Chiko Posted September 29, 2004 Posted September 29, 2004 czy mozna u psa stosowac lewatywe? bo suka mojej mamy miala dzisiaj takie zatwardzenie ze ponad godz probowala sie wyrobic i nic, i bidulka przy tym strasznie piszczala wiec w akcie desperacji podjelismy sie wykonac lewatywke bo kliniki weterynaryjne byly juz zamkniety tym bardziej ze bylo juz po godz 22:00, a jedyny telefon alarmowy jaki znalismy byl niedostepny do tego celu uzylismy cieklej parafiny ( srodek na przeczyszczenie, taki olejek ) i rozrobilismy ja z woda troche sie nameczylismy ale zabieg sie udal jeszcze raz powtorze pytanie czy mozna u psa stosowac lewatywe, czy moglo to wpynac niekorzystnie na zdrowie psa? chociaz jak na razie wyglada tak jak by sunia sie teraz lepiej czula Quote
Asiu_lek Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 U psa można stosować lewatywę, więc zrobiliście wszystko ok. Quote
fre-su Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 jak moj psiak mial zatwardzenie to lekarz zalecil podawanie oleju parafinowego - poskutkowalo :) Quote
Chiko Posted September 30, 2004 Author Posted September 30, 2004 to wlasnie ta ciekla parafina to ten olej ale doustnie to jakos nie skutkowalo suka sie meczyla ok godz wiec nie chcielismy czekac tym bardziej ze kupa byla tak twarda jak kamien i za cholere nie chciala wyjsc mimo ze psiak usilnie sie "skupial" ale na szczescie juz po bolu Quote
dbsst Posted September 30, 2004 Posted September 30, 2004 teraz przez kilka dni proponuje podawac siemi lnianne juz tu kidys pisalam o nim hehe i pomoglo. osloni jelita i pomoze w perystaltyce. musicie jej podawac blonnik. http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=14333&highlight=siemie+lnianne to jest link do podobnego tematu moze sie przyda ;) pisz jak sie psiula czuje ;) Quote
Chiko Posted September 30, 2004 Author Posted September 30, 2004 dzieki dbsst przeczytalem ktos tam pisal o kosciach i no wlasnie u nas przyczyna byl ten sam problem - kosci tylko ze sunia musiala je gdzies dorawc na dworze bo mama zawsze ja puszcza zeby sobie pogonila po podworzu, a tak to jej kosci nie dajemy bo juz jest troche za stara i zęby jej powoli wypadaja, i przez ta jej lapczywosc kosci za bardzo nie dala rady pogryzc wiec polknela Quote
Recommended Posts