Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='klaudia&Manta']Przychodzę tu po takim czasie , a fotek ni ma ? :mad:
Jestem ciekawa jak Vikulinka urosła :razz:

Do usłyszenia .. nie wiem kiedy[/quote]

nom... nie ma fotek :evil_lol: nie wiem kiedy będą, bo mi się cykać nie chce :eviltong:
a co do Viki to NIE ROŚNIE :multi: znaczy pewnie tam sobie rośnie, ale nie w takim tempie co Aruśka, która ma chyba z 40cm :diabloti: bo jest wyższa od Elitki :roll: właśnie.... czas najwyższy pomierzyć suczydła.... :evil_lol:

Posted

[quote name='agnethka']nom... nie ma fotek :evil_lol: nie wiem kiedy będą, bo mi się cykać nie chce :eviltong:
a co do Viki to NIE ROŚNIE :multi: znaczy pewnie tam sobie rośnie, ale nie w takim tempie co Aruśka, która ma chyba z 40cm :diabloti: bo jest wyższa od Elitki :roll: właśnie.... czas najwyższy pomierzyć suczydła.... :evil_lol:[/quote]

Co to znaczy, że Ci się cykać nie chce? Mam się obrazić na zawsze?

Posted

dobra coś tam cyknę jak naładuję kiedyś baterie do aparatu :eviltong:

ktoś chciał znać wzrost moich potworków?

Elite - wiek: 19 miesięcy - wzrost: 38,5 cm

Arwena - wiek: 8,5 miesiąca - wzrost: 39,5 cm

Viki - wiek: 5,5 miesiąca - wzrost: 34 cm

Posted

[quote name='Asiaczek']A wzorzec coś mówi na temat wysokości Waszej rasy?

Pzdr.[/quote]

jak najbardziej tak ;)

maksymalny wzrost w rasie to: 40,5 cm ;) a minimalny to: 35,5 cm
(dlatego modlę się, żeby Arwena już nie rosła, bo i tak wysoka jak na suke)

:diabloti:

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Nie karm jej to nie bedzie rosła:diabloti:[/quote]

taaa.... a na wystawie znowu dostanę opieprz, że suka chuda... nie dzięki... wiesz jak ja się muszę namęczyć, żeby ją choć trochę utuczyć? a już nie wspomnę o utrzymaniu jej wagi :roll:

Posted

[quote name='agnethka']taaa.... a na wystawie znowu dostanę opieprz, że suka chuda... nie dzięki... wiesz jak ja się muszę namęczyć, żeby ją choć trochę utuczyć? a już nie wspomnę o utrzymaniu jej wagi :roll:[/quote]

Aż tak chuda jest?? To może ją po prostu wyciągnęło do góry i temu, teraz zacznie nabierać masy :)

Vadirowi też można każdą kość wymacać, mimo grubej warstwy futra...

Posted

[quote name='agnethka']nie, dzięki - ja i tak siedzę co dzień do 2 :shake:

----------
robiłyśmy z mamą kolację, no i ja się zajęłam ziemniakami - biegam, szukam tego "ubijaka" do ziemniaków..

[U]mama:[/U] "czego szukasz?"

[U]ja[/U]: "no tego do ziemniaków"

[U]mama:[/U] "to nie ciupciałaś jeszcze?"

[U]ja[/U]: "nie mam z kim...."

[U]Roksanka:[/U] "mamo, masz przecież z kim! z babcią!"

:diabloti:[/quote]

u Was to sie wyrabia:mdrmed::evil_lol::evil_lol:

Posted

nom... ona długo miała 32 cm w kłębie, a potem nagle skoczyła do 39,5 cm... masa nie nadążała to fakt i wyglądała jak żyrafa :diabloti: chuda staffica z długą szyją :lol: teraz to i tak w ciągu tego miesiąca bardzo się zmieniła na plus - mają zmienioną dietę - ograniczony ruch i zaczyna przypominać staffika

Posted

[quote name='agnethka']nom... ona długo miała 32 cm w kłębie, a potem nagle skoczyła do 39,5 cm... masa nie nadążała to fakt i wyglądała jak żyrafa :diabloti: chuda staffica z długą szyją :lol: teraz to i tak w ciągu tego miesiąca bardzo się zmieniła na plus - mają zmienioną dietę - ograniczony ruch i zaczyna przypominać staffika[/quote]

No widzisz :) Normalnie ;) I u ludzi, i u psiaków ;)

Posted

[quote name='klaudia&Manta']No proszę , Viki taki mały kurdupel jak moja cały czas byla .. ale się nazbyt nie ciesz , bo Manta zaczęła iść pożądnie w górę jak pół roku skończyła :cool1:[/quote]

a niech sobie idzie - ma zgodę na 1,5cm do góry :evil_lol:

Posted

[quote name='SZPiLKA23']spoko psy jak w zegarku Ty przytyj kilogram ty nie rosnij :D[/quote]

ale zabawna jesteś dziewczynko :cool1:

mój typ tak ma, że prędzej schudnie niż przytyje :diabloti: