Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie przeszperalam calego watku, wiec jak sie powtorze prosze o sprostowanie,mozecie krzyczec smialo;). Teraz do rzeczy. Odrazu mowie, ze nie znam sie na psich karmach i chociaz probuje zawsze sama dojsc do tego co byloby najlepsze nie ma jak spytac ekspertow;). Karmilam purina dog chow (tak wiem chlam, ale taka karmili w hodowli a psiak tolerowal), ale jak sie dowiedzialam ze to jest za przeproszeniem takie g to przeszlam na brita, potem dowiedzialam sie ze lepszy arion, wszystkie te zmainy moje psy przechodzily dobrze i nei moglam narzekac, moge pozwoli sobie na troche drozsza karme i zoczylam ostatnio belcando, jest drozsze wiec powinno chyba byc lepsze (chociaz wiem, ze niezawsze tak jest). Chcialabym sie tylko dowiedziec jak oceniacie belcando w porownaniu do ariona jezeli powiecie, ze jest lepszy to wtedy zamowie worek;).

Guest ursa81
Posted

[quote name='niedzwiadek:)']Nie przeszperalam calego watku, wiec jak sie powtorze prosze o sprostowanie,mozecie krzyczec smialo;). Teraz do rzeczy. Odrazu mowie, ze nie znam sie na psich karmach i chociaz probuje zawsze sama dojsc do tego co byloby najlepsze nie ma jak spytac ekspertow;). Karmilam purina dog chow (tak wiem chlam, ale taka karmili w hodowli a psiak tolerowal), ale jak sie dowiedzialam ze to jest za przeproszeniem takie g to przeszlam na brita, potem dowiedzialam sie ze lepszy arion, wszystkie te zmainy moje psy przechodzily dobrze i nei moglam narzekac, moge pozwoli sobie na troche drozsza karme i zoczylam ostatnio belcando, jest drozsze wiec powinno chyba byc lepsze (chociaz wiem, ze niezawsze tak jest). Chcialabym sie tylko dowiedziec jak oceniacie belcando w porownaniu do ariona jezeli powiecie, ze jest lepszy to wtedy zamowie worek;).[/quote]

Myślę, że karmy Arion i Belcando są porównywalne. Jeszcze zależy która wersja Ariona i która Belcando :)

Posted

[quote name='ursa81']Myślę, że karmy Arion i Belcando są porównywalne. Jeszcze zależy która wersja Ariona i która Belcando :)[/QUOTE]

Oczywiscie zapomnialam napisac to co najwazniejsze;). Karmie roznymi karmami, mam dwa psy jeden wlasnie wyszedl z juniorow a drugi jadl dla psow malych ras. Mysle o kupnie karmy dla psow aktywnych dla obu:razz:

Guest ursa81
Posted

[quote name='niedzwiadek:)']Oczywiscie zapomnialam napisac to co najwazniejsze;). Karmie roznymi karmami, mam dwa psy jeden wlasnie wyszedl z juniorow a drugi jadl dla psow malych ras. Mysle o kupnie karmy dla psow aktywnych dla obu:razz:[/quote]

Nie karmiłam ale porównując składy Arion Premium Adult Performance i Belcando High Energy dochodzę do wniosku, że bardzo trudno stwierdzić, która lepsza. Arion kosztuje ok. 115zł, a Belcando ok. 150zł. Ja bym chyba jednak wybrała Belcando ze względu na gwarantowaną zawartość białka zwierzęcego (85% białka ogólnego), zawartość ryb i wątróbki.

Przetestuj obie! :cool3:

Posted

Ariona juz mialam i sprawowal sie bardzo dobrze, purina smakowala moim psiakom, ale po przeczytaniu sterty negatywnych komentarzy przeszlam na brita, ktorego oceniono o niebo lepiej a jest za ta sama cene. Niestety przy bricie zaczely sie luzne koopy no i wtedy postanowilam zmienic na ariona. Koopy nie dosyc ze sie mega zmniejszyly to zrobily sie takie "klockowate" latwe do zebrania. Postanowilam przestac kupowac karme w zoologicznym w malych paczkach bo zamawiajac z neta duza paczke moge kupic za ta cene lepsza karme:razz:. No to za ok 2 tygodnie zamawiam belcando i leonardo (zobaczymy czy kotom zasmakuje) i mam nadzieje, ze bede mile zaskoczona i nie bede musiala juz kombinowac z innymi karmami;)

Guest ursa81
Posted

[quote name='niedzwiadek:)']Ariona juz mialam i sprawowal sie bardzo dobrze, purina smakowala moim psiakom, ale po przeczytaniu sterty negatywnych komentarzy przeszlam na brita, ktorego oceniono o niebo lepiej a jest za ta sama cene. Niestety przy bricie zaczely sie luzne koopy no i wtedy postanowilam zmienic na ariona. Koopy nie dosyc ze sie mega zmniejszyly to zrobily sie takie "klockowate" latwe do zebrania. Postanowilam przestac kupowac karme w zoologicznym w malych paczkach bo zamawiajac z neta duza paczke moge kupic za ta cene lepsza karme:razz:. No to za ok 2 tygodnie zamawiam belcando i leonardo (zobaczymy czy kotom zasmakuje) i mam nadzieje, ze bede mile zaskoczona i nie bede musiala juz kombinowac z innymi karmami;)[/quote]

Koniecznie zdaj relację :)