Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!

Jestem tu po raz pierwszy i pragnę otrzyamć poradę dotyczącą powyższego tematu. Na wystawie w Sopocie w opisie moja suczka otrzymała odnotację o zbyt obfitym włosie. Co należy zrobić, by był on odpowiedni?

Pozdrawiam serdecznie wszystkich sympatyków grzywaczy i nie tylko.

Posted

witam serdecznie :)

a w jakiej klasie startowała twoja suczka? ja tez byłam ze swoją :) i wygrałysmy klase otwartą:)

moze źle przygotowałas psa do wystawy? w czym kąpiesz? jaka odzywka?

pytałas sędzine o co chodzi z tym zbyt obfitym włosem? za gruby czy jak?

Posted

Moja suczka występowała a klasie młodzieży Czekoladka z Gangu Łysych, używam do pielęgnacji zestawu Phase 1 texturizing firmy Pet Silk, nie pytałam dokładnie sędziny, ale w opisie tak jest napisane. Mam nadzieję, że z wiekiem włos może się zmienić.

Pozdrawiam

Posted

to mam jej zdjęcia:) chyba tak mi sie wydaję bo zwróciłam na nia uwage- bardzo mi sie podoba, a wydaje mi się -to tylko moje zdanie - pytasz więc odpowiadam i mam nadzieje ze Cie nie uraże w żaden sposób bo sunia jest piekna bardzo - ze chyba nie powinnaś psikac jej czymś na przedziałek i na wierzchu- tylko okrywę bo włos wtedy wydaje sie ciężki tak jakby go było strasznie wiele i był gruby ( o ile to była twoja suka )

no i spróbuj zmienic kosmetyki i zobaczysz wtedy jak włos bedzie sie układał :)

Posted

Dzięki za radę, bo rzeczywiście brak mi doświadczenia.

Jest to mój pierwszy grzywacz, a nie wszyscy są na tyle życzliwi by szczerze od serca wskazać popełnione błędy. Uwielbiam grzywacze, a ich pielęgnacja sprawia mi ogromną satysfakcję. Na pewno do doskonałości można dojść przez praktykę i wiedzę - chociażby zdobytą na forum dogomanii.

Serdeczne dzięki

Posted

Witam siostrę Camille:)

Moim zdaniem także wina tkwi w sposobie pielęgnacji-Czekoladka NIE MA za grubej sierści.

Nie używałam kosmetyków Pet Silk, ale może to być wina nadmiaru lakieru-w Olsztynie miała na sobie czegoś strasznie dużo.Włos na łapach już nie był taki.

Posted

ja uzywam z firmy Hery i bardzo je sobie chwalę :)

no i lakier do grzywacza? :o to jestem w szoku teraz bo gdzie bedzie wtedy ten puff w dotyku?

Posted

Iza, spokojnie,

Pet Silk to wysokiej klasy kosmetyki,nie musisz ich tak od razu zmieniać.Nie ma reguły co do kosmetyków, dla jednych pracuje Hery, dla innych (to ja) np. ALL SYSTEM czy Laser Lits.Napisz może raczej, jaki jest włos w dotyku po umyciu i wysuszeniu,bo twoje kosmetyki mogą być dobre.Jak przygotowujesz sierść przed wejściem na ring?

Co do lakieru, to tak jak Ci pokazywałam, ja używam odrobiny słabego lakieru na przedziałek i odrobinę, aby ulizać włosy na pupie i Pani Supronowicz mi napisała,że włos jest doskonały i doskonale wypielęgnowany.

A poza tym nie bierz sobie do serca tak bardzo opini jednej sędziny.Nie warto.

• 1 year later...
Posted

to tak naprawde zalezy od gatunku i obfitosciszaty jesli jest gesta idluga i zrobi sie jeszcze przedzialek i do tego lakier to wlos bedzie ciezki ja jak trafie na przyszlego wystawiacza p p to staram siee pokazac osobiscie co robic po kapieki nie ma na to reguly chetnie sluze pomoca

Posted

oczywiscie sa p. p z roznym gatunkiem szaty i wtedy to rozmaite kosmetyki moga pomoc zanim nauczylam sie co robic z moim mesiem to minelo wiele wystaw zanim mialam pelne rozeznanie co z tego ze dostawal cwc kiedy w opisie byla adnotacja ,,szatta powinna byc lepiej przygotowana a ja staralam sie jak moglam ale to byly poczatki ...