Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to :D jak nikt nie wstawia zdjęć, to może trochę takich odgrzewanych :wink: , to moje szczeniorki w wieku 4 miesięcy, aż trudno uwierzyć, że są to szczeniaki w tym samym wieku i po tych samych rodzicach :wink: , a w przypadku Tatiany, że w ogóle jest pudlem :lol: :lol: , a nie jakimś tam afganopodobnym stworem :lol:

[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/107076.jpg[/img]

[img]http://www.album.com.pl/szulala5490/107077.jpg[/img]

Posted

I to tych zdjęciach rozumiem to co powiedziałaś"średniak to wielka niewiadoma",aż się nie chce wierzyć ,że to są przyszli InterChampiony i nie tylko. :laola:

Posted

I to tych zdjęciach rozumiem to co powiedziałaś"średniak to wielka niewiadoma",aż się nie chce wierzyć ,że to są przyszli InterChampiony i nie tylko. :laola:

Posted

Posted

Witam po przerwie :hand:
U mnie forom nie chodziło przez dwa dni, i czułam się jak bez ręki.Wczoraj byłam u koleżanki też dogomaniaczki, która ma airdallę i narazie miała jeden miot, ma jednak spore doswiadcenie jesli chodzi o trymowanie, strzyżenie i przygotowywanie psa pod wystawy bo sporo pracowała w Belgii i Holandii w kenelach. Zwróciła mi na kilka rzeczy uwagę co do szczeniąt i w związku z tym mam do Was kilka pytań :question: :question: :question:
1) czy należy maleńkiemu pieskowi obciąć piąte palce w przednich łapkach( ponoć częstą są urazy pzry czesaniu itp.) i czy powinnam poprosić hodowcę aby to zrobiła?
2)czy należy obciąć bardzo krótko paznokcie żeby w przyszłości się nie unerwiły za daleko?
3) i co sądzicie o tym, ze ja narazie prowadzę rozmowy z p.Nowak a szcenię ma się urodzić nie u niej tylko u siostry jej suki zamieszkałej w Prudniku a nie w Opolu. Czy powinnam poprosić o telefon do tamtej babki i czy moę się wprosić na oglądanie szczeniąt jak się urodzą i jak trochę podrosną ale przed odbiorem jeszcze?
No to tyle , może sobie jescze coś przypomnę.

Z góru wielkie dzieki :D

Posted

Smętnie było bez Dogomanii i bez Was :roll: :wink:
A więc:
Ad. 1. jak najbardziej polecam, pod warunkiem, że będzie to robił weterynarz.
Szczenięta z mojego pierwszego miotu mają usunięte piąte paluszki, przy drugim się zagapiłam :roll: , czego żałuję :(
U mnie robił to wet (wielololetni hodowca foksterierów)
Ad. 2 Nie wiem, nie słyszałam, ale jest to ciekawa sprawa
Ad. 3 Oczywiście powinnaś wiedzieć od kogo kupujesz szczeniaka i po jakich rodzicach i masz prawo do widzenia szczeniaka przed zakupem.
I możesz trochę pogrymasić :wink: ... nie ma aż tylu chętnych na pudle duże...

Posted

Mysle ze nawet powinnas poprosic o telefon i jak najbardziej pojechac i obejrzec szczenieta przed kupnem, chociazby po to zeby wybrac sobie suczke, zobaczyc w jakich warunkach sie chowaja itp.. Usuniecie 5 pazura jest bardzo wygodne, moj Ford nie ma go i czesanie kłaków na łapie nie wymaga takiej uwagi jak u psa gdzie ten 5 pazur jest, stale trzeba uwazac zeby szczotka nie urazic psa.

Posted

Jestem przeciwna jakiejkolwiek bezssensownej ingerencji w psią anatomię, ale jeżeli chodzi o 5-ty pazur to moje biedactwo Valinor ciągle sobie go rozwala..... Teraz ma już taką fobię, że nawet jak czeszę dół łapy to wyrywa łapę i piszczy... Lepiej usunąć niż narazić psa na ból.
Mysle Frosh, że powinnaś pojechać i oglądnąć szczeniaki - bo przecież musisz sobie wybrać tą swoją :)

Posted

[quote name='Sonya-Nero']Tak tu kukają i kukają i ani BEE ani MEE ani KUKURYKU :wink: :nono:[/quote]

Hej :hand:

Szybciutko Wam napiszę bo chwilowo szefa na mnie nie :o
W domu mam problemy z interenetem bo są jakieś roboty na kablach ale jak tylko się uporają to będę bardziej aktywnie uczestniczyć.

Posted

[quote name='Sonya-Nero']A ja się też ustawiam w kolejce po zdjęcia:
widzących :o morelek
i oczywiście panienek z czarnej włóczki :D[/quote]

Moje maluchy już od poniedziałku stoją na nóżkach :B-fly: Najpierw były to pojedyńcze kroczki i trzy kulnięcia a świat wirował w :tard: Jak już wszystko przestawało wirować to świat nadal był oglądany z pozycji horyzontalnej. Wczoraj to już kombinowały jak wyjść z posłanka i nawet próbowały się zagryźć ale nadal jest trudno w przeciwnika trafić.
Zdjęcia będę robiła w weekend jak przyjedzie mój specjalista z aparatem. Na razie pracuję nad zmianami na mojej stronie, będą tam też zdjęcia dziewczątek.

Posted

Zupelnie inaczej wyglądają szczeniorki z :o , no to już wkrótce mieszkanie opanuje banda gremlinów :lol: :wink:

Violonczela, to czekamy, cały czas czekamy na zdjęcia naszych panienek :D
Piszesz, że już usilowały sie pobić, czyżby po tatusiu wzięły zadziorność i waleczność :hmmmm:
:D
ale to dobrze, bo jak nie będą mogły pokonać konkurencji swoją olśniewającą urodą :wink: , to ją wygryzą :lol: :wink: