Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='góral']A pamiętam jak się śmiałaś, że urodzisz podczas europejskiej w Poznaniu, a my mówiliśmy Ci, że będzie wtedy młody kynolog :P :P :P[/quote]

Woziła ze sobą całą wyprawkę.

Posted

Chondroityna również dobrze wpływa na mniejsze wielkościowo psy, mamy przykład Lucky'ego, który w pewnym momencie zaczął stawiać zbieżnie łapy.
Teraz chrząstkę rekina podajemy całej naszej młodzieży, efekty również są już widoczne :D

Posted

[quote name='Alfa1'][quote name='góral']A pamiętam jak się śmiałaś, że urodzisz podczas europejskiej w Poznaniu, a my mówiliśmy Ci, że będzie wtedy młody kynolog :P :P :P[/quote]

Woziła ze sobą całą wyprawkę.[/quote]

...a po Poznaniu chciała jeszcze jechać do Nitry :roll: :lol:

Posted

Wszystko w granicach rozsądku. Najlepszym rozwiązaniem są psie łączki, ja to praktykowałam z dogiem niemieckim, bo pudle to już były w kilka, ale i tak lubiały bawić się z innymi psami. Pies może szaleć do woli, ale jak się zmęczy kładzie się, na spacerze nie ma takiej możliwości, bo przecież pańcia ucieka i trzeba iść. Duzy pudel jest jednak nieco mniejszy od doga, ale mimo wszystko forsowne spacery odłożyć trzeba do skończenia przynajniej (!) 12 miesięcy. Forsowne oznacza spacery po 2-3 godziny gonitwy po lesie, za rowerem itp, na normalny spcer do parku jak najbardziej. Psie łączki mają też taką zaletę że pies bardzo ładnie socjalizuje się nie tylko z innymi psami ale też z ludźmi.

Posted

Wszystko w granicach rozsądku. Najlepszym rozwiązaniem są psie łączki, ja to praktykowałam z dogiem niemieckim, bo pudle to już były w kilka, ale i tak lubiały bawić się z innymi psami. Pies może szaleć do woli, ale jak się zmęczy kładzie się, na spacerze nie ma takiej możliwości, bo przecież pańcia ucieka i trzeba iść. Duzy pudel jest jednak nieco mniejszy od doga, ale mimo wszystko forsowne spacery odłożyć trzeba do skończenia przynajniej (!) 12 miesięcy. Forsowne oznacza spacery po 2-3 godziny gonitwy po lesie, za rowerem itp, na normalny spcer do parku jak najbardziej. Psie łączki mają też taką zaletę że pies bardzo ładnie socjalizuje się nie tylko z innymi psami ale też z ludźmi.

Posted

Witam serdecznie nowe osoby na forum, nabiłam Teściom nieżle impulsów bo mają tu internet i komputer ale .... mało powiedzieć - zdezelowany sprzęt kilkuletni (albo i więcej ) pracujący mało powiedzieć WOLNO!
Frosh- graytulacje, sunia jest THE BEST !!!

Wracając do wystawy w Rzeszowie- nikt nie wspomniał o mojej Queeni :cry:

Posted

[quote name='Sonya-Nero']
"sierść nie zęby, zawsze odrośnie" :wink:[/quote]
To jest wyższość pudla nad terrierem szorstkowłosym - bo spieprzona sierśc, jest tu czesto niedoodrobienia... A tu najwyżej odrośnie :lol:
Ale tak czy owak bardzo się stresuje przygoda z pudlem Frosha - mam nadzieje, że dorobię sie suszarki ze statywem :roll: Bo i bez tego - robota makabryczna... A z wystawami si ę obaczy - jak bedzie piekna, proporcjonalna, z ladnym ruchem - to chyba warto by było się pomęczyć. A jak nie - to nie ma problemu, w końcu - ja dobrze znam Froshy i wystawy to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej... :hmmmm: chociaz ja kiedyś też uważałam, że to nie dla mnie, a zrobił sie ze mnie potwór - rekordem było prawie 30 wystaw w ciagu roku i w tym roku mam nadzieje, ze nie bedzie ich mniej :oops:
[b]P.S. Gratuluję wszystkim sukcesów :D [/b]

Posted

Sorry Karka, to przez to, że starałam się czytać b.szybko :oops:
Moja ma na imię Queen of the Ring - ale po domowemu Queenie :)Trudno abyś znała wszystkie pudle :)

Fuka i Frosh - myślę, że wspólnymi siłami osiągniecie sukces, a my pomożemy, prawda pudlarze ???

Posted

Plan sedziowania z Bydgoszczy, ciekawe kto się zgłosił :hmmmm:

RING XII
SĘDZIA: ANDRZEJ KAŹMIERSKI
(...)
Pudel Duży-Biały, Czarny, Brązowy (14:10)
psy-rüden
Klasa otwarta
Pudel Miniatura-Biały, Czarny, Brązowy (14:15)
psy-rüden
Klasa pośrednia
Klasa championów
suki-hündinnen
Klasa pośrednia
Pudel Miniatura-Srebrny, Aprico (14:30)
suki-hündinnen
Klasa otwarta
Pudel Toy (14:35)
psy-rüden
Klasa championów

Posted

[quote name='Fuka']... :hmmmm: chociaz ja kiedyś też uważałam, że to nie dla mnie, a zrobił sie ze mnie potwór - rekordem było prawie 30 wystaw w ciagu roku i w tym roku mam nadzieje, ze nie bedzie ich mniej :oops:
[/quote]
:hmmmm: :roll: my z BiBi w tamtym roku tak skoromnie 39 wystaw zaliczyły :roll: :oops: , to już nawet nie można nazwać nałogiem :evil: ...

Posted

To ja się troszkę pochwalę :oops:
Sreberko z mojej hodowli w niedzielę w Budapeszcie rozpoczęło swoją wystawową karierę w klasie młodzieży, pokonując konkurenta i rozpoczynając Młodzieżowego Championa Węgier :D
[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/114405.jpg[/img]

A tutaj ze swoją "drugą połową", z którą wywalczył II miejsce w Parach Hodowlanych :D Z lewej Czardasz, a z prawej Isolda.
[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/114410.jpg[/img]