Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Ja również mam gryfonika "brukselkę" :-). To suczka Maxie, ma 1,7 roku. Ile ma Twoja? Jeżeli chciałabyś się podzielić jakimiś uwagami czy problemami, to napisz. Chętnie pogadam, zwłaszcza, że mam z Nią trochę problemów (załatwianie się, jedzenie kupek...) :-( Pozdrawiam

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NNikka zamawiaj u Suasponte szczeniorka :) Hanna :) cieszę się, że ktoś jednak ma gryfonijkę ;) Moja ma 10 miesięcy, takie brukselskie dziecko jeszcze :) Co do kupek to niestety lubi sobie czasem "upolować" na dworze :oops: Nie wiem do końca z czego to wynika, bo karmię ją dobrze (tak mi się przynajmniej zdaje), więc niedoborów żadnych mieć nie powinna :roll: może po prostu "ten typ tak ma" ;)

Posted

taaaaaaaaaa to typowe goofnojady!!!!!!!!!!!!!!!obrzydliwa rasa!!!!!!!!!!!bleeeeeeeeeeee ale kupujcie je sobie kupujcie:))jak sie nie brzydzicie potem calowac takiego smierdziela, bo po zjedzeniu kupy to wali mu z pyska jak nie wiem co!!!!!bleeeeeeeeeee

Posted

e tam zaraz obrzydliwa ;) po prostu potrzebują silnej stymulacji węchowo- zapachowej :lol: Zresztą wielu psom zdarza się zjadać takie i inne "specjały" :) a potem wiadomo - mycie pieskowi ząbków, mordy i da się przeżyć ;)

Posted

Janis:dobrze napisalas:zdaza sie. Oczywiscie zdaza sie i moim , ale ZADKO bardzo a juz na pewno NIE swoje i swoich siostr z kennelu. Gryfoniki sa obrzydliwe pod tym wzgledem,bleeeee. nie znam drugiej takiej rasy, ktora traktuje goofna jako smakolyk...bleeee fuuuuj

Posted

Moja nie zżera swoich ehm... owoców przemiany materii ;) , a czy zjadała odchody swoich braci i sióstr w kennelu, to ja nie mam pojęcia - może lepiej dla mnie, że temat ten pozostał owiany mgłą tajemnicy ;) I cóż zdarza jej się coś "pysznego" znaleźć, ale szczerze to nie częściej niż mojej drugiej suce, kiedy była w jej wieku. Zaznaczam, że mój drugi pies nie ma nic wspólnego z gryfonikiem, a sporo z owczarkiem niemieckim :) Wciąż mam nadzieje, że Mary z tego wyrośnie, a jak nie to hmm trudno, bywają gorsze dylematy :)

Posted

nadzieje miec mozesz:))zapytaj sie hodowczyni po kim to ma i czy z tego wyrosnie:))))))i stracisz nadzieje:))))))))))))

a skoro tu kolejna osoba pisze,ze jej tez zjada kupy no to chyba jest to polaczone z rasa w takim razie, bo jakos np.grzywacze znajomch nie poluja na kupy,tak jak to robi znajoma gryfonica:)))

Posted

Hihi to może ja już nie będę dociekać po kim moje cudo ma akurat tą uroczą cechę :lol: Wolę żyć w nieświadomości ;) życie pozbawione nadziei jest trudniejsze ;)

Posted

orsini chyba trochę przesadzasz... to nie zależy od rasy tylko od osobistych potrzeb lub braków. Słyszałam, że podawanie fosforanu wapnia pomaga zwalczyć takie ciągoty!

I musze Cie zmartwić znam gryfony które nie zjadają .... i znam psy które sa innej rasy i zjadają!

Np. mam dwa mopsy chłopak w dzieciństwie zjadał - najchetniej ludzkie bleee.... a sunia nawet nie mysli o tym mija z obrzydzeniem nawet nie wącha.

Posted

Nnika tak sobie to tlumacz-nie wiem od czego to zalezy, bo nie sadze, ze od braku mineralow, bo czemu w takim razie dziwnym trafem robi to i mamusia i coreczka???w roznych domach zyjace i rozne rzeczy jedzace?A ten kolejny co tez zjada to tez ma zla diete???na 3 wystepujace tu gryfoniki wszystkie sa goofnojadami!dziwny zbieg okolicznosci!!!a moze niech sie jakis wlasciciel grzywacza tym pochwali?ze jego piesek/sunia poluje na to co wydali jego siostra/brat?nie wydaje mi sie-nie znam takiego przypadku, wiec nie mow, ze to nie jest zwiazane z rasa,bo jest :D i to jest wlasnie w tych gryfonikach najgorsze!!!moze i nie kazdy tak robi,ale nawet jesli to robi polowa to i tak o wiele wiecej w porownaniu z innymi rasami.

Posted

Jestem uprzedzonA zgadzam sie z Toba, ale wlasnie przez te jedzenie kup:))))jak sie nasluchalam u kumpeli , a teraz kolejne 2 sztuki doszly z tym samym, to nie wydaje Ci sie to dziwne?zwlaszcza, ze inni nie maja tego problemu z innymi psami, bo ja nie mowie o zjadaniu czegos raz na ruski rok na spacerze, bo to chyba kazdy pies nie pogardzi takim smakolykiem, tylko o tym co zrobi psiak w domu jak kto inny zrobi kupe, bo moje zostawia kupe sama i beda ja obchodzily SZEROKIM lukiem dookola, natomiast gryfonix by zjadl:)))))))bleeeeeeee

Posted

Nnika czy Ty naprawde nie widzisz roznicy pomiedzy ludzkim goofnem a psim??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????bo ja caly czas pisze o tym,a Ty swoje!wlasnie ludzkie, krowie, konskie to jest normalne, ale zjadac psie???suka zjada po szczeniakach ale potem???to nie jest fizjologia wierz mi:)))

Posted

Nnika aha:))))

no na pewno nie tylko ta rasa, ale jak sie dowiem o innej to tez sie do niej uprzedze, chyba, ze jest wyzsza powyzej kolana to juz jestem uprzedzona :)))))

Posted

Nnika:))))))))))))))))))))a wiesz, ze o tym nie pomyslalam?:)))))))))))))))))))))))tak jak w akwarium glonojad to w kenelu wpuscic takiego:)))))))))))))))))))))))))))))dzieki Bogu moje w domu sie nie zalatwiaja:))chyba,ze maja rozwolnienie a panca slepa nie widzi,ze pies chce wyjsc i wzrokiem o to blaga-bo one nawet nie piszcza wtedy

Posted

Nniki:))a to dlatego wiedzialas z tym legionowem:)))dla mnie to kpina w zywe oczy!ale to juz osobny temat,tylko przykro,ze po znajomosci w tym kraju to wszystko idzie zalatwic:(((

ja mam w domku 2 sznaucerki miniaturowe (zaraz ich bedzie wiecej bo suka sie na dniach szczeni) i 1 szetlandka z 4tygodniowym baby:)))))

A Ty co masz oprucz jorkiego?i z jakiej on hodowli?

Posted

ja juz sie zdazylam przyzwyczaic i poprostu nie daje jej buzi:))) nie ma co przesadzac; na spacerach chodzi na smyczy wiec nie ma mozliwosci zjadania pozostalosci po ludziah co uwazam za najbardziej obzydliwe;

a fakt ze chinczyki nie robia tego w ogole; i musze powiedziec ze lolka ostatnio tez sie troche z tym uspokoila; :lol:

w kazdym razie nie jest zle:)