Alfa1 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='góral']A pamiętam jak się śmiałaś, że urodzisz podczas europejskiej w Poznaniu, a my mówiliśmy Ci, że będzie wtedy młody kynolog :P :P :P[/quote] Woziła ze sobą całą wyprawkę. Quote
Sonya-Nero Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Chondroityna również dobrze wpływa na mniejsze wielkościowo psy, mamy przykład Lucky'ego, który w pewnym momencie zaczął stawiać zbieżnie łapy. Teraz chrząstkę rekina podajemy całej naszej młodzieży, efekty również są już widoczne :D Quote
Sonya-Nero Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 [quote name='Alfa1'][quote name='góral']A pamiętam jak się śmiałaś, że urodzisz podczas europejskiej w Poznaniu, a my mówiliśmy Ci, że będzie wtedy młody kynolog :P :P :P[/quote] Woziła ze sobą całą wyprawkę.[/quote] ...a po Poznaniu chciała jeszcze jechać do Nitry :roll: :lol: Quote
Alfa1 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 To było trzy dni przed porodem. Ale dobrze,że my pojechaliśmy,opłaciło się. :D Quote
Gośka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Wszystko w granicach rozsądku. Najlepszym rozwiązaniem są psie łączki, ja to praktykowałam z dogiem niemieckim, bo pudle to już były w kilka, ale i tak lubiały bawić się z innymi psami. Pies może szaleć do woli, ale jak się zmęczy kładzie się, na spacerze nie ma takiej możliwości, bo przecież pańcia ucieka i trzeba iść. Duzy pudel jest jednak nieco mniejszy od doga, ale mimo wszystko forsowne spacery odłożyć trzeba do skończenia przynajniej (!) 12 miesięcy. Forsowne oznacza spacery po 2-3 godziny gonitwy po lesie, za rowerem itp, na normalny spcer do parku jak najbardziej. Psie łączki mają też taką zaletę że pies bardzo ładnie socjalizuje się nie tylko z innymi psami ale też z ludźmi. Quote
Gośka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Wszystko w granicach rozsądku. Najlepszym rozwiązaniem są psie łączki, ja to praktykowałam z dogiem niemieckim, bo pudle to już były w kilka, ale i tak lubiały bawić się z innymi psami. Pies może szaleć do woli, ale jak się zmęczy kładzie się, na spacerze nie ma takiej możliwości, bo przecież pańcia ucieka i trzeba iść. Duzy pudel jest jednak nieco mniejszy od doga, ale mimo wszystko forsowne spacery odłożyć trzeba do skończenia przynajniej (!) 12 miesięcy. Forsowne oznacza spacery po 2-3 godziny gonitwy po lesie, za rowerem itp, na normalny spcer do parku jak najbardziej. Psie łączki mają też taką zaletę że pies bardzo ładnie socjalizuje się nie tylko z innymi psami ale też z ludźmi. Quote
Frosh Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 A co myślicie o psim przedszkolu?? Ja chyba zapiszę sie z Rafą. Wiem, ze ZK coś takiego ma a oprócz tego mam blisko domu. Quote
aneta Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Witam serdecznie nowe osoby na forum, nabiłam Teściom nieżle impulsów bo mają tu internet i komputer ale .... mało powiedzieć - zdezelowany sprzęt kilkuletni (albo i więcej ) pracujący mało powiedzieć WOLNO! Frosh- graytulacje, sunia jest THE BEST !!! Wracając do wystawy w Rzeszowie- nikt nie wspomniał o mojej Queeni :cry: Quote
Sonya-Nero Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Wspomniał, Karka napisała, trzeba czytać uważnie :wink: Quote
Karka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [b]Aneta[/b] napisalam ,że twoja sunia dostała BOB-a tylko nie podałam imienia bo nie byłam pewna a nie chcialam pokręcić :oops: Quote
Fuka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='Sonya-Nero'] "sierść nie zęby, zawsze odrośnie" :wink:[/quote] To jest wyższość pudla nad terrierem szorstkowłosym - bo spieprzona sierśc, jest tu czesto niedoodrobienia... A tu najwyżej odrośnie :lol: Ale tak czy owak bardzo się stresuje przygoda z pudlem Frosha - mam nadzieje, że dorobię sie suszarki ze statywem :roll: Bo i bez tego - robota makabryczna... A z wystawami si ę obaczy - jak bedzie piekna, proporcjonalna, z ladnym ruchem - to chyba warto by było się pomęczyć. A jak nie - to nie ma problemu, w końcu - ja dobrze znam Froshy i wystawy to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej... :hmmmm: chociaz ja kiedyś też uważałam, że to nie dla mnie, a zrobił sie ze mnie potwór - rekordem było prawie 30 wystaw w ciagu roku i w tym roku mam nadzieje, ze nie bedzie ich mniej :oops: [b]P.S. Gratuluję wszystkim sukcesów :D [/b] Quote
aneta Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Sorry Karka, to przez to, że starałam się czytać b.szybko :oops: Moja ma na imię Queen of the Ring - ale po domowemu Queenie :)Trudno abyś znała wszystkie pudle :) Fuka i Frosh - myślę, że wspólnymi siłami osiągniecie sukces, a my pomożemy, prawda pudlarze ??? Quote
Fuka Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 [b]Dzięki :D A na razie niech się mała zdrowo i wesoło chowa![/b] Quote
Sonya-Nero Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 Plan sedziowania z Bydgoszczy, ciekawe kto się zgłosił :hmmmm: RING XII SĘDZIA: ANDRZEJ KAŹMIERSKI (...) Pudel Duży-Biały, Czarny, Brązowy (14:10) psy-rüden Klasa otwarta Pudel Miniatura-Biały, Czarny, Brązowy (14:15) psy-rüden Klasa pośrednia Klasa championów suki-hündinnen Klasa pośrednia Pudel Miniatura-Srebrny, Aprico (14:30) suki-hündinnen Klasa otwarta Pudel Toy (14:35) psy-rüden Klasa championów Quote
Sonya-Nero Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 [quote name='Fuka']... :hmmmm: chociaz ja kiedyś też uważałam, że to nie dla mnie, a zrobił sie ze mnie potwór - rekordem było prawie 30 wystaw w ciagu roku i w tym roku mam nadzieje, ze nie bedzie ich mniej :oops: [/quote] :hmmmm: :roll: my z BiBi w tamtym roku tak skoromnie 39 wystaw zaliczyły :roll: :oops: , to już nawet nie można nazwać nałogiem :evil: ... Quote
BiBi Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Cholewcia, wydawało mi się, że mniej :wink: :roll: Quote
Sonya-Nero Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 Mi też :o , ale przeliczyłam jeszcze raz :roll: Quote
BiBi Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 To ja się troszkę pochwalę :oops: Sreberko z mojej hodowli w niedzielę w Budapeszcie rozpoczęło swoją wystawową karierę w klasie młodzieży, pokonując konkurenta i rozpoczynając Młodzieżowego Championa Węgier :D [img]http://www.album.com.pl/szulala5490/114405.jpg[/img] A tutaj ze swoją "drugą połową", z którą wywalczył II miejsce w Parach Hodowlanych :D Z lewej Czardasz, a z prawej Isolda. [img]http://www.album.com.pl/szulala5490/114410.jpg[/img] Quote
BiBi Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Dziękuję Wam :D w swoim i Czardasza imieniu :D Quote
Recommended Posts