Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tego co mi wiadomo, w niektórych krajach rodezjany pracują jako psy użytkowe w ratownictwie... Napiszcie proszę czy macie jakieś wieści albo informacje na ten temat. Czy taka bomba energetyczna może się dobrze realizować w takiej pracy? W niuchaniu są świetne, więc może jako psy poszukiwawcze?? POzdrawiam :P

• 2 months later...
Posted

cześć!

Trochę czasu już minęło od zamieszczenia pytania, ale chciałam na nie odpowiedzieć :D

Rhodezjany są z powodzeniem używane przez policję jako psy szukające narkotyków i tropiące.

Używane są również do szukania ludzi, ponieważ potrzebują kontaktu z ludźmi i bardzo lubią ich towarzystwo świetnie się nadają do ich szukania.

Posted

Ja ze swoim zaczelam zabawe w tropienie. Na razie "tropimy" pudelko z nagrodami, ale Daksiowi straszna frajde sprawia ta zabawa. Dodam, ze aportowanie czy zabawa zabawkami nigdy nie byla jego hobby, a szukanie na prawde go ekscytuje.

Posted

No proszę, widać bliskie pokrewieństwo :D Bolero też specjalnie nie lubi aportować, ale znajdywanie przedmiotów i ludzi idzie mu całkiem nieźle :lol: Najbardziej lubi wyszukiwać w trawie porozrzucane kawałeczki serka :wink: a jego radości nie ma końca gdy znajdzie moją mamę, która czasem chowa się za tujkami albo za domem :D

Posted
No proszę, widać bliskie pokrewieństwo :D Bolero też specjalnie nie lubi aportować

Kurcze, to ciekawe z kim spokrewniona jest Kenia w trakim razie. Ona moglaby aportowac caly dzien. :hmmmm: