Sonya-Nero Posted January 11, 2005 Author Posted January 11, 2005 No to :D jak nikt nie wstawia zdjęć, to może trochę takich odgrzewanych :wink: , to moje szczeniorki w wieku 4 miesięcy, aż trudno uwierzyć, że są to szczeniaki w tym samym wieku i po tych samych rodzicach :wink: , a w przypadku Tatiany, że w ogóle jest pudlem :lol: :lol: , a nie jakimś tam afganopodobnym stworem :lol: [img]http://www.album.com.pl/szulala5490/107076.jpg[/img] [img]http://www.album.com.pl/szulala5490/107077.jpg[/img] Quote
velvia Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 I to tych zdjęciach rozumiem to co powiedziałaś"średniak to wielka niewiadoma",aż się nie chce wierzyć ,że to są przyszli InterChampiony i nie tylko. :laola: Quote
velvia Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 I to tych zdjęciach rozumiem to co powiedziałaś"średniak to wielka niewiadoma",aż się nie chce wierzyć ,że to są przyszli InterChampiony i nie tylko. :laola: Quote
Frosh Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Witam po przerwie :hand: U mnie forom nie chodziło przez dwa dni, i czułam się jak bez ręki.Wczoraj byłam u koleżanki też dogomaniaczki, która ma airdallę i narazie miała jeden miot, ma jednak spore doswiadcenie jesli chodzi o trymowanie, strzyżenie i przygotowywanie psa pod wystawy bo sporo pracowała w Belgii i Holandii w kenelach. Zwróciła mi na kilka rzeczy uwagę co do szczeniąt i w związku z tym mam do Was kilka pytań :question: :question: :question: 1) czy należy maleńkiemu pieskowi obciąć piąte palce w przednich łapkach( ponoć częstą są urazy pzry czesaniu itp.) i czy powinnam poprosić hodowcę aby to zrobiła? 2)czy należy obciąć bardzo krótko paznokcie żeby w przyszłości się nie unerwiły za daleko? 3) i co sądzicie o tym, ze ja narazie prowadzę rozmowy z p.Nowak a szcenię ma się urodzić nie u niej tylko u siostry jej suki zamieszkałej w Prudniku a nie w Opolu. Czy powinnam poprosić o telefon do tamtej babki i czy moę się wprosić na oglądanie szczeniąt jak się urodzą i jak trochę podrosną ale przed odbiorem jeszcze? No to tyle , może sobie jescze coś przypomnę. Z góru wielkie dzieki :D Quote
Sonya-Nero Posted January 11, 2005 Author Posted January 11, 2005 Smętnie było bez Dogomanii i bez Was :roll: :wink: A więc: Ad. 1. jak najbardziej polecam, pod warunkiem, że będzie to robił weterynarz. Szczenięta z mojego pierwszego miotu mają usunięte piąte paluszki, przy drugim się zagapiłam :roll: , czego żałuję :( U mnie robił to wet (wielololetni hodowca foksterierów) Ad. 2 Nie wiem, nie słyszałam, ale jest to ciekawa sprawa Ad. 3 Oczywiście powinnaś wiedzieć od kogo kupujesz szczeniaka i po jakich rodzicach i masz prawo do widzenia szczeniaka przed zakupem. I możesz trochę pogrymasić :wink: ... nie ma aż tylu chętnych na pudle duże... Quote
Gośka Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Mysle ze nawet powinnas poprosic o telefon i jak najbardziej pojechac i obejrzec szczenieta przed kupnem, chociazby po to zeby wybrac sobie suczke, zobaczyc w jakich warunkach sie chowaja itp.. Usuniecie 5 pazura jest bardzo wygodne, moj Ford nie ma go i czesanie kłaków na łapie nie wymaga takiej uwagi jak u psa gdzie ten 5 pazur jest, stale trzeba uwazac zeby szczotka nie urazic psa. Quote
aneta Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Jestem przeciwna jakiejkolwiek bezssensownej ingerencji w psią anatomię, ale jeżeli chodzi o 5-ty pazur to moje biedactwo Valinor ciągle sobie go rozwala..... Teraz ma już taką fobię, że nawet jak czeszę dół łapy to wyrywa łapę i piszczy... Lepiej usunąć niż narazić psa na ból. Mysle Frosh, że powinnaś pojechać i oglądnąć szczeniaki - bo przecież musisz sobie wybrać tą swoją :) Quote
aneta Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 No, nie piszę już 3-ci raz - 2 razy się spisałam i nie przeszło !!! Quote
Alfa1 Posted January 11, 2005 Posted January 11, 2005 Sprawdzam czy przejdzie,też mam kłopoty. :sleep2: Quote
Alfa1 Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 zobaczę czy się uda,wczoraj nie przechodziło...... :lol: Quote
velvia Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Ja też mam kłopoty z wysłaniem,a miało być sprawniej. :cry: Quote
velvia Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 UFF odblokowało się,u nas radosna nowina dzieciaczki otworzyły oczęta. Udają że coś widzą!!!! Quote
Karka Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 To wspaniała nowina :laola: To teraz czekamy na fotki widzących morelek :wink: Quote
Gośka Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 A moje posty jakos nie chca przechodzic :( Strasznie kiepsko mi chodzi dogomania, ale dobrze ze moge chociaz ogladac, czekam na te "widzace" morelki. Quote
Sonya-Nero Posted January 12, 2005 Author Posted January 12, 2005 A ja się też ustawiam w kolejce po zdjęcia: widzących :o morelek i oczywiście panienek z czarnej włóczki :D Quote
Sonya-Nero Posted January 12, 2005 Author Posted January 12, 2005 Tak tu kukają i kukają i ani BEE ani MEE ani KUKURYKU :wink: :nono: Quote
Violonczela Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Tak tu kukają i kukają i ani BEE ani MEE ani KUKURYKU :wink: :nono:[/quote] Hej :hand: Szybciutko Wam napiszę bo chwilowo szefa na mnie nie :o W domu mam problemy z interenetem bo są jakieś roboty na kablach ale jak tylko się uporają to będę bardziej aktywnie uczestniczyć. ____________ Violonczela [url]www.lindeza.webpark.pl[/url] Quote
Violonczela Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 [quote name='Sonya-Nero']A ja się też ustawiam w kolejce po zdjęcia: widzących :o morelek i oczywiście panienek z czarnej włóczki :D[/quote] Moje maluchy już od poniedziałku stoją na nóżkach :B-fly: Najpierw były to pojedyńcze kroczki i trzy kulnięcia a świat wirował w :tard: Jak już wszystko przestawało wirować to świat nadal był oglądany z pozycji horyzontalnej. Wczoraj to już kombinowały jak wyjść z posłanka i nawet próbowały się zagryźć ale nadal jest trudno w przeciwnika trafić. Zdjęcia będę robiła w weekend jak przyjedzie mój specjalista z aparatem. Na razie pracuję nad zmianami na mojej stronie, będą tam też zdjęcia dziewczątek. _____________________ Pozdrawiam Violonczela Quote
zieciunio_velvii Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Witam wszystkich zakreconych :lol: Oto dzieci z otwartymi ślipiami :P [img]http://img91.exs.cx/img91/7978/dzieciamelki18dni0214dk.jpg[/img] Quote
Sonya-Nero Posted January 13, 2005 Author Posted January 13, 2005 Zupelnie inaczej wyglądają szczeniorki z :o , no to już wkrótce mieszkanie opanuje banda gremlinów :lol: :wink: Violonczela, to czekamy, cały czas czekamy na zdjęcia naszych panienek :D Piszesz, że już usilowały sie pobić, czyżby po tatusiu wzięły zadziorność i waleczność :hmmmm: :D ale to dobrze, bo jak nie będą mogły pokonać konkurencji swoją olśniewającą urodą :wink: , to ją wygryzą :lol: :wink: Quote
Karka Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 [b]velvia[/b] jakie one fajniutkie :P :iloveyou: Quote
aneta Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 Velvia - super maluchy !!! Czekam na fotki brunetek !!! Quote
Recommended Posts