Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jedzie Pani na wystaw? do Bydgoszczy? Bo ja z moj? dziewczynk? na wystaw? jad? - aha zapomnialam przedstawi? - Moja suczka to Zorrico BAKARAT , siostra tej Pani ZAHIRY.
Moja Zorrico by?a pierwszym szczeni?ciem wybieranym z miotu, pó?niej dopiero Pani wybiera?a.
-------------------------------------------------------
[B][COLOR=SeaGreen]
przywróciłam edytowany post -Jefta[/COLOR][/B]

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']Witam!

Jedzie Pani na wystawę do Bydgoszczy? Bo ja z moją dziewczynką na wystawę jadę - aha zapomnialam przedstawić - Moja suczka to Zorrico BAKARAT , siostra tej Pani ZAHIRY.
Moja Zorrico była pierwszym szczenięciem wybieranym z miotu, później dopiero Pani wybierała.[/quote]
Mamy siostrę Zahirki na dogo :multi::multi: Ale fajnie :loveu: Poprosimy o fotki koniecznie :loveu: Ada na pewno będzie na walentynkowej wystawie w Bydg ;)

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']No to dobrze, moja suka będzie miala jakąś może przyzwoitą konkurencje. Bo ostatnio to padaka tam jest u was w tej Bydgoszczy. Zdjęć nie dodaje, chcę żebyście Panie miały niespodziankę na ringu.[/quote]
Ja już Zorrico widziałam na jednym zdjęciu :p

Posted

No to dobrze, moja suka b?dzie miala jak?? mo?e przyzwoit? konkurencje. Bo ostatnio to padaka tam jest u was w tej Bydgoszczy. Zdj?? nie dodaje, chc? ?eby?cie Panie mia?y niespodziank? na ringu.
-------------------------
[B][COLOR=SeaGreen]

Posted

to na bakaracie? To na bakaracie kochanie moje by?o robione jak Zorrico miala 3 miesi?ce , teraz ma wlosy z tylu ju? do ziemi ... a ma zaraz 6 miesiecy.
Tak?e tamtym zdjeciem prosz? si? nie sugerowa?.
No to zoabczymy si? na ringu ju? niedlugo.
-----------------------------
[B][COLOR=SeaGreen]

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']to na bakaracie? To na bakaracie kochanie moje było robione jak Zorrico miala 3 miesiące , teraz ma wlosy z tylu już do ziemi ... a ma zaraz 6 miesiecy.
Także tamtym zdjeciem proszę się nie sugerować.
No to zoabczymy się na ringu już niedlugo.[/quote]

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']i co nie odpowiesz tym razem?[/quote]
Spokojnie - nie siedzę tylko na tym wątku :cool1:
Tak - na bakaracie. Domyślam sie, że włoski urosły ale że do ziemi to nie wierzę :p
Dlaczego mam się nie sugerować? Przecież nie tylko włosy świadczą o psie :p

Posted

[quote name='tigrunia']Spokojnie - nie siedz? tylko na tym w?tku :cool1:
Tak - na bakaracie. Domy?lam sie, ?e w?oski uros?y ale ?e do ziemi to nie wierz? :p
Dlaczego mam si? nie sugerowa?? Przecie? nie tylko w?osy ?wiadcz? o psie :p[/quote]

Sluchaj kochanie .. nie chcesz, to sobie nie wierz. Tylko misiaczku moj drogi nie b?d? zaskoczona jak przyjdziesz na wystaw?. Bo ja yorki mam od wielu lat i nie tylko od Anny Z , ale tak?e z zagranicy. A pozatym kochanie uwa?ala bym na przyszlo??. Tak?e ty tutaj sobie ze smarkul? jak?? nie rozmawiasz tylko z doros?? osob? i z tego co wiem to na "ty" z Pani? nie przesz?am.
No to czekam na odpowied?

PS. Je?eli nie znasz wzorca, to si? nie wypowiadaj .. wlosy.. pigment i budowa to charakterystyka yorka i na to si? zwraca uwag? - g?ownie, no i exterier.
------------------
[B][COLOR=SeaGreen]

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']Sluchaj kochanie .. nie chcesz, to sobie nie wierz. Tylko misiaczku moj drogi nie bądź zaskoczona jak przyjdziesz na wystawę. Bo ja yorki mam od wielu lat i nie tylko od Anny Z , ale także z zagranicy. A pozatym kochanie uważala bym na przyszlość. Także ty tutaj sobie ze smarkulą jakąś nie rozmawiasz tylko z dorosłą osobą i z tego co wiem to na "ty" z Panią nie przeszłam.
No to czekam na odpowiedź

PS. Jeżeli nie znasz wzorca, to się nie wypowiadaj .. wlosy.. pigment i budowa to charakterystyka yorka i na to się zwraca uwagę - głownie, no i exterier.[/quote]
Uhh .. chyba ktoś dziś lewą nogą wstał :cool1:
No wiec tak ..
Po 1. Zacznę od tego "TY" - proszę o zacytowanie z [U]podkreśleniem [/U]gdzie użyłam takiego sformułowania bo no przykro mi ale dopatrzeć się nie mogę :cool1:
Po 2. Przecież ja zaczęłam konwersację z "PANIĄ" miło i grzecznie więc w ogóle nie rozumiem "PANI" tonu w stosunku do mnie :cool1:
Po 3. Co to za teksty " kochanie", "misiaczku mój drogi" :crazyeye: Mój chłopak do mnie tak nie mówi a jakaś zupełnie obca osoba tak :crazyeye: Odnośnie pkt 2 jeszcze - na "TY" nie przeszłyśmy wiec sobie nie życzę.
No i po 4 - punkt kulminacyjny :razz: Napisałam, ze nie tylko włosy się liczą a "PANI" odpowiedziała (CYTUJĘ): "PS. Jeżeli nie znasz wzorca, to się nie wypowiadaj .. [U]wlosy.. pigment i budowa[/U] to charakterystyka yorka i na to się zwraca uwagę - głownie, no i [U]exterier.[/U]"
Więc moja odpowiedź - wzorzec znam doskonale - widzę , że "PANI" również i nie rozumiem o co "PANI" się wykłóca?? :diabloti: Włosy, pigment, budowa i eksterier to nie są TYLKO WŁOSY !! Sama "PANI" to powiedziała :cool1:

NO TO TERAZ JA CZEKAM NA ODPOWIEDŹ I WYJAŚNIENIA bo coś tu chyba jest nie halo !

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']to na bakaracie? To na bakaracie [B]kochanie moje[/B] było robione jak Zorrico miala 3 miesiące , teraz ma wlosy z tylu już do ziemi ... a ma zaraz 6 miesiecy.
Także tamtym zdjeciem proszę się nie sugerować.
No to zoabczymy się na ringu już niedlugo.[/quote]

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']i co[B] nie odpowiesz[/B] tym razem?[/quote]
No i muszę coś dodać ..
To "PANI" zwraca sie do mnie na "TY" więc uwaga pt:"Także ty tutaj sobie ze smarkulą jakąś nie rozmawiasz tylko z dorosłą osobą i z tego co wiem to na "ty" z Panią nie przeszłam" jest chyba nie na miejscu .. nie uważa "PANI"?
[quote name='ROYAL MONARCH FCI'][B]Sluchaj kochanie .. nie chcesz, to sobie nie wierz. Tylko misiaczku moj drogi nie bądź zaskoczona jak przyjdziesz na wystawę.[/B] Bo ja yorki mam od wielu lat i nie tylko od Anny Z , ale także z zagranicy. A pozatym kochanie uważala bym na przyszlość.
No to czekam na odpowiedź

PS. Jeżeli nie znasz wzorca, to się nie wypowiadaj .. wlosy.. pigment i budowa to charakterystyka yorka i na to się zwraca uwagę - głownie, no i exterier.[/quote]
I jeszcze .. jak przyjadę na wystawę Zorrico bedzie już miała 9 m-cy. Wystawa jest za 3 m-ce więc jeśli włosy Zorrico rosną w takim tempie to podejrzewam, ze w Bydgoszczy owiną ją dookoła :diabloti:

Posted

[quote name='tigrunia']Uhh .. chyba kto? dzi? lew? nog? wsta? :cool1:
No wiec tak ..
Po 1. Zaczn? od tego "TY" - prosz? o zacytowanie z [U]podkre?leniem [/U]gdzie u?y?am takiego sformu?owania bo no przykro mi ale dopatrze? si? nie mog? :cool1:
Po 2. Przecie? ja zacz??am konwersacj? z "PANI?" mi?o i grzecznie wi?c w ogóle nie rozumiem "PANI" tonu w stosunku do mnie :cool1:
Po 3. Co to za teksty " kochanie", "misiaczku mój drogi" :crazyeye: Mój ch?opak do mnie tak nie mówi a jaka? zupe?nie obca osoba tak :crazyeye: Odno?nie pkt 2 jeszcze - na "TY" nie przesz?y?my wiec sobie nie ?ycz?.
No i po 4 - punkt kulminacyjny :razz: Napisa?am, ze nie tylko w?osy si? licz? a "PANI" odpowiedzia?a (CYTUJ?): "PS. Je?eli nie znasz wzorca, to si? nie wypowiadaj .. [U]wlosy.. pigment i budowa[/U] to charakterystyka yorka i na to si? zwraca uwag? - g?ownie, no i [U]exterier.[/U]"
Wi?c moja odpowied? - wzorzec znam doskonale - widz? , ?e "PANI" równie? i nie rozumiem o co "PANI" si? wyk?óca?? :diabloti: W?osy, pigment, budowa i eksterier to nie s? TYLKO W?OSY !! Sama "PANI" to powiedzia?a :cool1:

NO TO TERAZ JA CZEKAM NA ODPOWIED? I WYJA?NIENIA bo co? tu chyba jest nie halo ![/quote]

No to pos?ucha Pani , Hallo jest jak najbardziej ..... moze w Pani mniemaniu nie. Tak wzorzec znam doskonale.. bo ju? niedlugo b?d? s?dzi? kynologicznym wi?c , prosz? troszeczk? zej?? z tonu.
Wyja?nienia co ja mam pisa? .. milo by?o .. dopóki mi Pani tutaj nie zacz?la pisa? na temat swojego chlopaka czy co? w tym rodzaju .. bo mnie to nie intersuje jak pani chlopak do Pani mówi. Nast?pna rzecz .. w?osy moja droga Pani licz? si? jak najbardziej (dlugo??, kolor, i rodzaj) bo jak tego nie ma to jest ogolnie rzecz bior?c nie dobrze ... czyli szcze?e mówi?c w?os i jego kolor jest najwa?niejszym atutem yorka.
My?l? ?e wyja?nienia sa jasne i zrozumiale ..
no chyba ?e nie?:razz:

[B][COLOR=SeaGreen] przywróciłam edytowany post -Jefta[/COLOR][/B]

Posted

Nie owinie si? nie owinie, nast?pna sprawa jestem Groomerem I stopnia, tak?e o to bym si? nie bala

[quote name='tigrunia']No i musz? co? doda? ..
To "PANI" zwraca sie do mnie na "TY" wi?c uwaga pt:"Tak?e ty tutaj sobie ze smarkul? jak?? nie rozmawiasz tylko z doros?? osob? i z tego co wiem to na "ty" z Pani? nie przesz?am" jest chyba nie na miejscu .. nie uwa?a "PANI"?

I jeszcze .. jak przyjad? na wystaw? Zorrico bedzie ju? mia?a 9 m-cy. Wystawa jest za 3 m-ce wi?c je?li w?osy Zorrico rosn? w takim tempie to podejrzewam, ze w Bydgoszczy owin? j? dooko?a :diabloti:[/quote][B][COLOR=SeaGreen]

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']No to posłucha Pani , Hallo jest jak najbardziej ..... moze w Pani mniemaniu nie. Tak wzorzec znam doskonale..[B][COLOR=Red] bo już niedlugo będę sędzią kynologicznym[/COLOR][/B] więc , proszę troszeczkę zejść z tonu.
Wyjaśnienia co ja mam pisać .. milo było .. dopóki mi Pani tutaj nie zaczęla pisać na temat swojego chlopaka czy coś w tym rodzaju .. bo mnie to nie intersuje jak pani chlopak do Pani mówi. Następna rzecz .. włosy moja droga Pani liczą się jak najbardziej (dlugość, kolor, i rodzaj) bo jak tego nie ma to jest ogolnie rzecz biorąc nie dobrze ... czyli szczeże mówiąc włos i jego kolor jest najważniejszym atutem yorka.
Myślę że wyjaśnienia sa jasne i zrozumiale ..
no chyba że nie?:razz:[/quote]

[CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]ktoś tu ma wysokie mniemanie o sobie :stupid:
z tego co wiem ma Pani jeszcze pieska
TAO Quipo się nazywa
więc nie rozumiem skąd nagle ma Pani psa z zagranicy :siara:
śmigam do domu B :loveu:
ILY
[/COLOR][/FONT][/CENTER]

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']No to posłucha Pani , Hallo jest jak najbardziej ..... moze w Pani mniemaniu nie. Tak wzorzec znam doskonale.. bo już niedlugo będę sędzią kynologicznym więc , proszę troszeczkę zejść z tonu.
Wyjaśnienia co ja mam pisać .. milo było .. dopóki mi Pani tutaj nie zaczęla pisać na temat swojego chlopaka czy coś w tym rodzaju .. bo mnie to nie intersuje jak pani chlopak do Pani mówi. Następna rzecz .. włosy moja droga Pani liczą się jak najbardziej (dlugość, kolor, i [U][B]rodzaj[/B][/U]) bo jak tego nie ma to jest ogolnie rzecz biorąc nie dobrze ... czyli szczeże mówiąc włos i jego kolor jest najważniejszym atutem yorka.
Myślę że wyjaśnienia sa jasne i zrozumiale ..
no chyba że nie?:razz:[/quote]
Nie no z całym szacunkiem ale wydaje mi się jakbym rozmawiała ze scianą :cool1: Czy ja napisałam, ze włosy się nie liczą?? :crazyeye: Napisałam, ze NIE TYLKO WŁOSY SIĘ LICZĄ!! Może jakiś kurs czytania ze zrozumieniem by się przydał?? Ja byłam miła ale do czasu ..Wszystko co dobre szybko się kończy i proszę mnie nie straszyć bo ocena takiego sędziego jak Pani jest dla mnie niczym :angryy: I na pewno nie będę omijać wystaw na których Pani będzie sędziować :diabloti: I nie "rodzaj" włosa a "GATUNEK" się mówi Pani znawco :diabloti:

Posted

ten post pod spodem jest do Pani , nie do tamtej osoby

[quote name='tigrunia']Nie no z ca?ym szacunkiem ale wydaje mi si? jakbym rozmawia?a ze scian? :cool1: Czy ja napisa?am, ze w?osy si? nie licz??? :crazyeye: Napisa?am, ze NIE TYLKO W?OSY SI? LICZ?!! Mo?e jaki? kurs czytania ze zrozumieniem by si? przyda??? Ja by?am mi?a ale do czasu ..Wszystko co dobre szybko si? ko?czy i prosz? mnie nie straszy? bo ocena takiego s?dziego jak Pani jest dla mnie niczym :angryy: I na pewno nie b?d? omija? wystaw na których Pani b?dzie s?dziowa? :diabloti: I nie "rodzaj" w?osa a "GATUNEK" si? mówi Pani znawco :diabloti:[/quote]
-----------------------

Posted

ten post pod spodem jest do Pani , nie do tamtej osoby

[quote name='tigrunia']Nie no z ca?ym szacunkiem ale wydaje mi si? jakbym rozmawia?a ze scian? :cool1: Czy ja napisa?am, ze w?osy si? nie licz??? :crazyeye: Napisa?am, ze NIE TYLKO W?OSY SI? LICZ?!! Mo?e jaki? kurs czytania ze zrozumieniem by si? przyda??? Ja by?am mi?a ale do czasu ..Wszystko co dobre szybko si? ko?czy i prosz? mnie nie straszy? bo ocena takiego s?dziego jak Pani jest dla mnie niczym :angryy: I na pewno nie b?d? omija? wystaw na których Pani b?dzie s?dziowa? :diabloti: I nie "rodzaj" w?osa a "GATUNEK" si? mówi Pani znawco :diabloti:[/quote][B][COLOR=SeaGreen]

Posted

[quote name='***Paulina***']Przepraszam ?e pani? poprawiam ale jak ju? to do tigruni a nie:tiger...[/quote]

wiem ?e tigutuni , ale nie chcialo mi si? pisa? calo?ci , wi?c dalam 3 kropki. chyba to jasne jest nie?
czekam na odpowied? , normaln?, bo mam nadziej?, ?e zaczniemy normalnie gada?[B][COLOR=SeaGreen]

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']wiem że tigutuni , ale nie chcialo mi się pisać calości , więc dalam 3 kropki. chyba to jasne jest nie?
czekam na odpowiedź , normalną, bo mam nadzieję, że zaczniemy normalnie gadać[/quote]
ja tam nie wnikam w to jak pisze Pani z Tigrunią, ale ja chciałabym pisać z panią normalnie...
Więc może pani powie coś o swojej Zorriko? jest podobna do Zahiry???

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI'][U][B]poslucha pani : Nie mam wysokiego mniemania o sobie
Tao Quipo nie jest moim psem .. tylko psem z mojej rodziny, ale nie moim. Druga sprawa "Proszę Panią" mam 2 psy z niemiec, ktore będą w klasie szczeniąt i młodzieży w bydgoszczy , takze jakby nie bylo. a widze, że Pani dochodzenie wszeła na mój temat.[/B][/U]
Chcę być mila, ale poprosu Pani mi na to nie pozwala. Chcę z Panią normalnie rozmawiać, a Pani wyszukuje jakiś nie wiem.. [B][U]wątkow w przeszlości, [/U][/B]jakiś wzorcow. I po co to komu? to jest forum i tyle .. może pani zacznie rozmawiać normalnie jak czlowiek z czlowiekiem a nie poprostu że się rzremy na okrąglo.[/quote]

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']ten post co do nane jest napisany do tiger ..[/quote]
Chyba jednak nie wszystko do mnie ( to co podkreślone domyślam sie, że jednak do nane. Pani chce być miła? Chyba jednak nie bo to Pani rozkręciła całą tą afere :cool1: Ja tylko powiedziałam, ze nie wierzę, że włos u 6 -miesięcznego szczeniaka sięga ziemi i Pani od razu się oburzyła. Chyba każdy ma prawo do swojego zdania, no nie ?
[quote name='***Paulina***']Przepraszam że panią poprawiam ale jak już to do tigruni a nie:tiger...[/quote]
Spoko Paulina.. Pani chyba skrótu użyła ;)

Posted

[quote name='ROYAL MONARCH FCI']ten post co do nane jest napisany do tiger ..[/quote]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Nie sądzę bo to właśnie nane poruszyła kwestie które tłumaczy Pani w swoim poście:p[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Przyszła Pani na forum do galerii siostry Pani suni i robi Pani śmietnik.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Nie jestem tu po to żeby się krytykować![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Tigruna była od samego początku bardzo miła nawet zadowolona że pojawiła sie właścicielka siostry Zahiry;)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]A Pani zaczęła bardzo nieprzyjemnie....podkreśliła Pani że Zahira była wybierana druga z miotu jak by to miało jakieś ogromne znaczenie:roll: przecież w tym wieku szczenięta jedynie rokują wystawo i wszystko może się zmienić.....Chyba zgodzimy się wszyscy że nie ma psów idealnych!! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Okropne jest Pani ocena że nie ma psów równie ładnych jak Pani w całej Bydgoszczy;)To aż dziwne....a może wjeszcze w Polsce??? NIE MA IDEAŁÓW![/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='nane'][CENTER][FONT=Courier New][COLOR=Magenta]kto? tu ma wysokie mniemanie o sobie :stupid:
z tego co wiem ma Pani jeszcze pieska
TAO Quipo si? nazywa
wi?c nie rozumiem sk?d nagle ma Pani psa z zagranicy :siara:
?migam do domu B :loveu:
ILY
[/COLOR][/FONT][/CENTER]
[/quote]

O Cardea zawita?a z Koszalina .. no witam witam ... i o zdrowie pytam ... no to ma Pani Pani Dagmaro lub siostro stare wie?ci stare .. przestarzale.
No ale tak to jest jak si? w zwi?zku ju? nie pracuje .. niestety kierownikiem sekcji yorków ju? si? nie jest (slyszalam)[B][COLOR=SeaGreen]

Posted

- [quote name='AmiX'][COLOR=black][FONT=Verdana]Nie s?dz? bo to w?a?nie nane poruszy?a kwestie które t?umaczy Pani w swoim po?cie:p[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Przysz?a Pani na forum do galerii siostry Pani suni i robi Pani ?mietnik.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Nie jestem tu po to ?eby si? krytykowa?![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Tigruna by?a od samego pocz?tku bardzo mi?a nawet zadowolona ?e pojawi?a sie w?a?cicielka siostry Zahiry;)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]A Pani zacz??a bardzo nieprzyjemnie....podkre?li?a Pani ?e Zahira by?a wybierana druga z miotu jak by to mia?o jakie? ogromne znaczenie:roll: przecie? w tym wieku szczeni?ta jedynie rokuj? wystawo i wszystko mo?e si? zmieni?.....Chyba zgodzimy si? wszyscy ?e nie ma psów idealnych!! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Okropne jest Pani ocena ?e nie ma psów równie ?adnych jak Pani w ca?ej Bydgoszczy;)To a? dziwne....a mo?e wjeszcze w Polsce??? NIE MA IDEA?ÓW![/FONT][/COLOR][/quote]

Ja tego nie powiedzialam .. ?e nie ladnych psow w polsce i moje nie s? najladniejsze, tego te? nie powiedzialam, chodzi mi o to , ze konkurencja b?dzie porz?dna, bo psy z bakaratu ,i o to mi chodzi, bo czasem na wystawach w jednej klasie s? tylko 2 lub 3 psy. Mam dzisiaj zly dzie? .. prosz? mi wybaczy? Pani , Pani Paulino i Tigurunio[B][COLOR=SeaGreen]

Posted

[quote name='***Paulina***']ja tam nie wnikam w to jak pisze Pani z Tigruni?, ale ja chcia?abym pisa? z pani? normalnie...
Wi?c mo?e pani powie co? o swojej Zorriko? jest podobna do Zahiry???[/quote]

Powiem tak, budow? moze s? podobne, Zorrico jest wi?ksza na pewno od niej i ma inne kolorki , ja?niejszcza jest.
Dziekuj?, ?e Pani rozmawia normalnie[B][COLOR=SeaGreen]