Frosh Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Moja przyjaciółka Fuka (powklejała mi tu zdjęcia Rafy) zajmuje sie trymowaniem terierów, ale pracowała za granicą w salonach fryzjerskich i robiła wszystkie psy, powiedziała, ze mi pomoże podrobić a później może do Nowakowej pojedziemy na wykończenie i poprawki W końcu mamy półtora roku na uczenie sie do pierwszych wystaw w klasie otwartej A przy niej moze ja się nauczę :D Quote
góral Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Przede wszystkich trzeba podglądać innych i szukać dobrych zdjęć! Quote
góral Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 No a co z klasą szczeniąt, młodzieży ,pośrednią - trzeba przyzwyczajać maluszka do ringu :olympic: Quote
Frosh Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 ojojoj Ja z założenia wogóle nie chciałam wystawiac, a od jakiego wieku mozna najwcześniej :question: Quote
góral Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Z punktu widzenia konkurencji to się cieszę :P , ale mówiąc poważnie to trzeba jakoś rozreklamować te duże to takie fajne psiaki, aludzie ich nie lubią :( Quote
Fuka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 To pytanie mi sie podoba:) Proponuje jedną kontrolnie w szczeniakach (miedzy 6 a 9 miesiacem) - akurat Wrocław wypada pod sam koniec. A co do obróbki - pudli wystawowych nigdy sama nie robiłam - a to rożnica niemała. ALe umiem psa przygotować do strzyzenia - podgolić, rozczesać - a reszte to juz wolałabym żeby ktoś bardziej doświadczony robił. Słuchajcie czy szczeniaka można na ring puścić w puppy clip? Quote
Frosh Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 No nie wiem, nie wiem :niewiem: Zobaczymy jak będzie u nas juz mała słodka :Dog_run: Może we Wrześniu u nas we Wrocławiu ja pokaze w klasie szczeniąt :hmmmm: Quote
góral Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 W puppy clip można wystawiać psa w każdej klasie kiedyć ta fryzura dopuszczalna była dla psów poniżej roku, tak jeszcze jest np. w USA, dopiera później pozwolono występować w niej starszym psom. Quote
Frosh Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 A teraz z innej beczki! Co sądzicie o karmie Belcando Premium? Quote
góral Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Ja się nie zgodzę z tą opinią, wystarczy spojrzeć i porównać skład, ja karmię Royal Canin Vet Size i jestem bardzo zadowolony, świetna na włos Quote
Karka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 A ja mam dla Was wieści z rzeszowskiej wystawy a więc średniaczki Sonya -Nero :Tatiana Nero Sabadiana FCI CWC, BOS Tamaris Nero Sabadiana FCI CWC,BOS, BOB -oboje zakończyli Championat Polski, średniak srebrny BiBi - Siber Elegans Sokom BOB , toyka czarna BIBI - Luna Mio Amore Bibi BOB oraz czarna miniatura Anety BOB / niestety nie wiem jak się nazywa /. Gratulacje :multi: :multi: :multi: [b]góral[/b] twój faworyt wypadł świetnie :P Acha nie wiem czy czegoś nie pokręciłam w nazwach pudelków ale gdy wrócą Sonya-Nero i BiBi poprawią zapewne moje błędy. Quote
góral Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Gratulacje dla zwyciezców :BIG: Czekamy na jakieś fotki! Quote
Karka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 No to trochę trzeba poczekać zanim dojadą do domku i zasiądą do sprzętu :roll: Quote
Alfa1 Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 To jeszce potrwa,dużo wcześniej będzie Sonya,a BiBi musi jeszcze jechać ponad 50 km. Myślę że korków nie będzie. :hmmmm: Quote
Karka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Oby szybciutko wróciły i zdały relację :) Quote
Fuka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Osobiście idea karmienia Belcando mnie nie zachwyca - coinnego dorosły ukształtowany pies, a co innego szczeniak albo karmiąca matka... i mysle, że jak sie ma tak mały miot - to naprawdę nawet o oszczednosci trudno mowic. Ja bym royala, albo hillsa albo eucanube - wszystkie maja bardzo dobra oferte dla hodowcow - kg nie przekracza 10zł - nie jest to majątek... Jest jeszcze proplan - znakomita karma, ale chyba niestety u nas wciaz bez upustow dla hodowcow i kosztuje majatek. Sama odchowywałam szczeniaki na eucanubie, teraz uzywam royala. [b]I jeszcze o puppy clip -[/b] tak z ciekawości - czy ja dobrze rozumuje, że wystawiac w takiej fryzurze psa wprawdzie można, ale sędziowie pewnie nie sa tym zachwyceni za bardzo? Bo ja tak sobie myślę - znając Frosh - ze to by była najlepsza fryzura dla Rafy. Quote
góral Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Wydaje mi się, że sędziowie właśnie bardzo lubio puppy clip, chyba mówimy o tej samej fryzurze :P Znając psy od Nowakowej, to odradzałbym federała, puppy clip, będzie OK. ale uwaga, jeśli bezie duża (co jest możliwe) w puppy może wydać się ciężka, a tak w ogóle to zrobienie puppy clip u dużego, tak by wyglądał proporcionalnie to wieeeelka sztuka, większość standarców nosi lewka, to jest fryzura stworzona dla tej wielkości :D Quote
Fuka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Dzięki :D , ja wiem, ze to niełatwe - bo strzyżony jest wtedy prawie cały pies - maszynka z wyjątkiem łap, podgardla, kufy itp - właściwie odpada.... Ale moja znajoma groomerka belgijska ma właśnie dwa młode standardy, które chodza w puppy clip i wyglądają pięknie. Ale obawiam się, ze masz rację - to dla mnie za wysokie progi - ja i nożyczki - niestety na bakier jesteśmy, zdecydowanie wole nóż do trymowania :roll: Inna rzecz, że poniewaz - zdecydowanie jestem niepudlarzem - to ta fryzura wydaje mi sie poprostu najnormalniejsza...... Quote
Frosh Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 [quote name='góral']Znając psy od Nowakowej, to odradzałbym federała, puppy clip, będzie OK. ale uwaga, jeśli bezie duża (co jest możliwe) w puppy może wydać się ciężkai :D[/quote] Dlaczego bys odradzał federała :question: Mnie osobiście najbardziej sie podoba., więc się zmartwiłam :( Quote
Fuka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 A tak w ogóle - to ja nic już nie rozumiem :roll: - bo wyglada na to, że dla mnie puppy clip to zupełnie inna fryzura niz ta na zdjeciach, do ktorych własnie dostałam linki od Froshki... Jak je zobaczylam to wymieklam... Sprobuje zdobyc zdjecia fryzury, o ktora mi chodzi... Quote
góral Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='Frosh'][quote name='góral']Znając psy od Nowakowej, to odradzałbym federała, puppy clip, będzie OK. ale uwaga, jeśli bezie duża (co jest możliwe) w puppy może wydać się ciężkai :D[/quote] Dlaczego bys odradzał federała :question: Mnie osobiście najbardziej sie podoba., więc się zmartwiłam :([/quote] Na razie nic nie można dycedować, dopiero jak psiak podrośnie, po prostu federał nie jest ideałem fryzury wystawowej, trzeba go świetnie zrobić a to nie każdy potrafi Quote
Fuka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 otóz to, tym się martwie - pies na wystawe musi być perfekcyjnie przygotowany - już wystarczajaco duzo lazi takich zrobionych na odwal :roll: Quote
góral Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 W zupełności się z Tobą zgadzam! Na szczęście w pudlach coraz mniej jest psów, które są ostrzyżone tak, iż nie wiadomo jaka to fryzura. Ja obracam się także wsród sznaucerów mianiaturowych i tam bywa różnie, ale to dlatego, że jest ich dużo, a pudle w Polsce są przeważnie w rękach pasionatów, którzy sami strzygą :P Quote
Recommended Posts