ocelot Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ciapuś... Ciapek to malizna sięgająca zaledwie do łydki. jest cudowny, rozkoszny. Cały w różnokolorowych łatach. To taki psiak - maskotka. Do kochania, przytulania... Niestety ktoś go wyrzucił w wakacje na tomaszowskim osiedlu, przypuszczamy, że był przywiązany i dzielnie się uwolnił (trafił do nas z paskudnie obdartą szyją). Ciapek się nigdy nie poddaje, codziennie toczy zwycięskie bitwy, cale kampanie o wszystko... O miejsce przy misce, o budę o dojście do krat. Jest najmniejszym psiakiem w boksie, nawet zwiedzający nie mają jak go dostrzec. Ciapuś malutki ciałem - wielki duchem - jak Bonaparte. Podbija schronisko, serca pracowników, wolontariuszy, ustawia w boksie większe psy. W sobotę karnie został przeniesiony do innego boksu, gdzie są jeszcze większe psy. Strasznie się boję o niego, bo to zadziora, bo nie pozwoli sobą pomiatać, ale jakie ma szanse - cztery do jednego. Ciapek toczy swoją bitwę o Wiznę, ale wszyscy wiemy jak to się skończyło... Nie pozwólmy na to. Ciapuś ma rok, kocha ludzi, dzieci, jest zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany. Czy ktoś pomoże nam w ogłoszeniach? W schronisku jest trzy miesiące. Quote
ocelot Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 te nasze psiaki to nie mają szczęścia, nawet na dogo nikt do nich nie chce zajrzeć:shake: Quote
GrubbaRybba Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ocelot, co znaczy tytuł wątku? Co to jest "Wiznę"? Aha, w pierwszym poście nad zdjeciem jest napis Ocelot, czy to Ciapek. Może wykasuj ten napis. Quote
ocelot Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Dowódcą odcinka był kapitan Władysław Raginis. Walki o Wiznę trwały od 7 do 10 września. Punkt oporu w okolicach Wizny jest nazywany Polskimi Termopilami. 720 Polaków odpierało atak liczącego 42 tys. żołnierzy XIX korpusu pancernego dowodzonego przez generała Heinza Guderiana. Oddziały polskie broniły się z dużym bohaterstwem, opóźniając marsz niemieckiego korpusu. Symbolem oporu stał się dowódca odcinka, który po kapitulacji ostatniego schronu nie opuścił bronionej pozycji, wysadzając się granatem. Polscy żołnierze poddali się dopiero po tym, jak Guderian zagroził rozstrzelaniem jeńców wojennych. Najbardziej znana bitwa w tej chwili - świetny kawałek i teledysk szwedzkiego zespołu Sabaton 40-1 refren stąd skojarzenie. Quote
ocelot Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Link do kawałka, co prawda tam 40 do 1, a u Ciapka 4 do 1. YouTube - Sabaton 40 - 1 (POLSKIE NAPISY!!!) Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Dogo nie tylko opieki nad zwierzętami, ale i historii uczy :razz: Daj Ciotka gotowy tekst do ogłoszenia :cool3: Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Bazyliah napisał(a):Dogo nie tylko opieki nad zwierzętami, ale i historii uczy :razz: Daj Ciotka gotowy tekst do ogłoszenia :cool3: No ciut z tym moim zacięciem historycznym przesadziłam:p Bazyliah ja mam właśnie problem z pisaniem jasnych, przejrzystych tekstów;) Zaraz tworzę epopeję. Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Znów mały do większych psów przeniesiony, ponoć daje sobie radę. martwię się, przy jego zacięciu:shake: Quote
Bazyliah Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 ocelot napisał(a):No ciut z tym moim zacięciem historycznym przesadziłam:p Bazyliah ja mam właśnie problem z pisaniem jasnych, przejrzystych tekstów;) Zaraz tworzę epopeję. Stwórz epopeję dla Ciapencjusza i Lorda. Ja z kolei mam talent do ciachania treści ;) Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Bazyliah napisał(a):Stwórz epopeję dla Ciapencjusza i Lorda. Ja z kolei mam talent do ciachania treści ;) A może chwilkę poczekamy na Rybbę? Ona zgrabne teksty pisze. Quote
GrubbaRybba Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 ocelot napisał(a):A może chwilkę poczekamy na Rybbę? Ona zgrabne teksty pisze. Aniu, ja nic nie umiem o Ciapku powiedzieć. Widziałam go chyba raz, ale tylko z daleka. Nie wiem, w jakim jest wieku. Jaki ma charakter. Nic... Quote
ocelot Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Ok. ja coś o małym napiszę w domu. Quote
ocelot Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Spróbuję, żeby było krótko i przehrzyście Ciapuś - malutki piesek z charakterem Ciapuś to maleńki piesek szukający domu. Sięga zaledwie do połowy łydki. Jest młodziutki, ma niespełna rok. Z pośród tłumu nieszczęśliwych psiaków wyróżnia go orginalna uroda i umaszczenie. Na jego ciałku mienią się ciapki w kolorach: brązu, bieli i czerni. Przypomina bardziej maskotkę, pluszowego misia niż psiaka - jednak jest żywym czującym stworzeniem o czym zapomnieli jego byli państwo. Tryska energią, zamaszyscie wywija króciutkim ogonkiem na każdy przejaw ludzkiego zainteresowania. jest bardzo kontaktowy: kocha ludzi, dzieci... W zasadzie nadaje się do każdego domku, jest tak malutki, że wszędzie się zmieści. Niestety Ciapuś nie mieścił się w planach wakacyjnych właścicieli, został wyrzucony na jednym z osiedli, przywiązany do drzewa potem trafił do schroniska., gdzie musi walczyć o wszystko, jedzenie, zainteresowanie, miejsce do spania... Ciapuś malutki ciałkiem - wielki duchem się nie poddaje, ale jak długo jeszcze? jeśli możesz dać mu dom, odrobinę miłości i uczucia zadzwoń. Ciapek jest wykastrowany, zaczipowany i zaszczepiony. Bazyliah tnij i zmieniaj. Quote
Bazyliah Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Tu nie ma co ciąć ;) Jutro z rana powrzucam ogłoszenia. Quote
ocelot Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Bazyliah napisał(a):Tu nie ma co ciąć ;) Jutro z rana powrzucam ogłoszenia. dzięki. Starałam się być oszczędna w słowach i porównaniach. Choć napoleon mi się jeszcze kojarzy:p Quote
ocelot Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Podobno Ciapulek bezpieczny, ale pyszczy na inne psy. Quote
Bazyliah Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Ciapul ma pierwsze ogłoszenia. Wszystkie o treści jak poniżej: [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1750789_ciapus_malutki_piesek_z_charakterem.html]Ciapu Quote
ocelot Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Bazyliah napisał(a):Ciapul ma pierwsze ogłoszenia. Wszystkie o treści jak poniżej: [url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1750789_ciapus_malutki_piesek_z_charakterem.html]Ciapu Dzięki. U nas śnieg, a Ciapuś w budzie... Quote
Bazyliah Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Zapomniałam napisać - ogłoszenia są jeszcze na: adopcjepsa.pl, psy-ogloszenia.pl, mojpupil.pl, zwierzeta.low.pl, psy.elk.pl, gumtree, adopcje.org, adopcjepsow.org, dwukropek, kupsprzedaj.pl Potrzebujemy jeszcze allegro! Quote
ocelot Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Ciapkiem niestety zerowe zainteresowanie:shake: Quote
ocelot Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Bumerang dziękujemy za allegro;) PIESEK SZUKA DOMU - WEJDŹ - MOŻE DASZ MU DOM (497098496) - Aukcje internetowe Allegro Quote
ocelot Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Ciapka zobaczę może już w niedzielę;) Quote
Recommended Posts