Wind Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 Hej wielbiciele pudli. Moze zajrzycie [url=http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=20420]tutaj[/url] i doradzicie Dogomaniakowi w sprawie powaznych problemow zdrowotnych z pudelkiem Toy? dzieki i pozdrawiam, Quote
BiBi Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Niestety info o zmianie sędziego okazało się nieprawdziwe :oops: i tak jak pisała [b]Sonya-Nero[/b] miejscówki na co lepsze "widoki" były rozdzielone :wink: Quote
Sonya-Nero Posted January 31, 2005 Author Posted January 31, 2005 Właśnie :wink: :lol: , przynajmniej mamy satysfakcję, że nie musimy jeździć pod sędziego i za sędzią :wink: :lol: :cooldevi: Quote
góral Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 A ja się tam cieszę z sukcesu przyjaciół :P Quote
Sonya-Nero Posted January 31, 2005 Author Posted January 31, 2005 Oooo, ja też się cieszę sukcesami swoich :D przyjaciół :angel: Quote
Frosh Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Widziałłam Sonya-Nero, ze zapoznałaś sie z moją przyjaciółką na forum. :D To dzięki niej zawdzieczam wybór pudla. Mam pytanie, dlaczego twoim zdaniem Federał jesy najtrudniejszą do zrobienia fryzurą :question: Quote
Sonya-Nero Posted January 31, 2005 Author Posted January 31, 2005 Poznałam :D i te parę zdań o suszarce naprowadziło mnie na właściwe tory :wink: . Chodzi mi o federała jako fryzurę wystawową :D . Federał - tak to już jest, że to co z pozoru łatwe okazauje się trudne do zrobienia. Jest fryzurą "blisko" ciała i trzeba umiejętnie operować płynnym przejściami w długości włosów na ciele aby zamaskować mankamenty i podkreślić zalety budowy pudla. Muszę przyznać, że bardzo mi się ta fryzura podoba, ale daleko mi jeszcze do doskonałości w jej przygotowaniu :roll: Postaram ci się wygrzebać pewną fotkę... dla niektórych to będzie niespodzianka-zagadka :D :lol: Quote
Sonya-Nero Posted January 31, 2005 Author Posted January 31, 2005 No - udało mi się, nie jest to najlepsza jakość :oops: i pudelek też nie stoi jak przystało na wystawowego :wink: , ale fryzura jest ładna :D [img]http://www.album.com.pl/szulala5490/112461.jpg[/img] Quote
Sonya-Nero Posted January 31, 2005 Author Posted January 31, 2005 :klacz: , a po czym poznałeś :hmmmm: :wink: Quote
Frosh Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Mam nadzieję, ze u nas we Wrocławiu ktoś to zrobi, (federał)bo jak pisałam wcześniej moja ma być nie wystawowa. Jednak jak Fuka mnie będzie męczyć strasznie to , zeby mi życ dała zrobię może trzy wystawy (tyle nakazała mi Nowakowa). I mam nadzieję, ze Fuka będzie latać po ringu z Rafcią a ja zdjęcia pstrykać z ukrycia, zeby pies sie nie denerwował, ze Pani obok. Fuka to młody wystawiacz ale ileż ona juz wystaw zaliczyła w krótkiim czasie, i to pzrede wszystkim nie swoje psy. No i ma niezłe osiągniecia tzn. psy w jej rękach. Ja za to nie widzę sie w tej roli zupełnie. A pies ma być dla mnie przede wszystkim kompanem na wycieczki całodniowe w górki, do lasu, na rower itd. Więc jakieś bardzo czasochłonne fryzury odpadaja., bo jak sie przedrze przez krzaki to bedzie tragedia. Mój mąż jak słyszy o wystawianiu, to jest absolutnie przeciwny. On chce przedszkole, agility, PT a nie wystawy. No ale pożyjemy zobaczymy :D . Narazie Rafcia dalej w brzuchu, czy psy chodzą w ciąży jak słonie :roflt: Kuba nadal w szpitalu i chyba poleży, bo zapalenie pęcherza opanowane prawie ale teraz diagnostyka, moze w piątek wyjdzie. Za to towarzystwo ma juz lepsze - chociaż to :D Quote
góral Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Jeśli dobrze pamiętam to było strzyżenie na Węgrzech, widziałem ją na żywo i dobrze pamiętam ten brązowy miot, wielka szkoda, że w Bibi nie pojawiają się brązy :cry: Quote
góral Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Wystawowe fryzufy nie przeszkadzają w PT czy agility, ojciec mojej Zuby, a dziadek? twojego przyszłego maleństwa zrobił PT i był ostrzyżony na lwa :D Quote
Frosh Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 [quote name='góral']Wystawowe fryzufy nie przeszkadzają w PT czy agility, ojciec mojej Zuby, a dziadek? twojego przyszłego maleństwa zrobił PT i był ostrzyżony na lwa :D[/quote] To będziemy rodziną :question: :D Quote
góral Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 No tak większość czarnych standardów w Polsce to rodzina, chociaż ostatnio, właśnie przez mioty po Domenico nieco odleglejsza, ale korzenie są wspólne :P Quote
Frosh Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 A jak myślisz pudle z Szemrowickiego Dworka są dobre eksterierowo , a ten Domenico?? Od razu mówię, że kompletnie się na pudlach nie znam i wybrałam tę rasę przede wszystkim ze względu na charakter. :D Quote
BiBi Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 [quote name='góral'] wielka szkoda, że w Bibi nie pojawiają się brązy :cry:[/quote] Nie mów hop, zanim nie przeskoczysz :wink: Liczę, że w najbliższym czasie znów w naszej hodowli pojawią się brązy :wink: bardzo bym tego chciała :D :D :D i mam nadzieję, że mi się to uda :D A strzyżenie, rzeczywiście wykonane na Węgrzech i w nim Tusia podobała mi się najbardziej :D Quote
Sonya-Nero Posted January 31, 2005 Author Posted January 31, 2005 A nam się urodziły wczoraj siostrzyczki i braciszki :B-fly: :BIG: :new-bday: Quote
velvia Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Witam Wszystkich Dogomaniaków. Dawno mnie nie było ,a tu tyle nowości. Wszyskiego najlepszego Sonya dla Waszych dzieciaczków. :new-bday: Quote
Sonya-Nero Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 Trochę nieściśle mi się napisało :roll: , to Tatianie i Tamaryszkowi urodziło się przyrodnie rodzeństwo: dwóch braciszków i trzy siostrzyczki :D (w hodowli De Nigromanta), czyli całkiem odwrotnie jak u nas :D Witaj Velvia, jak tam twoje maluchy?, zdemolowały już dom??? Quote
góral Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 A możesz powiedzieć coś więcej o tym miocie u Sandry :modla: Quote
IraKa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Dużo ciekawych rzeczy między innymi dla pudla, np suszarki: [url]www.transgroom.com[/url] Ktoś korzystał? Quote
Recommended Posts