Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta młodziutka i przepiękna sunieczka wyszła nam pod koła - tym razem rowerów... Biegała przy ruchliwej ulicy (kierowcy jeżdżą tam jak...) :shake: podbiegała do ludzi z nadzieją, że ktos ją ze sobą zabierze, ale niestety wszyscy ją przeganiali :angryy: Zatrzymałysmy się - sunia była przeszczęśliwa :loveu: Od razu koła do góry i zabawa :lol: To jeszcze dzieciak. Szybko pojechałam do domu po smycz (sunia miała obróżkę). Obeszłyśmy z nią całą okolicę w nadziei, że może komuś zwiała, przedostała się np. przez ogrodzenie z pobliskiej posesji. W pobliżu są działki - obeszłyśmy ile się dało pytając, pokazując wszystkim napotkanym ludziom psiaka - niestety nic :shake: Udało się nam jedynie dowiedzieć, że psinka błąka się po okolicy już któryś dzień. Najprawdopodobniej nikt jej nie szuka. Musiała być w domu z dziećmi - na ich widok płacze i wyrywa się do nich.
Jest strasznie łagodna - wręcz uległa i szalenie przyjacielska - to jeszcze maluch - może mieć około 8 m-cy (ma już wymienione wszystkie zęby).
Chudzinka z niej straszna - na michę żarełka rzuciła się jakby od dłuższego czasu nic nie jadła. Teraz śpi sobie u nas w garażu (nasze suki chciały ją pożreć żywcem)- niestety nie może za długo zostać; w sobotę znowu wyjeżdżamy i do tego czasu musimy znaleźć jakieś miejsce dla psineczki.
Ona jest bardzo grzeczna i kompletnie bezproblemowa.

Szukamy domku dla Rakusi !!!

Posted

Wiesz Pixie przyznam że naprawdę jest piękna ale my juz powiedzieliśmy że bierzemy Zuzię z innego wątku to nie moge tak sie wycofywać. Bo i tak naszej Figi szukam dalej i jeśli się znajdzie będę miała dwa pieski a na trzeciego nie mam warunków.

Posted

dolores181 napisał(a):
Wiesz Pixie przyznam że naprawdę jest piękna ale my juz powiedzieliśmy że bierzemy Zuzię z innego wątku to nie moge tak sie wycofywać. Bo i tak naszej Figi szukam dalej i jeśli się znajdzie będę miała dwa pieski a na trzeciego nie mam warunków.

Dolores jestescie wspaniali!:loveu:nie wiedziałam o Zuzi:roll:

/Ja za Figa rozglądam sie, jak obiecalam - pisalas, ze podobno widziana w Markach - czy to byl falszywy trop? wejde zaraz w jej wątek /

Posted

Rakija jest przecudowna sunieczka. Jest niesamowicie grzeczna, to az dziwne przy tak mlodym psiaku. Cala noc grzecznie spala, nic nie narozrabiala. Jest chyba bardzo zmeczona. Jednak wystarczy wyjsc z mala na spacerek od razu zaczyna wesolo podskakiwac.
Strasznie lgnie do czlowieka... Podejrzewamy, ze blaka sie juz dlugo, bo mozna jej policzyc wszystkie zeberka :shake:, taka chudzinka z niej.
Ktos bedzie mial naprawde cudownego psiaczka.

Posted

Ludzie, których serca podbiła od razu jak ją zobaczyli ;) - trudno się zresztą dziwić - oprócz tego, że to piękna, to jeszcze przekochana i bardzo grzeczna sunia :loveu:

Posted

Czasami jednak cuda się zdarzają :razz:

A wszystko pewnie dlatego, że Szakuś z naszego podpisu już blisko rok domu nie może znaleźć - więc Rakusia tak dla równowagi ;)