Karolina. Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 No, ja rozumiem że nie każdy musi być super kynologiem, znać wszystkie rasy na pamięć, ale przynajmniej podstawy przydało by się znać :roll: Ale ludzie biorą psy, bo takie słodkie, gorzej jak później wyrośnie z tego nie wiadomo co :roll: Dla mnie to też byłoby niedopuszczalne jakby pies nie pozwolił mi (albo innemu członkowi rodziny) usiąść na kanapę :roll: Druga sprawa że pewnie mama by mnie z domu wywaliła razem z tym psem jakby rzucał się na wszystkich* :roll: Dlatego zawsze myślę sobie jak to mi się poszczęściło że mam taką "ciapę", która nawet zawarczeć nie potrafi, w stosunku do innych psów zero agresji (pomimo że był już kilka razy "atakowany"), ale też nie ma tego przegięcia w drugą stronę - nie jest lękliwy. Rękę do miski wsadzać mogę, kość czy cokolwiek innego zabrać mogę z paszczy bez żadnego warczenia - jak chcę Lucky'emu coś zabrać to on jedynie robi kółka po pokoju i próbuje mi uciec... On jest cholernie łagodny, aż sama się czasami dziwię jak mógł mi się taki pies trafić. Pod tym względem jest idealny :p [SIZE=1]* - pisane trochę z przymrużeniem oka, nie traktować tego dosłownie[COLOR=LightBlue] (żeby zaraz ktoś nie pomyślał sobie że rodzicielka byłaby w stanie naprawdę mnie wyrzucić z domu :diabloti:)[/COLOR][/SIZE] Karina, przyszły mi zdjęcia :cool3: Teraz żałuję trochę że nie wzięłam większego formatu, ale bałam się że jeśli przesadzę z wielkością, to zdjęcie może stracić na jakości (może być rozmazane etc.). Więc może to lepiej że wzięłam te A4 ;) Ale zdjęcia są obłędne :loveu: Super wyglądają takie wywołane :loveu: Wywołałam m.in. [URL="http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Misz-masz/DSC_1659.jpg?t=1277379413"]to[/URL], [URL="http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2056.jpg?t=1277379422"]to[/URL], i [URL="http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2119.jpg?t=1277379418"]to[/URL]. Na wszystkich trzech wyszły takie super żywe kolory, że aż sama byłam zaskoczona :) A to z mleczem wygląda 100 razy lepiej wywołane, niż w wersji elektronicznej ;) Quote
laurin Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Cześć Karolina :) po pierwsze gratuluję paseczka :) Strasznie stokrotki mi się podobają (jeśli mogę to sobie je ukradnę - na tapetę tel. :) ) U nas agrest jeszcze nie dojrzały :( kwaśno gorzki - bo próbowałam ;) Quote
Karolina. Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 [B]Aniu[/B] - kradnij kradnij, nie mam nic przeciwko ;) [CENTER] Nie będę się rozpisywać, powiem tylko tyle że od dzisiaj oficjalnie już mam [/CENTER] [SIZE=6][COLOR=DarkGreen] [/COLOR][/SIZE][CENTER][SIZE=6][COLOR=DarkGreen]W[/COLOR][COLOR=Red]A[/COLOR][COLOR=Magenta]K[/COLOR][COLOR=DarkOrange]A[/COLOR][COLOR=Yellow][COLOR=YellowGreen]C[/COLOR][COLOR=DeepSkyBlue]J[/COLOR][/COLOR][COLOR=Indigo]E [/COLOR][/SIZE] [SIZE=6][COLOR=Indigo][COLOR=Silver]!!![/COLOR][/COLOR][/SIZE] :sweetCyb: [/CENTER] Quote
*Jot* Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Cześć wakacyjna Karolino. :multi::multi::multi: Quote
laurin Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 wczoraj ukradłam [IMG]http://emoty.blox.pl/resource/wink11.gif[/IMG] ech wakacje [IMG]http://emoty.blox.pl/resource/19s.gif[/IMG] ...oby tylko pogoda dopisała Cześć Karolinko. Quote
Karolina. Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Cześć Jolu, cześć Aniu! Widzę że pustki na dogo... u nas pogoda niezbyt ciekawa, to się siedzi przed komputerem... chociaż już mnie nosi, bo mam ochotę na rower, ale nie w taką pogodę... ja lubię sobie w słoneczną pogodę jeździć, a tak to nie bardzo :shake: druga sprawa że rower mi się zepsuł... :roll: to znaczy to nic poważnego chyba, bo łańcuch spadł, ale nie ma mi obecnie kto tego naprawić :roll: Najwyżej w ostateczności wyciągnę górala, ale niezbyt widzi mi się nim jeździć :roll: Na szczęście zapowiadają niedługo upały :multi: :loveu: [SIZE=1][COLOR=LightBlue]I tak po cichu powiem, że dzięki temu że mama sypnęła groszem za wyniki w nauce, mam już 10% na drugiego psa :D Jakoś powoli powoli do przodu to wszystko idzie :p :loveu: [SIZE=2][COLOR=DimGray]Zaraz zobaczę czy mam jakieś zdjęcia... jak mam to coś wrzucę. edit: [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]A tak poza tym wczoraj mało nie padłam na zawał... Chwaliłam się kiedyś że u nas ONki takie posłuszne i usłuchane? Aha, no to przechwaliłam. Przedwczoraj na spacerze, idę sobie z koleżanką i z Lucky'm, tak jak codziennie, aż tu nagle zza bramy wyskakuje ONek. :angryy: [U]Rzuca się na Lucky'ego. [/U] On oczywiście biedny kuli się, w oddali słyszę głos 5-letniego dziecka (sic!) "Sara wracaj". Ja podnoszę smycz do góry, niestety Lucky miał obrożę, i pewnie wygodne dla niego to nie było jak go tak podciągałam do góry, ale jakie miałam inne wyjście? :angryy: Jak już Laki był u mnie na rękach, to poczuł się panem i władcą, jaki to on odważny i w ogóle, zaczął wydzierać się na ONka :evil_lol: ONek wrócił do tej dziewczynki, a my jak najszybciej zwialiśmy :roll: Jeszcze trzęsło mną przez dobre kilka godzin :roll: Na szczęście Onek złapał Lucky'ego za kark/grzbiet, i tylko go obślinił, Laki nie ma żadnych ran :shake: Dlatego też już jest postanowione, że kupuję psa średniego, nie wielkiego, ale na pewno nie miniaturę. Z resztą rasę mam wybraną już od dawna, ale teraz jeszcze bardziej się utwierdziłam w moim wyborze, że nie będzie to drugi york (taka opcja też była brana pod uwagę...), a coś większego. Tak aby przynajmniej wizualnie budzić jakiś respekt. [COLOR=DimGray]edit2:[/COLOR] Poczochraniec :roll: [IMG]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2145.jpg[/IMG] Quote
Izuuus Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Ale śliczny ten Twój poczochraniec :loveu:. Mieliśmy kiedyś podobną sytuację, ale pies uciekł zza ogrodzenia i rzucał sie na moje oba, szczególnie na mniejszego. I tak mneij więcej 15min walki, nie było jak uciec bo pies biegł z nami, nie bło jak go uspokoić, a jego właścicielka swoim ciałem go przygniatała do ziemi.. :shake: Dopiero po jakimś czasie koleś usłyszał i przybiegł.. Quote
chrupcia Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Cześć Karolina! dobrze że nic się Lackiemu nie stało........ jak go tak złapał to mógł nieźle przydusić i.... ahh. Co do zbierania pieniędzy, to ja zaczęłam zbierać jak mi mama pow że jak uzbieram to sobie kupie i uzbierałam, aż się sama dziwie że mi się udało, ale sie udalo:) a nowy piesek, to jaka rasa?:) Quote
*kleo* Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [URL]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2145.jpg[/URL] rączki do góry :evil_lol: Ajjj on ma taki ten ryjek pocieszny, że znów się uśmiechnęłam na jego widok :lol: A jaką rasę planujesz, jeśli to nie tajemnica? :cool3: Mi też się marzy coś większego, i też wiem już nawet co bym chciała, ale to jeszcze dłuuuuugo potrwa zanim się dorobię (o ile to w ogóle nastąpi). Quote
karkakarka Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [url]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2145.jpg[/url] on jest przesłodki :D Mnie też ciekawi jak to rasa :) Quote
Infortune. Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Karolina&Lucky'] Na szczęście zapowiadają niedługo upały :multi: :loveu: [/QUOTE] Oby to się nie sprawdziło... :diabloti: Świetne zdjęcie, uwielbiam Luckiego ! :loveu: A nowy psiak przybędzie jak sama na niego uzbierasz ? Quote
Princess_York Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Dawaj Karolina mów co to za rasa :diabloti: ;) . Każdy niecierpliwy :-D . No i dobrze że nic się nie stało ,jak czytałam tą historię to aż mi ciary przeszły ( od razu wyobrażam sobie Arwene w takiej sytuacji) . Quote
Karolina. Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 [quote name='chrupcia'] dobrze że nic się Lackiemu nie stało........ jak go tak złapał to mógł nieźle przydusić i.... ahh. [/QUOTE] Ja się tak przestraszyłam, że sobie tego nie wyobrażasz... Już miałam przed oczami czarne wizje :shake: Całe szczęście że to tak się skończyło, bo inaczej nie wybaczyłabym sobie tego... :-( [quote name='Infortune.'] A nowy psiak przybędzie jak sama na niego uzbierasz ?[/QUOTE] Wtedy to będzie bardzo prawdopodobne :) Wiem że mama mi nie 'zasponsoruje' psa, ale jeśli sama uzbieram tą kwotę, to pokażę jej że mi zależy ;) Tym bardziej że mam też przecież Lakiego 'na utrzymaniu', więc muszę te moje fundusze jakoś sobie rozplanować :) Ale wierzę że mi się uda, tylko że pewnie nie nastąpi to wcześniej niż w przyszłym roku :sad: Oj dziewczyny, z tą rasą to nie chciałabym tak zapeszać ;) Dowiecie się w swoim czasie ;) Powiem tylko tyle że to ekstra psiska, fajne jeśli chodzi o wygląd, i w sam raz dla mnie jeśli chodzi o charakter :diabloti: Quote
Princess_York Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Jak wyszłam kiedyś z Arweną na spacer to czarny terier rosyjski chciał powąchać ją i okej . Już obwąchał i nagle łuup i tylko pisk Arwenki . Ja już myślałam tylko czy wet otwarty jest :cool3: . Ale nic się nie stało ,poprostu mała się przestraszyła bo pies wszedł jej na ogon:( Quote
chrupcia Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Karolina&Lucky'] Oj dziewczyny, z tą rasą to nie chciałabym tak zapeszać ;) Dowiecie się w swoim czasie ;) Powiem tylko tyle że to ekstra psiska, fajne jeśli chodzi o wygląd, i w sam raz dla mnie jeśli chodzi o charakter :diabloti:[/QUOTE] Oj szkoda że nie chcesz powiedzieć.. bo ciekawa jestem jaki to psiak:) Mój Jazziu to raczej lubi duże psy, sąsiadki pies.. bardzo stary ma chyba z 13lat, to jak Jazz go widzi to tak piszczy i biegnie do niego żeby sie z nim przywitać, dać buziaka;) a tamten tak śmiesznie ogonem koła zatacza:D jedynie to nie lubie się z Onkiem kuzynów i dalmatynką kuzynki, może dlatego że one od razu na jego widok szczekają, marszczą pysk i zgroza.. :shake: Quote
*kleo* Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [quote name='Karolina&Lucky']Oj dziewczyny, z tą rasą to nie chciałabym tak zapeszać ;) Dowiecie się w swoim czasie ;) Powiem tylko tyle że to ekstra psiska, fajne jeśli chodzi o wygląd, i w sam raz dla mnie jeśli chodzi o charakter :diabloti:[/QUOTE] To powiedz chociaż Karola z jakiej grupy to miałby być psiak :cool3: Quote
Doti1986 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [url]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2145.jpg[/url] jakie słodkie jakby krzyczał pańcia przybij piątkę:) Quote
Karolina. Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 [quote name='Princess_York']Jak wyszłam kiedyś z Arweną na spacer to czarny terier rosyjski chciał powąchać ją i okej . Już obwąchał i nagle łuup i tylko pisk Arwenki . Ja już myślałam tylko czy wet otwarty jest :cool3: . Ale nic się nie stało ,poprostu mała się przestraszyła bo pies wszedł jej na ogon:([/QUOTE] No to dobrze że tylko tak to się skończyło :shake: [quote name='chrupcia']Oj szkoda że nie chcesz powiedzieć.. bo ciekawa jestem jaki to psiak:) Mój Jazziu to raczej lubi duże psy, sąsiadki pies.. bardzo stary ma chyba z 13lat, to jak Jazz go widzi to tak piszczy i biegnie do niego żeby sie z nim przywitać, dać buziaka;) a tamten tak śmiesznie ogonem koła zatacza:D jedynie to nie lubie się z Onkiem kuzynów i dalmatynką kuzynki, może dlatego że one od razu na jego widok szczekają, marszczą pysk i zgroza.. :shake:[/QUOTE] Psiak jak psiak... 4łapy, uszy, nos i te sprawy :diabloti: Lucky lubi wszystkie psy, a z dużych to mamy naprzeciwko fajną labradorkę, która czasami do nas podbiega i wita się z Lucky'm :) [quote name='*kleo*']To powiedz chociaż Karola z jakiej grupy to miałby być psiak :cool3:[/QUOTE] Pisałam już chyba kiedyś, że z 1 :cool3: :loveu: Nawet już imię mam wybrane hihi :grins: [quote name='Doti1986'][URL]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2145.jpg[/URL] jakie słodkie jakby krzyczał pańcia przybij piątkę:)[/QUOTE] Piątki przybijać nie umie, ale za to robi 'papa', czyli dwie łapki do góry, i machamy nimi robiąc papa :lol: Tego zdj. chyba jeszcze nie było... [SIZE=1][COLOR=LightBlue]ucięłam ogon :roll:[/COLOR][/SIZE] [IMG]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2055.jpg[/IMG] Quote
Princess_York Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 No to strzelam że to będzie Border Collie ? :cool3: . Aglity[COLOR="#f5deb3"] (jak to się pisze?) [/COLOR]i te sprawy :-D Quote
*kleo* Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='Princess_York']No to strzelam że to będzie Border Collie ? :cool3: . Aglity[COLOR=#f5deb3] (jak to się pisze?) [/COLOR]i te sprawy :-D[/QUOTE] Też mi ta rasa jako pierwsza przyszła do głowy :evil_lol: Quote
chrupcia Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 ooo no to zaraz ide patrzeć jakie to psiaki tam się znajdują, bo nie znam wszystkich;) Quote
Karolina. Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 [quote name='Princess_York']No to strzelam że to będzie Border Collie ? :cool3: . Aglity[COLOR=#f5deb3] (jak to się pisze?) [/COLOR]i te sprawy :-D[/QUOTE] [quote name='*kleo*']Też mi ta rasa jako pierwsza przyszła do głowy :evil_lol:[/QUOTE] Ne strzelajcie mi tu bo i tak się nie dowiecie :eviltong: [quote name='chrupcia']ooo no to zaraz ide patrzeć jakie to psiaki tam się znajdują, bo nie znam wszystkich;)[/QUOTE] I co wyszukałaś??? :cool3: Obstawiasz jakąś rasę? :evil_lol: Lecę zaraz na :painting: a potem oglądać debatę Kaczyński - Komorowski :cooldevi: Quote
chrupcia Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 może border collie, albo shelti(chyba źle napisałam)?:) albo owczarek podhalański;) Quote
Princess_York Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='Karolina&Lucky']Ne strzelajcie mi tu bo i tak się nie dowiecie :eviltong: [/QUOTE] A a ;) . Czyli jednak Border hehe? :cool3: Ale na pewno coś co ma mnóstwo energii :) Quote
*Jot* Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [url]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2055.jpg[/url] nie było tego zdjęcia.Jak zawsze Lucky piękny :loveu::loveu::loveu: Dobrze,że ONek nic nie zrobił maluchowi.W ogóle nie rozumiem rodziców,że pozwalają takiemu małemu dziecku wychodzić z dużym psem. :shake: :angryy: Cześć Karola :multi::multi: Quote
Recommended Posts