Asia & Ginger Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Kopiuję z forum spanielowego: "Kochani, w Nowym Sączu Straż miejska znalazła dużego psa - ślicznego mixa owczarka niemieckiego z collie. pies jest śliczny, zadbany, widać, ze wychowywany w domu i wśród dzieci - zna podstawowe komendy, jest tolerancyjny dla dzieci, ładnie chodzi na spacerki. niestety, poszukiwania wlasciciela nie przyniosly rezultatu - pies nie ma ani chipa ani tez nic na obroży. ogłoszenia nie znalazły odezwu. Pies został zaszczepiony, odrobaczony, posiada juz ksiazeczke zdrowia. jutro postaram sie do niego pojechac, zrobic kilka zdjęć. postaram sie takze o dokładny kontakt adopcyjny dla chetnych - na razie znajduje sie w lecznicy na ulicy tarnowskiej. NIESTETY. przebywa juz tam prawie 2 tygodnie, w czwartek jedzie do schroniska w Nowym Targu- stamtąd psy niestety rzadko wychodzą... ; ( pomocy! wg weterynarzy pies ma około roku" "Byłam dzisiaj u naszego sądeckiego biedactwa. Dziewczyny - jestem nim oczarowana...! Nie znajduję słów, tak naprawdę, by opisać tego cudnego psiaka, którego ktoś pozbawił domu i miłości! Ale zacznę od początku. Psem w lecznicy opiekuje się przemiła pani wet, Justyna i to właściwie z nią spedza większość czasu - ona go wypuszcza na spacerki. Dziś ten 'zaszczyt' przypadł mnie... i jestem jeszcze w tej chwili ogromnie zaskoczona zachowaniem psa.. Borys, bo tak na razie jest nazywany przez nowych przyjaciół, jest niesamowicie ufną, ogromną przylepą! Początkowo jego gabaryty nieco mnie przeraziły, gdy jak szalony wyleciał z klatki - było to jednak tylko złudne wrażenie. Od razu zaczął skakać, piszczeć, bawić się śniegiem, wtulać pysk w moje ramiona skacząc po mnie - bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Jest niesamowicie karny. Byłam dla niego zupełnie obcą osobą, a wykonywał każde moje polecenie, nawet wypowiedziane łagodnym, cichym tonem! Siad, leżeć, daj łapę, spokój... Boi się odejść od człowieka. Wypuściłam go na teren koło lecznicy.. Bałam się, że może mi nawiać.. Ale nic z tych rzeczy! Gdy straciłam go z oczu wystarczyło cicho zagwizdać... w kilka sekund znów był przy mnie, lizał mnie po ręce, patrzył z taką ogromną ufnością, jakby chciał powiedzieć - dobrze, ze wciąż tu jesteś! Najprawdopodobniej pies został wyrzucony przez rodzinę... pcha się do domu, brakuje mu człowieka i to wyraźnie.. Żal mi go. Jestem nim naprawdę oczarowana i zrobię wszystko, by Borys znalazł ciepły kąt i rodzinę, która go nie opuści - on boi się rozstania z człowiekiem. Słyszałam jak piszczał, gdy się oddaliłyśmy i zamknęły w MALEŃKIEJ klateczce. Pies zostanie wydany do nowego SPRAWDZONEGO domu gdzie SZANUJE SIĘ zwierzęta odrobaczony, z kompletem szczepien ochronnych i przeciw wściekliźnie. Justyna zadeklarowała ze może go także wykastrować. Pies - szczere złoto.. postaram się jak najczęściej go odwiedzać. Szukamy tylko i wyłącznie DOMU STAŁEGO. Jeśli będzie potrzeba, moja przyjaciółka albo Justyna mogą go wziąć na tymczas." "Pomóżcie.. : ( nie pozwolę by ktoś zgasił tę radość, ufność w tych cudownych psich oczach.." Kontakt w sprawie adopcji: mail: [email protected] tel. 511-208-662 (codziennie w godzinach od 15 do środka nocy. w soboty bez ograniczeń) Quote
Nikita. Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Pięęęęknyyyy :loveu: Komu owczarka, komu? Quote
Asia & Ginger Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Podniosę, bo chyba nikt biedaka nie zauważył... :-( Quote
Asia & Ginger Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Kopiuję ze spanielowego: "BŁĄD LEKARSKI! po sprawdzeniu zębów okazało się że pies ma niestety... aż 7 lat... ; / trace nadzieje. w takim wieku nie będzie łatwo znaleźć mu domu... opiekunowie z tego co wiem spisali go na straty już.. Być może uda mi sie z tymczasem. jesli nie, jedzie do NT. a potem... " Quote
Asia & Ginger Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Borys się przypomina! :roll: Quote
Kinya Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Piękny jest:loveu: Do góry, musi się znaleźć domek! Quote
Asia & Ginger Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Śliczny psiak szuka domku!!! Komu? Komu? :cool3: Quote
Asia & Ginger Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Kinya napisał(a):Co u pieseczka? :-( Pieseczek podobno już w nowym domku. :multi: Czekamy właśnie na więcej informacji. :p Quote
Kinya Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Jejku, jak sie cieszę, już się martwiłam, że wywieziono go do Nowego Targu... No to czekamy na wieści;) Quote
Recommended Posts