velvia Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Moje maluchy są super grzeczne,o jakieś demolce nie ma mowy. [b]Wszystko jest pod kontrolą,do tego stopnia ze myślę o kolejnym miocie!!!!!!!My nie wiemy co to "nie przespać całej nocy.!!! Z szóstki zostało nam nie zamówionych 2 no może nic. :B-fly: :B-fly: [/b] Quote
IraKa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='Frosh'] A pies ma być dla mnie przede wszystkim kompanem na wycieczki całodniowe w górki, do lasu, na rower itd. Więc jakieś bardzo czasochłonne fryzury odpadaja., bo jak sie przedrze przez krzaki to bedzie tragedia. Mój mąż jak słyszy o wystawianiu, to jest absolutnie przeciwny. On chce przedszkole, agility, PT a nie wystawy. [/quote] Frosch jak najbardziej jestem za agility, pt itp. sporty. A wystawy zupełnie w tym nie przeszkadzają. Pudle to nie np ONy gdzie są linie użytkowe i wystawowe. A poza tym przy okazji takiej wystawy można spotkać innych pudlowych zapaleńców i równie miło spędzić czas i nagadać się do woli o swoich pupilach i wymienić się doświadczenia i nacieszyć oko. Czy mnie nie poniosła przypadkiem wyobraźnia :wink: :evil_lol: A tak jeszcze a propos agility i pudli: mam kasetę z ostanich MŚ, pudli oczywiście sporo zwłaszcza miniatur i średnich. Fryzury miały różne głównie federał i lew. Bardzo fajnie biegały. Moim malutkim, skromnym marzeniem jest dostanie się do drużyny w przyszłym roku :oops: Quote
IraKa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [b]Velvia[/b]gdzie rozjadą się maluch, czy zostaje któreś w domu? Quote
velvia Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Irena&pudle Jeden jak wcześniej zamówili Słowacja,2 chyba najładniejsze Kraków-Rosja, 1 piesek super bo Warszawa!!!!!Będę przynajmniej miała kontakt. 2 narazie zostają chociaż są chętni muszę się zastanowić . A wogóle gdybym nie pracowała nie sprzedałabym [b]WCALE!!!! :P :P :P [/b] Quote
IraKa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 DWA!!! :o nieźle. Widzę że epidemia doszła już do Wa-wy Ciekawe co na to Violonczela :D Quote
velvia Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [b]POTĘGĄ JEST INTERNET.!!!!!! MIAŁAM DOBRE PRZECZUCIE ZAKŁADAJĄC STRONĘ.!!!!! :laola: [/b] Quote
Frosh Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='Irena&pudle'] Frosch jak najbardziej jestem za agility, pt itp. sporty. A wystawy zupełnie w tym nie przeszkadzają. Pudle to nie np ONy gdzie są linie użytkowe i wystawowe. A poza tym przy okazji takiej wystawy można spotkać innych pudlowych zapaleńców i równie miło spędzić czas i nagadać się do woli o swoich pupilach i wymienić się doświadczenia i nacieszyć oko. Czy mnie nie poniosła przypadkiem wyobraźnia :wink: :evil_lol: A tak jeszcze a propos agility i pudli: mam kasetę z ostanich MŚ, pudli oczywiście sporo zwłaszcza miniatur i średnich. Fryzury miały różne głównie federał i lew. Bardzo fajnie biegały. Moim malutkim, skromnym marzeniem jest dostanie się do drużyny w przyszłym roku :oops:[/quote] Proponuję wstrzymać narazie temat fryzury i ewentualnej kariery wystawowej mojej Rafaeli. Najpierw niech sie urodzi, trafi do nas do domu i zsotanie wychowana na madrego , rodzinnego psa a jak bedzie miałą odpowiedni wiek, zeby zacząć myśleć o wystawianiu, to sie pozastanawiiam, jeszce jak mi Fuka pomoże to kto wie.... :D Ale na razie poczekajmy. A co do Twojego przyjecia do drużyny to nakreśl mi bardziej temat, proszę :D Quote
Sonya-Nero Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 [quote name='góral']A możesz powiedzieć coś więcej o tym miocie u Sandry :modla:[/quote] Są po Onyx Boy z Altheyrosei i Farday Nigromanta, więcej informacji na jej stronie internetowej :D Quote
Sonya-Nero Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 [b]Velvia[/b] to masz prawdziwe :lilangel: , moje to niestety były :baddevil: z przywódcą Lucyferkiem :wink: Super, że w Krakowie powiększy się stan pudli, a jest szansa, że trafią na wystawy. Masz u mnie duży plus za jak to mówią Czesi "rozumne" ceny :thumbs: A Jaszczurka :wink: zaliczkowana czy jeszcze wolna? Quote
BiBi Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='velvia']Moje maluchy są super grzeczne,o jakieś demolce nie ma mowy. [/quote] Czasem się zdarzają takie :lilangel: W zeszłym roku miałam jednocześnie dwa mioty, w sumie 9 szczeniaków i naprawdę nie miałam z nimi problemów :D Quote
BiBi Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='Sonya-Nero'][b]Velvia[/b] Masz u mnie duży plus za jak to mówią Czesi "rozumne" ceny :thumbs: [/quote] To prawda, rozsądna cena czyni "cuda" :wink: Dzięki temu moje 6 sreberek miałam zaliczkowane już w 5 tygodniu życia :D :D :D Jednak jak teraz będę ją kryć wolałabym, aby urodziła mniej :wink: :roll: [b]Góral[/b] do kiedy trzeba donieść ksera kart ocen? Quote
IraKa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='Frosh']A co do Twojego przyjecia do drużyny to nakreśl mi bardziej temat, proszę :D[/quote] Proszę bardzo: chciałabym podczas tego i następnego sezonu agilitowego na tyle dobrze biegać aby móc reprezentować Polskę na MŚ w 2006 r. Kwalifikacje do drużny odbywają się na podstawie wyników osiąganch na organizowanych w Polsce zawodach. Quote
Sonya-Nero Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 Wracając do sklepu internetowego, w wielkim świecie jest wszystko :D :wink: , tylko te ceny czasami..... :( Quote
góral Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='BiBi'][quote name='Sonya-Nero'][b]Velvia[/b] Masz u mnie duży plus za jak to mówią Czesi "rozumne" ceny :thumbs: [/quote] To prawda, rozsądna cena czyni "cuda" :wink: Dzięki temu moje 6 sreberek miałam zaliczkowane już w 5 tygodniu życia :D :D :D Jednak jak teraz będę ją kryć wolałabym, aby urodziła mniej :wink: :roll: [b]Góral[/b] do kiedy trzeba donieść ksera kart ocen?[/quote] Jak będziesz w ZK to zostaw u Radzi. A Jaśmina jest już pokryta? Quote
IraKa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Co zrobić - pozostaje tylko oko nacieszyć i marzyć że euro gwałtownie potanieje lub szef nas doceni jakąś niespodziewanie wysoką premią. Sama nie wiem co bardziej prawdpodobne :evil_lol: a też chętnie poczyniłabym tam zakupy. Quote
Sonya-Nero Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 Raczej nie ma co liczyć na gwałtowny spadek euro.... i na premie również :( Quote
góral Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Z tym euro wcale nie jest obecnie tak źle, tańsze chyba jeszcze nigdy nie było :P Quote
Sonya-Nero Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 Było, o 40 groszy (3,80 zł) :P , dlatego nie sądzę, żeby jeszcze staniało, a wręcz trzeba się modlić by nie skoczyło do góry :roll: Quote
BiBi Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 [quote name='góral']A Jaśmina jest już pokryta?[/quote] Nie, nadal codziennie zaglądamy wnikliwie pod ogonek mając nadzieję, że to już :D Wygląda na to, ze się jej nie spieszy :wink: Quote
aneta Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Witaj Velvia - cieszę się, że w pudlach w Krakowie coś ruszy :) Czekam już niecierpliwie na psiaka :D :D :D Quote
Marca_Besi Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Witam wszystkich! Jakiś czas temu zapisałam sobie w komputerze tekst dotyczący charakteru pudli. I dziś sobie tak go czytam i mam takie pytanie. Bo tam na początku pisze, że pudel [b]toy[/b] powinien ważyć około 2kg, niżej pisze, że pudel [b]miniaturowy[/b] waga od 5-7, 4-5,6. I chyba wszystko byłoby ok, tylko, że jeszcze niżej :) pisze, że to jednak pudle miniaturowe są mniejsze od pudli toy (czyli pudli małych, jak tam pisze). Mam nadzieję, że nie zagmatwałam tego. Dlatego moje pytanie, które pudle są mniejsze? Quote
BiBi Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 Pudel Toy osiąga wysokość do 28 cm, natomiast pudel miniaturowy od 28 cm do 35 cm :D, oznacza to, że pudel toy jest najmniejszy :wink: Quote
Sonya-Nero Posted February 2, 2005 Author Posted February 2, 2005 Witaj, najmniejszy pudel to oczywiście TOY ( po angielsku "zabawka") o wzroście do 28 cm, miniaturowy jest większy, a jego wzrost mieści się w przedziale powyżej 28 do 35 cm. Niestety co do wagi ciała nie mogę się wypowiedzieć autorytatywnie :D , ponieważ wg wzorca pudle są dzielone wg wzrostu a nie wagi. Quote
Recommended Posts