majorki zdają sobie sprawę że ich psy nie są super okazami. Przecież jeżdżą na wystawy, widzą jakie psy wygrywają, mają wyrobiony pogląd na wzorzec Majorki.

Debilami chyba nie są poza tym naprawdę, rzuca się w oczy brak jednolitości wyglądu Majorek z Majorki i bardzo wyrazisty zrównoważony wzorzec polskiej Majorki.

Oczywiście w Polsce też są różne Majorki ale różnią się głównie budową tak jak ludzie między sobą i nie budzą absolutnie wątpliwości co do rasy i pochodzenia.

No ale cóż …… skoro w Polsce popaliło się wszystkie mosty, skompromitowało nie raz, a w Hiszpanii wystarczy kupić psa i zapisać się do klubu, czemu nie skoro w sumie nie ma już perspektyw na stworzenie czegoś w Polsce. Co innego jeśli chodzi o poglądy i świadomość Hiszpanów, myślę, że to zupełnie inny pokrój ludzi , zupełnie inna świadomość mniej więcej na poziomie polskiej wsi 20 lat temu i po prostu nie można od tych ludzi wymagać żeby patrzyli ta rasę głębiej perspektywicznie, naprawdę tuuu jestem przekonany , że oni nie są do końca świadomi tego co robią nie mówiąc o jakimś perspektywicznym zarysie własnego postępowania to ich chyba przerasta. Zastanawiam się tylko jak podle i beznadziejnie musi się czuć człowiek, który niestety jest świadom tej beznadziei i nadal musi w nią brnąć.

Posted

Hmm ja bym frajerami kupujacych nienazwal niekazdy sie tak orietuje w rasie zeby wiedziec jaki jest podzial majorek i niekazdemu przychodzi do glowy zeby zwrocic uwage nawet na takie jakies tam ,,szczegoly" jak wlos, zapewne wplyw ma na to ze ,,wszystkie" cdb maja rodowody wiec mozna sie neispodziewac

Dotego reklamowanie takimi haslami:

"MOLOS MIESIĄCA" lipiec 2003 www.moloss.com

Hodowca: Manuel Calvino Brejo - najbardziej zasłużony dla rasy człowiek w historii Ca de Bou

W jej rodowodzie płynie niespotykana już krew pierwszych hiszpańskich championów tej rasy: Tito i Anastasii.

sa rodowody i zdjecia psow z rodowodu + mnogosc osiagniec z roznych krajow

To raczej dobra reklama

Do tego psy ktore mimo wszystko moga sie podobac niewnikajac w ich osiagniecia, pochodzenie itd.

arg5.jpgarg4.jpg

pum17.jpgp4.jpg

z tym ze hodowca psow rasowych takimi kryteriami (,,fajny" albo ,,dobry kot") kierowac sie niepowinien bo to mija sie z celem idac dalej tym tokiem myslenia kazdy kto kupi psa bo ,,mu sie podoba" i niewnika niepopiera hodowli psow rasowych ale tak chyba niedokonca jest.

Najgorzej na tym wszystkim wychodza Ci co chca majorke, majorke jaknajbardziej zgodna z wzorcem a niewnikali, oni moga miec jakies pretesje do hodowcy, ZK i wogole ale wkoncu widzieli co brali :evilbat:

Posted

mÓWTA CO CHCETA A JA UWAŻAM ZE I TAK NAJPIEKNIEJSZA MAJORKA SZCZEGOLNIE W RUCHU JEST MOJA BESTIA :D

:evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:

100_6119_zmianarozmiaru.jpg

:evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

Gorzała no takiego majora w takiej pozie to Ty jesszcze nie widziales, teraz masz okazje!

A teraz pokaze Ci bestie, uznaną przez ogol jako piesek do towarzystwa, kochany i milusi...rzuca sie na moja koficzkę, a mine to ma mniej wiecej taka pare razy dziennie...

maxi2.jpg

maxi1.jpg

to jest dopiero pies bojowy, istny samobójca samozwaniec... :evilbat: