mayday Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 witam, mój rudzielec ma już prawie 5 mięsięcy. Waży 14 kg, wiec chyba nie tak mało, ale mam wrażenie, ze jakis taki chudzuitki jest. Biegamy codziennie rano w zaleznosci od mozliwosci czasowych od godzinki do dwoch. Na sniadako Mayday dostaje od 1/3 do polowy dziennej zalecanej dawki karmy Purina Pro Plan for Puppy, pozniej w okolicach obiadu polowej podwojnej piersi z kurczaka czasem do tego marchewke. na kolacje polowie twarozku (do ktorego czasem dodaje zoltko jajka). W miedzyczasie jeszcze kosc cieleca do gryzienia (zeby nie gryzl wyposazenia mieszkania i mial zajecie kiedy zostaje sam w domu). Niby wydaje sie tego calkiem sporo, ale wydaje mi sie, ze od jakichs 2 tygodni w ogole nie przybiera na wadze. Zalatwia sie srednio 3 razy dziennie, kupką "normalną". Bylabym wdzieczna za podpowiedz jak mniej wiecej powinna wygladac waga takiego haszczaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szamanka Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Tę pierś w porze obiadu dostaje samą - znaczy bez żadnego wypełniacza? Surową czy gotowaną? Jakoś to menu marnie dla mnie wygląda...:roll: Ale może tylko mi się wydaje.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayday Posted December 1, 2008 Author Share Posted December 1, 2008 surową z dodatkiem, makaronu lub kaszy (wlasnie, co z ta kasza? niektorzy polecaja, niektorzy nie. Czy jeczmienna jest ok?). sniadanie miedzy 7-8, obiad 15-16, k18-19 twarozek. Tak to mniej wiecej wyglada. Jestem na etapie poszukiwan "urozmaicaczy", bo nie chce go zmasakrowac monotonnym jedzeniem. Jak narazie zmienilam smak karmyi szukam jakie warzywa moge dorzucic do obiadu lub kolacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miśka Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 mayday.... pies nie czlowiek, az tak czesto urozmaicanej diety nie potrzebuje. Wrzuc jakies foty psiaka, najlatwiej bedzie ocenic jego wyglad. Moze on po prostu z lini tych "szczuplejszych" ;) Masy zacznie nabierac tez z wiekiem. Kasze odstaw, zdecydowanie. Dlugo zalega w przewodzie pokarmowym, fermentuje itd. Ryz juz lepiej... Ta surowa piers, jesli jest kupowana w zwyklym markecie, sparz lub choc troche obgotuj - mięso na tackach z folią zawsze jest natarte konserwantami, żeby dłużej lepiej wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.