Agata69 Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Ja chyba musze zrobić nalot.... taka wizyte poadopcyjną:mad:. Quote
kosu32 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Koniecznie ... Jak chcesz to Agata chętnie wybiorę się tam wspólnie z Tobą...:cool3: Quote
ElzaMilicz Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 [quote name='Agata69']Ja chyba musze zrobić nalot.... taka wizyte poadopcyjną:mad:.[/QUOTE] Jedź, nie zwlekaj ! Może te kociska zaprowadziły tam swoje porządki ?! :diabloti: Quote
kosu32 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Trzeba to skontrolować - STANOWCZO !!! Quote
monikaLipno Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Dziewczyny przepraszam. u nas wszystko wporządku, tylko od 3 tygodni grypimy... Wszystkich złapało...mnie jeszcze trzyma, uszy bola do dupy z ta grypą.. Net też mamy do kitu i o wrzucanaiu zdjęć można pomarzyć.. Pies i koty maja si edobrze, Rico traci futro śmiesznie wygląda... ale wyczesujemy .... [B]Elza przesyłka dotarła DZIEKUJEMY!![/B]:loveu::loveu::loveu: Ale inaczej sie umawiałysmy :P Zresztą ta pogoda...odechciew się wszsytkiego !!!! Quote
monikaLipno Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Miała być wizytacja ale wylądowałam w szpitalu- sprawy kobiece... Jak wróciłam jaksie Rico cieszył i kot i dzieci heheh miło było jak nie wiem co :D Quote
kosu32 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 No co Ty kobieto nas straszysz - co? Mam nadzieję że doszłaś już do siebie i jest ok ... Swoją drogą - zapewne miło Ci było oglądać cała rodzinkę uradowaną z Twojego powrotu do domku. Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę -:) Quote
kosu32 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Czas mija, miesiąc za miesiącem a tu cisza na wątku Rudego... Jak miłoby było móc znowu Go zobaczyć... Ostatnio moja mała sąsiadka-Roksi pytała gdzie jest Rudy (to ta dziewczynka ze zdjęć). Czekamy niecierpliwie na jakieś fotki-dajcie się nacieszyć Jego widokiem w Waszym domku ... Quote
monikaLipno Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Dziewczyny pies ma sie dobrze, koty też (chociaz te biedne bo w domu siedzieć muszą ) Mało czasu spędzam w sieci , zawsze cos sie robi... [URL=http://img9.imageshack.us/my.php?image=dogob.jpg][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/16/dogob.jpg[/IMG][/URL] tu paskuda na spacerku, rozbrykany. Mało sie słucha, to znaczy jak biega ma nas w nosie ;D A Tutaj syn sie bawił prezentem komunijnym i Rico mu się usmiechnął [URL=http://img21.imageshack.us/my.php?image=dsc00179fnk.jpg][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/6760/dsc00179fnk.jpg[/IMG][/URL] Quote
kosu32 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [B]No w końcu - doczekałam się !!![/B] [B]Dziś zaproszę Roksanę do siebie i pokażę jej Rudego o którego mnie ostatnio wypytywała.[/B] [URL="http://img9.imageshack.us/my.php?image=dogob.jpg"][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/16/dogob.jpg[/IMG][/URL] [B]Fantastycznie wygląda !!! :lol:[/B] [B]Mam nadzieję że macie z niego dużo pociechy - widać że jest z Wami szczęśliwy :loveu:[/B] [B]No a ta minka Rudego - po prostu REWELKA !!![/B] [IMG]http://img21.imageshack.us/img21/6760/dsc00179fnk.jpg[/IMG] Quote
monikaLipno Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Czy jest szczęśliwy? mam nadzieje ;) Agata zadanie zostało wykonane ;) Quote
Agata69 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Super! Dzielna dziewczynka. A jakieś szczegóły? Quote
monikaLipno Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 łukaszewicz, Sadowska, Miko x 2 czaplińska i Wojciechowska ;) w Sobotę mnie nie ma ale jak cos to Miłosz jest. Quote
monikaLipno Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Dziewczyny mam mały problem A mianowicie przedwczoraj Rico złapał na naszeym ogrodzie chłopca za nogę. Nic poważnego na moje oko, tylko ślad po 2 zębach ale sam fakt. Dzieki Bogu że trafiło to na dziecko z rozsądnymi rodzicami. Chłopiec wie że mógł nie wchodzić na posesje bo pies bronił terytorium a ja wiem że go chapnął.. Wczoraj dałam im książeczkę zdrowia Rico i szli na pogotowie z tym. Ludzi jakby to trafiło na jakąs rozchistryzowana babkę... Napiszcie mi co powinnam wiedzieć.Czym sie bronić. Bo mam stracha że daliśmy mu dom i żeby nic sie nie wydarzyło przez to. Quote
Agata69 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 [quote name='monikaLipno']Dziewczyny mam mały problem A mianowicie przedwczoraj Rico złapał na naszeym ogrodzie chłopca za nogę. Nic poważnego na moje oko, tylko ślad po 2 zębach ale sam fakt. Dzieki Bogu że trafiło to na dziecko z rozsądnymi rodzicami. Chłopiec wie że mógł nie wchodzić na posesje bo pies bronił terytorium a ja wiem że go chapnął.. Wczoraj dałam im książeczkę zdrowia Rico i szli na pogotowie z tym. Ludzi jakby to trafiło na jakąs rozchistryzowana babkę... Napiszcie mi co powinnam wiedzieć.Czym sie bronić. Bo mam stracha że daliśmy mu dom i żeby nic sie nie wydarzyło przez to.[/quote] Rico jest szczepiony, tzn. czy ma ważne szczepienie p/wściekliźnie? Jeśli tak, to nie masz czego sie bać. Zawiadomię Elzę, albo najlepiej zadzwoń do niej. Może popełniacie jakieś błedy w wychowaniu.... Obcy nie powinni wchodzić na czyjąś posesję. Powieś na furtce tabliczkę uwaga pies czy coś w tym rodzaju. Masz nr do Elzy? Quote
monikaLipno Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Agato wiesz że mieszkamy koło boiska. dzieciaki często z nim sie droczą.On zapamietuje.... Chłopak wszedł po piłkę- nie zaczekał aż ktoś z Nas wyjdzie więc teoretycznie jego wina.Rico jest widoczny i nie wyskakuje z zaskoczenia. Wiesz mam mieszane uczucia co do tabliczki ZŁY PIES! Wolałabym wsiekła teściowa :lol::lol::lol::lol::lol::lol: mam numer do Elzy ale pyste konto więc...:shake: nie drynkne. Quote
ElzaMilicz Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='monikaLipno']Agato wiesz że mieszkamy koło boiska. dzieciaki często z nim sie droczą.On zapamietuje.... Chłopak wszedł po piłkę- nie zaczekał aż ktoś z Nas wyjdzie więc teoretycznie jego wina.Rico jest widoczny i nie wyskakuje z zaskoczenia. Wiesz mam mieszane uczucia co do tabliczki ZŁY PIES! Wolałabym wsiekła teściowa :lol::lol::lol::lol::lol::lol: mam numer do Elzy ale pyste konto więc...:shake: nie drynkne.[/QUOTE] Tabliczka być musi, bo inaczej czeka Cię mandat kilkaset zł. Napis może brzmieć UWAGA PIES. Nie masz się czego obawiać. Pies będzie będzie pod obserwacją weta. Na cudzy teren się nie wchodzi ! Quote
Toller Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='monikaLipno']Agato wiesz że mieszkamy koło boiska. dzieciaki często z nim sie droczą.On zapamietuje.... Chłopak wszedł po piłkę- nie zaczekał aż ktoś z Nas wyjdzie więc teoretycznie jego wina.Rico jest widoczny i nie wyskakuje z zaskoczenia. Wiesz mam mieszane uczucia co do tabliczki ZŁY PIES! Wolałabym wsiekła teściowa :lol::lol::lol::lol::lol::lol: mam numer do Elzy ale pyste konto więc...:shake: nie drynkne.[/quote] Po pierwsze tabliczka- to bez dwóch zdań. Po drugie - jeśli wiadomo ze dzieci go drażnią przez płot, jeśli jeszcze wchodzą na teren, to reakcja Rikiego w pełni zrozumiała. Jeśli nie jesteś w stanie pilnować go w ciagu dnia na podwórku (nie ma nikogo w domu) a wiesz ze dzieci będą wciąż włazić, to spróbuj zamykać go w domu. Na pewno też poszłabym do tej szkoły, i złożyła skargę- jeśli wchodzą w trakcie zajeć to znak ze nauczyciel nie pilnuje; jeśli po zajeciach, to niech dyrekcja zadba o powiadomienie rodziców i uczniów o tym, i że istnieje niebezpieczeństwo. Teren jest Twój, jesli dzieciaki wchodzą bezprawnie to wina leży po ich stronie, ale pamietaj, nie z takich sytuacji robiono jazdy, bo biedne dzieci, bo agresywny pies, etc - więc ja bym chyba trzymała go w domu. Quote
monikaLipno Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Dziekuje dziewczyny. Tabliczka jest ;) Boisko nie jest szkolne a miejskie. Jesteśmy czujni. Quote
kosu32 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Ostatni kontakt w czerwcu przed wakacjami ... Wrzesień - dzieciaki idą do szkoły, a co u naszego Rudzielca ??? Quote
kosu32 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Minął już rok jak Ricardo trafił z DT u Elzy do Moniki dzięki Agacie. Co tam słychać u rudaska ??? Jest szansa na kilka fotek i parę słów ??? Quote
kosu32 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Za kilka dni upłyną dwa lata od kiedy Rudy Vel Ricardo znalazł swój nowy dom. Napiszcie kilka słów jak tam się miewa kochany rudzielec !!! Może jest szansa na jakieś aktualne zdjęcia???... Quote
Recommended Posts