Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sonya-Nero']No to góral specjalnie dla ciebie :wink:
ten srebrny miniaturowy pudel podoba nam się z BiBi już od ładnych paru lat..
to Multi Ch. Bibilott LOYD
[img]http://www.zone.ee/siimline/images/poodles/sharm02.jpg[/img][/quote]

Tak tak, ja dobrze znam tego pieska, ma cydny kolor, ale ja chyba wolę te z Sewernaya Wenecji - nie tak sie to pisze, ale ja nie znam rosyjskiego, wiesz o kogo chodzi, wstawiłbym zdjęcie, ale nie wiem jak się to robi :cry:
Frosh super, że synek ma się już lepiej, towarzystwo miał jak u Lyncha :P

Posted

Musisz sobie założyć album ze zdjęciami na jakimś serwerze, większość z nas ma na [url]www.album.com.pl[/url]
odchudzasz zdjęcie, aby nie przekaraczało wymiarów 500 x 500 pikseli, przesyłasz zdjęcie z komputera do albumu, a następnie z "właściwości"
zdjęcia kopiujesz jego adres internetowy i wklejasz tutaj... :P
To tak w skrócie :D

Posted

[quote name='góral']Ja żałuję, że nie wiedziałem, iż ona sędziuje. Ja mam do niej sentyment i może Zuba skończyłaby intera :wink:[/quote]

A ja mam info, że sędzina została zmieniona i ma sędziować Lucia Sladekova :D

Posted

[quote name='góral'] ale ja chyba wolę te z Sewernaya Wenecji - nie tak sie to pisze, ale ja nie znam rosyjskiego, wiesz o kogo chodzi, wstawiłbym zdjęcie, ale nie wiem jak się to robi :cry: [/quote]

To ja Ci wklejam takie :D

IMPERATRITSA iz SEVERNOI VENETSI
[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/112012.jpg[/img]

Posted

O i to jest, jesli dobrze pamiętam, mamusia Bibilota, a ojcem jest Sporrens od Denisovej. To się niektóre osoby zmartwią, gdy zobaczą, że zmienili sędziego :cry:

Posted

Nie wiem ile jest prawdy, w tym, ze sędzia jest zmieniony, ale tak mi powiedziano.

To nie jest mamusia Bibilott Loyd :wink: jego mama to Bibilott Dzsika. Natomiast rodzice suczki ze zdjęcia to ojciec-Sery Kardinal Milosh i mama- Dezdemona. Imperatritsa pochodzi z Rosjii :D

Posted

Już znalazłem swój błąd :oops: Para, o której mówiłem to rodzice Rodeo iz Severnoi Venezii, który jest w tej samej hodowli.
Bibi może tam z Jaśminą :P

Posted

Bardzo podoba mi się u srebnych rosyjskich pudli kolor: jednolity, bez nalotów czarnych czy brązowych.
Duże wrażenie zrobiły na mnie srebne średniaki z hodowli która ogłaszała się w tamtym roku na [url]www.czarnafuga.republika.pl[/url]
Niestety niemogę przypomnieć sobie jej nazwy. Może pamiętacie co to były za psy?

Posted

... Manifique D'Argeant.... każdy był oczarowany :D
a tu masz adres internetowy
[url]http://www.silver-poodle.spb.ru/[/url]

To między innymi mój typ średniaka, któremu z budową bliżej do dużego :wink: niż do miniatury :wink:

Posted

Pamiętam, że pies z tej hodowli pojawił się 2 razy w Polsce, chyba 2 lata temu, był wystawiany w Łodzi i Poznaniu i faktycznie bliżej mu było do dużego, niż do miniatury, co dzisiaj jest rzadkością.
Widzę, że dyskusja się rozwija :D

Posted

kibicują, jedną ręką jedzą obiad a drugą stukają w klawiaturę i dostają roztrojenia jaźni.
[b]Sonya-Nero[/b] Wielkie dzięki. Widokiem średniaków ponapawam się wieczorkiem jak już zaspokoję moją ekipę w zakresie spacerów, kolacji, czytania na dobranoc itp. banały :wink:

[b]Góralu[/b] może widziałeś gdzieś ładne apricoty mini? Zwracam się do Ciebie bo widzę że dysponujesz większą ilością czasu :D .

Co sądzicie o tych:
[url]http://www.fromolionshouse.be/Yessuper.php[/url]

Posted

Mój wolny czas niestety dzisiaj sie kończy. Ja jestem nauczycielem i teraz przez dwa tygodnie miałęm ferie :P ale wszystko co dobre musi się skonczyć :bigcry:
Jeśli chodzi o apricoty mini to je nie jestem ekspertem, ale piesek z tej strony, którą podałaś Castle Yard's Vincent, to jeden z moich faworytów, widziałem go na kasecie ze światówki z Amsterdamu i jest bardzo ładny, był chyba najlepszą miniatura w tym kolorze na tej wystawie. Dla mnie wadą jest tylko kego kolor, wg mnie zbyt ciemny, ją lubie apricoty nieco jasniejsze, ale to jest bardzo subiektywne.

Posted

[quote name='góral']Już znalazłem swój błąd :oops: Para, o której mówiłem to rodzice Rodeo iz Severnoi Venezii, który jest w tej samej hodowli.
Bibi może tam z Jaśminą :P[/quote]

Ja chciałam z Jaśminą do Bibilotta Loyd, bo strasznie mi się podoba :D Niestety jest również bardzo daleko :roll: i gdy pomyślę o drodze, albo o tym, ze krycie mogłoby być puste, to mi się odechciewa :wink:

Posted

Nie, raczej nie :wink: Myślę powtórzyć krycie, bo ostatnie szczeniaki wyszły bardzo ładne. Ale jestem skromna :oops: No chyba, że nagle wykluje się coś powalającego mnie na nogi :loveu: