Agneska Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Hej , chciałabym Was ( właścicieli Cavalierkow) popytać jak to z nimi jest. Zdecydowałam się na kupno takiego i jestem na etapie namawiania rodziców. Jak to jest jak są szczeniaczkami?? Jak długo trzeba je czesać ?? Czy można je szkolić metodą Klikera ?? Prosze napiszcie mi to + ważne wiadomości o tej rasie. Quote
Niesia Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Agnieszko, cavisie można szkolić metodą klikera. To bardzo mądre stworzonka, które wiele komend łapią w "mig". Pielęgnacja tej rasy nie wymaga zbyt wiele wysiłku z naszej strony. Psiaka kąpiemy ( np. raz w miesiącu), suszymy i czeszemy. Trzeba również utrzymać uszy w należytym porządku i jeśli sytuacja tego wymaga - przeczyszczać łzawiące oczy. Oczywistym jest, że zadbany cavalier wygląda efektownie, jak to na arystokratę przystało;) Używamy szamponów i odżywek dostosowanych do sierści cavaliera - czyli do włosa długiego i prostego. Cavalier to rodzinny piesek, który bardzo szybko staje się przyjacielem wszystkich domowników. Pasuje do domu, w którym mieszkają dzieci, jak i do domu, w którym mieszkają ludzie w zaawansowanym wieku. Życzę Ci, aby rodzice szybko ulegli :lol: Quote
Recommended Posts