Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Infortune.']Cześć frizbowcy! :)
Widzę, że Lucky szaleje, to kiedy jakieś zawody? :diabloti:[/QUOTE]

Haha, cześć :loveu:

Zawody powiadasz... :razz: Jeszcze przed nami dłuuuuuuuuga droga :evil_lol: Długa, z wieloma zakrętami i wielkimi dziurami :diabloti: Ale może za jakieś 4-5 lat spróbujemy swoich sił gdzieś :diabloti:

Aaale u nas upały :shake: Byliśmy jak zwykle na spacerze na łąkach, ale Lucky jakoś nie miał ochoty na bieganie. O dyskach to już w ogóle nie było mowy w taki gorąc :roll: Z resztą nie dziwię mu się bo sama ledwo co tam człapałam :roll:

Zdjęcia jakieś robiłam, ale z całej sesji dobrych wyszło może ze 3 :roll: Coś w ustawieniach przestawiłam..m :roll:

No i u mnie jak zwykle od słów do czynów niedaleka droga, więc Lucky ma mniej kłaków. Masakrycznie nie wygląda, da się przeżyć, no ale... :roll: wolałabym jednak skożystać z usług mamy Klaudii :evil_lol:

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Próbuję jakoś to ogarnąć, ale nie bardzo mogę za Wami nadążyć :evil_lol: Ale piszcie piszcie, mi to ani trochę nie przeszkadza ;) :loveu:

[quote name='Doti1986']W podstawówce i gimnazjum to miałam bardzo dobre stopnie. Nie to żebym się dużo uczyła po prostu wystarczało mi to że chodziłam do szkoły i uważałam na lekcjach:) No i ambicja była ponad wszystko, miałam najlepszą przyjaciółkę w ławce i obie oczywiście uważane byłyśmy za kujonki bo mialysmy najlepsze stopnie w klasie ale jakie przekręty się robiło na sprawdzianach:) A w liceum niestety mi przeszło;) Heh w pierwszej klasie się zakochałam i niestety miłość była ważniejsza od nauki;) Ale ocknęłam się w maturalnej klasie tydzień przed maturą że trzeba by się było pouczyć;) I jakoś się zdało tą maturkę na 5, dostało na Politechnikę i jak Bóg da to zakończy się edukację jeszcze w czerwcu:)[/QUOTE]

Oj Doti, na prawdę podziwiam cię jak mogłaś mieć przez tyle czasu same piątki :modla:
Trudna to sztuka jest mieć takie oceny, bo wiadomo że człowiek może się gdzieś pomylić, i już 4 dostanie...

No to trzymam kciuki za zakończenie edukacji :thumbs: Należy ci się :)

A co planujesz po zakończeniu tej edukacji? :) :cool3:

[QUOTE=Katie;1484839Q3]Jak jeszcze moge sie wtracic, wazne jest, zeby bylo zmienne nagradzanie ;) jak w loterii, zeby pies nigdy nie wiedzial, jaka nagrode dostanie, np. za jednym razem dostanie jednego smakolyka, pozniej powiedzmy, jakas tam zabawa /jak lubi/, powiedzenie ''dobrze'', albo kilka smakolykow, ale dawanych pojednynczo, raz jeden, raz dwa, jak piec, raz poglaskanie, czy cos innego. Trzeba byc nieprzewidywalnym ;)[/QUOTE]

A wtrącaj wtrącaj, tym bardziej że dobrze gadasz ;) Takie bonusy są dla psa ciekawe, bo nigdy nie wie co dostanie ;)

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']Klaudia, dlaczego ty tak daleko mieszkasz?!?! :placz: Ja bym szła na taki układ raz dwa pięć, ale ta odległość :-(

Rozumiem że Twoja mama ma jakieś specjalne zaklęcie na uspokojenie niesfornych psów :cool3: Lucky bardzo się wierci podczas zabiegów pielęgnacyjnych, ale jest jeden plus - nie wie do czego służą zęby :diabloti: Dzięki czemu można być spokojnym o swoje palce... ;)[/QUOTE]
A no nie wiem czemu tak daleko :eviltong: Ogólnie szkoda, że tak po całej Polsce jesteśmy rozrzucone.

A mama nie ma żadnego specjalnego zaklęcia, po prostu tak jest że bez właściciela 99% psów traci pewność siebie i stoją grzeczniutkie :p

Posted

Mam nadzieję że dostane gdzieś pracę w zawodzie;) Ale osobiście to nie wiem czy nie chciałabym sobie zrobić kursu pedagogicznego i uczyć w szkole albo matmy albo jakiś przedmiotów zawodowych w technikum budowlanym;)

Posted

[quote name='Doti1986']no to pokazuj fotki Lakusia jak wygląda po liftingu;)[/QUOTE]

Mam tylko jedno takie zdjęcie z boku, co prawda niezbyt udane, ale coś tam widać:
[URL]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2118.jpg?t=1276195855[/URL] :)
Tak to mniej więcej wygląda, jeszcze pasowałoby dokładniej wyciąć włos pod brzuchem, ale nie wszystko na raz ;)

[IMG]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2035.jpg?t=1276189267[/IMG]

Posted

Dzięki wszystkim!

Nic odkrywczego nie powiem - upały u nas straszne.

Spacery mamy krótkie, pies przychodzi zziajany i zmęczony od samego słońca... chłodzę go mokrym ręcznikiem a on o dziwo nie protestuje!
Ręcznik jest mokry (a przecież L. nienawidzi wody), a do tego jak położę mu ręcznik na grzbiecie, to ten zamiast go najzwyczajniej w świecie zrzucić (co kiedyś byłoby oczywiste), chodzi z nim zadowolony po całym domu i nic mu to nie przeszkadza :D Wręcz jest zadowolony :p
Jedynie trochę nuda ma, i krzyczy coby mu otworzyć pufkę z jego skarbami, bo on chce się pobawić!!! Otworzyłam mu ją, i właśnie w tej chwili Lucky wlazł do owej pufki do tych zabawek i szuka tam czegoś interesującego :lol:

Ja miałam jutro jechać do Lbl na wystawę, ale jednak nie jadę... może to i lepiej, bo w takie upały ciężko by było wytrzymać ;) W zamian idę na jakąś imprezę organizowaną w naszej metropolii, a potem na grilla :) A dzisiaj siedziałam w domu i oprócz posprzątania pokoju obijałam się cały dzień :)

[SIZE=1]A tak w ogóle jakieś straszne pustki na dogo są :crazyeye:[/SIZE]

Posted

Pustki, bo pogoda łądna i nikomu się nie chce siedzieć na kompie, a jeszcze dogomania tak zamula, że szok. Lucky śliczny! Ładnie go obcięłaś. Nie dziwię się, że taki zmęczony, Fiodor też taki przymulonu mi łazi po tym słońcu, wieczorami wychodzimy i dopiero wtedy ma energię, żeby pobiegać za piłką;). Daj więcej zdjęc, na pewno masz.

Posted

Witamy witamy.

Wpadam i wypadam, fajną pogodę mamy więc trzeba iść trochę się poruszać :)

[SIZE=1][COLOR=LightBlue]Jeśli kogoś nie odwiedziłam, to zrobię to wieczorem, teraz zmykam ;)[/COLOR][/SIZE]

Posted

Jesteśmy.

Zdjęcia mam, ale wstawię je innym razem, bo teraz...

"[I]Ratuuuuuunku, niech ktoś powie coś mojej pańci - ja nie chcę biegać, skakać, łapać, chodzić - ja chcę być YORKIEM, takim jak większość!!![/I] :-(

[I]O takim:[/I] "

[IMG]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_1982.jpg?t=1276537166[/IMG]

[URL]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_1978-1.jpg?t=1276537276[/URL]

Dodam, że wlazł tam z własnej nieprzymuszonej woli, więc to była ewidentna prośba, żebym go ponosiła w tej torbie :cool1: :diabloti:

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']Jesteśmy.

Zdjęcia mam, ale wstawię je innym razem, bo teraz...

"[I]Ratuuuuuunku, niech ktoś powie coś mojej pańci - ja nie chcę biegać, skakać, łapać, chodzić - ja chcę być YORKIEM, takim jak większość!!![/I] :-(

Dodam, że wlazł tam z własnej nieprzymuszonej woli, więc to była ewidentna prośba, żebym go ponosiła w tej torbie :cool1: :diabloti:[/QUOTE]

Kiedy będzie ten "inny raz" ??? :mad:
No mam nadzieję,że Pancia zrobiła to co chciał pieseczek? :diabloti:
Chociaż chwilkę go ponosiłaś w tej torbie co? :cool3:

[url]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_1982.jpg?t=1276537166[/url] słodziak z niego :loveu::loveu::loveu:
No i cześć Karola :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='chrupcia']Czesc Karolinka:) hihi Lucky chce być pieskiem do torebki, a nie do skakania:)[/QUOTE]

No właśnie właśnie :diabloti:

[quote name='jot11']Kiedy będzie ten "inny raz" ??? :mad:
No mam nadzieję,że Pancia zrobiła to co chciał pieseczek? :diabloti:
Chociaż chwilkę go ponosiłaś w tej torbie co? :cool3:

[URL]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_1982.jpg?t=1276537166[/URL] słodziak z niego :loveu::loveu::loveu:
No i cześć Karola :multi::multi::multi:[/QUOTE]

A może być i teraz, tylko że nie wiem czy ktokolwiek to będzie oglądał ;)

No, ponosiłam go chwilunię :evil_lol:

Cześć Jolu :loveu:

Tak kolorowo mamy teraz za domem :)
[IMG]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Misz-masz/DSC_2136.jpg?t=1276541798[/IMG]

I mała zapowiedź dzisiejszej sesji ;)
[IMG]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2158.jpg?t=1276541805[/IMG]

Lecę się uczyć, jeszcze jutro poprawię angielski, i naukę w gimnazjum mam z głowy ;) Na razie na szczęście wszystko układa się dobrze (tfu tfu, coby nie zapeszyć), w ciągu najbliższych dni się rozstrzygnie czy będę miała średnią której nie brałam nawet pod uwagę, czy średnią, której się spodziewałam...
[SIZE=1]I jeszcze po cichu powiem, że dostałam 5 ze sprawdzianu z liryki/epiki/dramatu :) Jeszcze jutro mi pani sprawdzi zeszyt, i 5 na koniec raczej będzie :)[/SIZE] Lecę już, do jutra!

edit:

Martyna - czy ja wiem? inne galerie pędzą znacznie szybciej, więc nie narzekaj :eviltong:
Doti - dzięki! :)

Posted

[quote name='Karolina&Lucky']

A może być i teraz, tylko że nie wiem czy ktokolwiek to będzie oglądał ;)

No, ponosiłam go chwilunię :evil_lol:
I mała zapowiedź dzisiejszej sesji ;)Lecę się uczyć, jeszcze jutro poprawię angielski, i naukę w gimnazjum mam z głowy ;) Na razie na szczęście wszystko układa się dobrze (tfu tfu, coby nie zapeszyć), w ciągu najbliższych dni się rozstrzygnie czy będę miała średnią której nie brałam nawet pod uwagę, czy średnią, której się spodziewałam...
[SIZE=1]I jeszcze po cichu powiem, że dostałam 5 ze sprawdzianu z liryki/epiki/dramatu :) Jeszcze jutro mi pani sprawdzi zeszyt, i 5 na koniec raczej będzie :)[/SIZE] Lecę już, do jutra![/QUOTE]

Ja oglądam.Zawsze.:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Chwilunia się nie liczy.To ma być CHWILA co najmniej.:mad:
Dlaczego po cichu?
Głosno wołaj,że 5 dostałaś.:multi:
Gratulacje,wiedziałam,że tak będzie.
A średnia na pewno będzie wysoka.

[url]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2158.jpg?t=1276541805[/url] ślicznota :loveu:
No to czekam na resztę fotek.:multi:

Posted

[quote name='jot11']Ja oglądam.Zawsze.:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Chwilunia się nie liczy.To ma być CHWILA co najmniej.:mad:
Dlaczego po cichu?
Głosno wołaj,że 5 dostałaś.:multi:
Gratulacje,wiedziałam,że tak będzie.
A średnia na pewno będzie wysoka.

[url]http://i736.photobucket.com/albums/xx1/K-arolina/Lucky/DSC_2158.jpg?t=1276541805[/url] ślicznota :loveu:
No to czekam na resztę fotek.:multi:[/QUOTE]

Z przykrością muszę przyznać że Jola ma racje [COLOR=silver]( teraz to już Jej nie przekonam, że to ja zawsze mam racje) [COLOR=black]-[/COLOR] [COLOR=black]głośno krzycz, że masz 5 :)[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=silver][COLOR=#000000]No i co do fotki tez się z Nią zgadzam ... śliczny Lucky :)[/COLOR]
[/COLOR]