Marca_Besi Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Witajcie! Mam nadzieję, że Was nie zamęczam :). Mam takie pytanie, jaki powinien być właściciel pudelka? I jeszcze co do umaszczeń, wiem, że są czarne, białe, brązowe i takie hmm morelkowe (które mi się bardzo podobają), czy są jeszcze jakieś?? Quote
góral Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Jeśli chodzi o kolory uznane przez FCI to są jeszcze srebrne, poza tym występują, biało-czarne, czarne podpalane, czerwone, kremowe, niebieskie te trzy ostatnie są powszechne w USA Quote
Marca_Besi Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Kremowe? A można zobaczyć gdzieś ich zdjęcie? Tak srebrne, te też wiem, zapomniałam napisać. Ale czerwone i niebieskie?? :o To prawdziwy kolor...? Quote
Sonya-Nero Posted February 3, 2005 Author Posted February 3, 2005 Witam Alfę1 :laola: pusto tu było :roll: :wink: :D Quote
Sonya-Nero Posted February 3, 2005 Author Posted February 3, 2005 Czerwone tzn. ciemnorude o czerwonawym pobłysku, a niebieskie to kolor pośredni pomiędzy czarnym a srebrnym ale bez brązowego odcienia, maść taka jak u kerry blue teriera. Dużo linek do hodowli pudli na całym świecie znajdziesz na stronie [url]http://german-poodle.de[/url] :D Quote
góral Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Witam Alfę 1, widzę, że wirusik został opanowany :BIG: Quote
góral Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Jeśli chodzi o kolorowe pudle to polecam stronę [url]www.guldtackanskennel.com[/url] Quote
Alfa1 Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Witaj,łła półtora tygodnia to szmat czasu,brakowało mi :user: Quote
Sonya-Nero Posted February 3, 2005 Author Posted February 3, 2005 Po prostu ktoś wpadł w nałóg :grins: Quote
Marca_Besi Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 [quote name='Sonya-Nero'] a niebieskie to kolor pośredni pomiędzy czarnym a srebrnym ale bez brązowego odcienia, maść taka jak u kerry blue teriera. [/quote] Tak, co do niebieskiego, ależ ja jestem, przecież Yorki mają włosy ciemnostalowo-niebieskie!! Ale byłam taka zdziwiona, bo mówiliście o tych Amerykaninach, że miniaturyzują pudelki. A ja oglądałam kiedyś program i tam wypowiadała się fryzjerka psów, że jakaś pani zażyczyła sobie kiedyś przefarbować pudelka na różowo!! I skoro robią takie rzeczy, to nie mogłam dowierzyć, że są takie pudelki, ale już jest ok. Bardzo Ci dziękuję! Quote
Alfa1 Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Po prostu ktoś wpadł w nałóg :grins:[/quote] No,cóż jakieś nałogi są nawet w dobrym tonie,a ja mam ich z byt wiele,ale zawsze można to określić jako szeroki wachlarz zainteresowań,więc wtedy jedynym nałogiem pozostanie :smokin: :sg168: Quote
Gośka Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 [quote name='Marca&Besi']Mam takie pytanie, jaki powinien być właściciel pudelka??[/quote] Hmm, mnie się nasuwa jedna myśl - CIERPLIWY :wink: Czesanie, kąpanie, ciągle męczenie przez psa na zasadzie :rzuć piłeczkę, pogłaskaj, pozajmuj się mną, zrobmy coś razem, nie siedź tak chodź na spacer, itp itd. Quote
Violonczela Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 [quote name='Gośka']Hmm, mnie się nasuwa jedna myśl - CIERPLIWY :wink: Czesanie, kąpanie, ciągle męczenie przez psa na zasadzie :rzuć piłeczkę, pogłaskaj, pozajmuj się mną, zrobmy coś razem, nie siedź tak chodź na spacer, itp itd.[/quote] :lol: :lol: To jednak jest pies dla mnie bardzo lubię aktywne psy (nawet bardzo) Może nie chałaśliwe ale aktywne w końcu miałam kiedyś setery irladzkie a to rasa które nie siedzi w jednym miejscu. Jak wcześniej wspomniałam, będąc w towarzystwie goldena coś mnie denerwowało a to było to że on tak spokojnie leżał. Moje psiaki są spokojne jak tylko mogą się na mnie położyć, wtedy od razu zasypiają. Mają również różne potrzeby czasami napada je chandra i trzeba je natychmiast ukochać. Tak posiedzą na kolanach w tulone we mnie przez 5 minut i znowu świat jest piękny, można dalej szaleć. Kocham pudle za ich inteligencję, np. sprzątają swoje zabawki które wcześniej porozrzucały. ______________________ Pozdrawiam Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
Bubi Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Witam, właśnie znalazłam Wasze forum i postanowiłam się przyłączyć do dyskusji. Przedstawiam moją hodowlę " Quane White " . Kto jeszcze nie wie - ostatnio urodziło się u mnie 5 białych suczek po Sisi ( Energy Girl Minaret). Skończyły niedawno 2 miesiące i jak się uda, to wkrótce prześle kilka ich aktualnych zdjęć. Pozdrawiam wszystkich pudlarzy i do usłyszenia ( napisania :wink: ) Quote
Gośka Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Witamy, witamy :hand: Violonczela, dokładnie taki jest pudel :) Najlepiej mu na kolankach, na temat goldenów niestety nie wiem za dużo, słyszałam opinię że to taki pies bez charakteru (to nie moje słowa, więc niech miłośnicy goldków nie obrażają się) Quote
Sonya-Nero Posted February 4, 2005 Author Posted February 4, 2005 Witaj [b]Bubi [/b]:hand: , znowu kojejny pudlarz, a raczej pudlarka na forum :wink: :D Quote
Violonczela Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 :hand: Witaj Bubi Jest nas coraz więcej - super :ylsuper: __________________ Pozdrawia Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
Frosh Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Ja również przyłaczam sie do powitania :hand: Quote
velvia Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 [b]Witaj Bubi. :hand: Ciekawe kto będzie następny. :question: [/b] Quote
velvia Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Ciekawe ,że o tej porze wszyscy są aktywni.Dobrze że w pracy jest dostęp do kom. :P :P :P :P Quote
Violonczela Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 [quote name='velvia']Ciekawe ,że o tej porze wszyscy są aktywni.Dobrze że w pracy jest dostęp do kom. :P :P :P :P[/quote] Oj dobrze :lol: Wieczorem mój domowy komp zamienia się ociężłego muła z brakie chęci do współpracy z częstym padaniem na pisk. _____________________ Pozdrawiam Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
Frosh Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Nie wszyscy w pracy mają komp :user: , ja mam tylko w domu dostep do internetu, i do października, bedę aktywnie uczestniczyć w dogomanii a jak sie skończy wychowawczy w październiku to już rzadziej :( Quote
góral Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Witaj Bubi, Pozdrowionka dla konkurencji :P :hand: Quote
Recommended Posts