M-ajka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Hej! Mam problem... Otóż mój sznaucer aż się prosi o porządne trymowanie i strzyżenie. Chodzi o to, że ja wcale nie mam pojęcia gdzie w naszej miejscowości znajdują się "psi fryzjerzy"... Będę bardzo wdzięczna za adresy i numery telefonów. Pozdrawiam! ;) Quote
Matagi Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='M-ajka']Hej! Mam problem... Otóż mój sznaucer aż się prosi o porządne trymowanie i strzyżenie. Chodzi o to, że ja wcale nie mam pojęcia gdzie w naszej miejscowości znajdują się "psi fryzjerzy"... Będę bardzo wdzięczna za adresy i numery telefonów. Pozdrawiam! ;)[/quote] Troszke mnie dziwi Twój problem:roll: Niemal w każdej codziennej białostockiej gazecie masz w ogłoszeniach /zwierzęta/ anonse "psich fryzjerów".Ogłoszenia są również w każdej lecznicy dla zwierząt.Masz psa z rodowodem,dlaczego nie zadzwonisz do Z.K.i nie zapytasz kierownika sekcji o namiary na takowego?Telefon do Oddz.Z.K.w Białymstoku:085 6752246.Dzwoń najlepiej w środę w godz.17-19.00.,dyżur ma Twoja sekcyjna/kto nią jest dowiesz sie na stronie związku:[url]www.zkwp.bialystok.pl/[/url]. Masz psa po Ivie,równie dobrze wszelkich informacji udzieli Ci właścicielka reproduktora tegoż.;) Celowo nie wymieniam tutaj fryzjerów,nie chce nikogo faworyzować,a znam ich wszystkich w mieście,wybierz sama!;) Pozdrawiam serdecznie,życze sukcesów na wystawach z pięknie ostrzyżona i przygotowana miniaturą!:lol: Quote
M-ajka Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Dziękuję Ci bardzo ;) [quote name='Matagi'] Pozdrawiam serdecznie,życze sukcesów na wystawach z pięknie ostrzyżona i przygotowana miniaturą!:lol:[/quote] Ale czy to nie zabrzmiało nieco złośliwie? :cool3: Acha... Czytasz trochę wątek o sznauceromaniakach? Bo chyba właśnie stamtąd wiesz, że mam psa właśnie po Yvesie (imię pisze się przez Y ;)) Quote
Matagi Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='M-ajka']Dziękuję Ci bardzo ;) Ale czy to nie zabrzmiało nieco złośliwie? :cool3: Acha... Czytasz trochę wątek o sznauceromaniakach? Bo chyba właśnie stamtąd wiesz, że mam psa właśnie po Yvesie (imię pisze się przez Y ;))[/quote] Nie czytam wątku sznaucerowego,może czasami.... [B]Żadnej złośliwości sie nie doszukuj!:lol: [/B]Dlaczego miałabym byc złośliwa?:roll: Znam ojca Twego psa odkąd został sprowadzony do Polski,znam zresztą chyba wszystkie Pigmeje i importy Urszuli.Z Ulka znamy sie od wieków,lubimy sie bardzo,choc ostatnio jakos czasu brak na pogaduchy:-( .A bliższe info o Twoim Goranie mam z Twojej strony;) -masz ja w podpisie;) ;) .Sznaucery lubię,ale przeważnie zajmuje sie tu,na DGM akitami i shibami,które mam.Tam tez przeważnie wypisuje rózne niestworzone rzeczy!:evil_lol: Sznaucerki mam w domku też,kocham bardzo te moje emerytki: mam MIMI Pigmej cz-sr,która w grudniu skończy 15 lat /ma tylko 1 ząb,ale radzi sobie super,wrzeszczy jak to miniatura/:lol: ,mam średniaczkę p-s,która ma 13 lat,nazywa sie INA Psi Butik .Ale moja ukochana rasa są akity ,shiby i bassety- do których kiedys powrócę! Jakos wrażliwa jesteś na punkcie własnego psiaka,dlatego może nie dzwoń do związku ,przejdź sie w środę ,w tych godzinach,o których pisałam.Spotkaj się z Gosią-to sekcyjna/wspaniała,miła,uczynna dziewczyna-tez fryzjer;) / i pokaż jej Gorana,pogadaj! Jeszcze raz pozdrawiam! Ps.Gosia tez ma emeryta po imporcie Pigmejowym ,Egus jej jest the beściak- nie ma tu żadnej złosliwości,zapewniam!!! Quote
M-ajka Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 Wiesz... Może jestem trochę przewrażliwiona, przepraszam ;) Sznaucery to super psy :D Gratuluję emerytków ;) Z p. Ulą nie miałam jeszcze okazji się spotkać, ani nawet się skontaktować :( Za to z p. Małgosią z Tangramu swego czasu trochę mejlowałam i rzeczywiście jest to bardzo miła osoba. Tylko nieśmiałość spowodowała, że nie podeszłam do niej na wystawie w Białymstoku. To bardzo dobry pomysł, żeby przejść się do Związku... Widząc psa na żywo lepiej można ocenić czego potrzebuje ;) A co do wrażliwości na punkcie pieska... To moja słabość :P Nie wiem dlaczego tak zareagowałam... Quote
isa Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Witajcie, poszukuję osoby, która już umie, bądź ma chęci i gotowa jest podjąć się strzyżenia psiaków i poprowadzić salon piękności w Białymstoku. Czy ktoś zna taką osóbkę? Zostałaby ona zatrudniona przez sieć sklepów Zoo Natura. Myślę, że nie trzeba nawet doświadczenia, wystarczy już sama chęć, no i trochę odwagi. Quote
Agnieszka K. Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Czyli do strzyzenia zwierzaków wystarcza dobre checi i odwaga??:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Odwaga to powinni sie takim razie wykazac potencjalni klienci przyprowadzając psa do takiego "salonu".:shake::shake: Quote
isa Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Osoba która podejmie się tego byłaby wysłana na szkolenie. Quote
Agnieszka K. Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 I uważasz, że to wystarczy?? Poogladaj zdjęcia piesków "zrobionych" przez panie fryzjerki, niektóre nawet groomerki ;) na ich stronach. Niektóre sa rzeczywiscie ładnie zrobione, a niektóre ładnie oszpecone :(. Quote
westie222 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Odwaga to powinni sie takim razie wykazac potencjalni klienci przyprowadzając psa do takiego "salonu".:shake::shake:[/quote] :evil_lol: Quote
Agnieszka K. Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 A co moze nie?? :diabloti::diabloti::diabloti: Oddałabys swojego wystawowego pieska na trymowanie / przygotowanie do wystawy do pani, która własnie sie uczy / nawet jesli skończyła kurs ???? :diabloti::diabloti: Quote
isa Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Jasne że nie oddałabym psa wystawowego w ręce nowicjusza w tej dziedzinie. Myślę też że każdy właściciel takiego psa ma już swoich stałych groomerów do których chodzi, a wizyta u nowego rozpocząć się powinna wywiadem odnośnie umiejętności osoby która będzie strzyc. No ale każdy kiedyś zaczynał i nie skreślajmy osób, które dopiero się kształcą w tym kierunku. Nie od razu Rzym zbudowano. Quote
kaskaSz Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Rzeczywiście w Białymstoku brakuje kogoś kto ma chęci i robi to z miłości, a przede wszystkim się zna... przez kilka dni się w sumie człowiek mało nauczy, ale może ktoś się znajdzie :) Quote
MakeBelieve Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Hej ;) Poszukuję dobrego dosć psiego salonu, mam tam zamiar wykompać i ostrzyc moją suńkę, psiak w typie yorka. Zna ktoś może salony godne polecenia i nie z kosmicznymi cenami? Quote
kaskaSz Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Będzie Ci ciężko znaleźć takowego psiego fryzjera w Białymstoku i okolicach. Mam ten sam problem. Znam kilka adresów, ale nie mogę ich polecić. Zrobić psiaka zrobią, ale tak przeciętnie, nie zawsze zgodnie ze wzorcem i np. trymowanie to już kompletnie inna bajka. W sumie to myślę, że z yorkiem nie będzie większego problemu, bo to popularna rasa i sporo właścicieli chodzi z nimi do fryzjera, więc może chociaż yorki w miare dobrze by zrobili ;) Jeśli chcesz, to mogę Ci podać na PW kilka adresów, ale jak już pisałam, nie ręcze za nich w 100%, żeby potem nie było pretensji :cool3: Pzdr. Quote
MakeBelieve Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Bo moja ze to tak nazwe ma koltunki, bo ja ją zaniedbałam :( Więc chcę, zeby po tym wycięciu (okolice tylka i na brzuszku) wyglądała jak psiak. najprawdopodobniej pojadę z nią na sienkiewicza, tam pewna pani 2 razy w tygodniu w bialym scina, reszta dni w supraslu, moj sasiad z yorkiem tam byl. Quote
kaskaSz Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Może nie pojadą jej maszynką, tylko rozczeszą ;) Quote
MakeBelieve Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Najgorsze jest tylko to, jak ona się im da, bo ja ją ledwo daję radę uczesać i kitkę zrobić :/ Quote
marider Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 [quote name='Vini.']Hej ;) Poszukuję dobrego dosć psiego salonu, mam tam zamiar wykompać i ostrzyc moją suńkę, psiak w typie yorka. Zna ktoś może salony godne polecenia i nie z kosmicznymi cenami?[/quote] W poblizu Canwetu i Sano na ul.Zwyciestwa/Choroszczanskiej jest jakis psi fryzjer ale nie korzystalem z uslug. Sam psa podcinam i przygotowuje do wystaw ;) Pzdr M Quote
kaskaSz Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Yorki nie są takie duże to myślę, że dadzą rade. Jak z moim dali to i z Twojemu poradzą. Napisać Ci te adresy czy jednak idziesz do tamtego fryzjera? Quote
bubcia34 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='Vini.']Hej ;) Poszukuję dobrego dosć psiego salonu, mam tam zamiar wykompać i ostrzyc moją suńkę, psiak w typie yorka. Zna ktoś może salony godne polecenia i nie z kosmicznymi cenami?[/QUOTE] Ja ze swoim pieskiem ( maltańczykiem ) chodzę do fryzjera na starobojarską , i nie narzekam , może warto tam zajżeć ? Dodam , że też miałam problemu ze skołtunionym włosem , pozdrawiam Quote
kaskaSz Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ja na ul. starobojarskiej byłam 6 grudnia. Muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona, psiak wygląda super, chyba najlepiej niż od innych fryzjerów. Quote
psyja Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 piszę z wyprzedzeniem, ale chciałam zapytać czy możecie polecić jakąś osobe z Białegostoku lub okolic specjalizującą się w groomingu pudli? chodzi mi fryzjera z doświadczeniem i wiedzą, który potrafiłby naprawde pięknie, wystawowo (jeszcze nie wiem dokładnie w jaką fryzurę) zrobić pudelina. raczej nie interesują mnie groomerzy 'wszystkich ras' Quote
lilix4 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Podłanczam się pod wcześniejszy post ale w Kołobrzegu Quote
Recommended Posts