IraKa Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 [b]Góral[/b] możesz być tak miły i uświadomić mnie jak nazywa się Twój pudel. Mam nadzieję że wybaczysz mi niezorientowanej to nietaktowne pytanie :oops: :lol: Mimo że w Polsce jest tak mało pudli to i tak nieznam wszystkich :( Quote
góral Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 COSA NOSTRA Nontiscordardime to duża. Mam jeszcze średniaczkę na zasłużonej emeryturze NINA RICCI zebulon. Mam nadzieję, że zaspokoiłem ciekawość :lol: Quote
Sonya-Nero Posted January 8, 2005 Author Posted January 8, 2005 [quote name='Gośka']My tez zaczynamy juz za miesiac, hurra :klacz: :multi: ...[/quote] Czyżbyśmy się spotykały w ... Rzeszowie :D :question: Quote
Gośka Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Tak, musze wykorzystac ze mam teraz blisko :D Zabierzecie ze soba swoj "magiczny" kuferek? Quote
BiBi Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Nasz "magiczny" kuferek zmienił się w kilka kuferków :wink: Oczywiście będziemy je mieć :D Quote
góral Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Tak tak. Mogę potwierdzić, kuferki są świetnie zaopatrzone... sam zrobiłem drobne zakupy :D Quote
velvia Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Tu zienciunio..melduje: Mamusia zdrowa, dzieci tez. Dzieci skonczyly dzis 2 tygodnie :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Niech ktos powie ze nie sa piekne :evil: to go :chainsaw: :chainsaw: hehehehe 4 chlopaczkow........... [img]http://img125.exs.cx/img125/7343/dsc000036mo.jpg[/img] Quote
velvia Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 i 2 panny....................... [img]http://img76.exs.cx/img76/2903/dsc000132jh.jpg[/img] Quote
Alfa1 Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 [quote name='velvia'] Niech ktos powie ze nie sa piekne :evil: to go :chainsaw: :chainsaw: hehehehe[/quote] A któż by śmiał!!!!!!.....są rozkoszne małe bąbelki , morelki:lilangel: :lilangel: Quote
Sonya-Nero Posted January 8, 2005 Author Posted January 8, 2005 Śśśśśśliczne szczeniaczki :D ale wstążeczki jeszcze śliczniejsze :D :D a dziewczynki to nie powinny mieć aby różowych wstążeczek???? :lol: :wink: Quote
velvia Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 to sa male feministki i maja w nosie co im sie kaze nosic :laola: Quote
IraKa Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Góralu dzięki za info Wystarczyły trzy słowa i wszystko jasne. Velvia dzieciaki suuuperrrrr. Mnie wpadła w oko sunia po lewej stronie z ciemno niebieską wstążeczką. Ma już imię? Quote
Sonya-Nero Posted January 8, 2005 Author Posted January 8, 2005 ...fajne takie złote dzieciaki, a oczka :o jeszcze zamknięte, moje otworzyły je bardzo późno, miały około 3 tygodni :D Quote
Alfa1 Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Patrząc na zdjęcia przypminają mi się dzieci mojej Czikusi,w92 też miala czterech chłopaków ,była wspaniałą matką,potrafiła karmić tak długo jak chciały,karmiła kiedyś do czwartego miesiąca swojego i srebrnego drugiej suczki,która w 6 tyg.odstawiała szczeniaki. :fadein: Quote
Frosh Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 ohhh jakie słodziutkie a zwłaszcza panienki.. :lilangel: A na zdjęciu samych chłopczyków widziałam, ze im ogonki wystają. Powiedzcie mi jak jest z obcinaniem ogonów u pudli. Wyczytałam, że ma być kopiowany. Ja bym chciała, żeby mojej nie obciinać. Czy mam na to jakis wpływ. A moze wogóle już sie nie obcina tak jak w innych rasach :question: Już sama sie pogubiłam w tych ogonkach Pozdrawiam :niewiem: Quote
Frosh Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 Już wszystko wiem a przynajmniej tak mi się wydaje :hmmmm: Przeczytałąm na innych stronach forum i trafiłam na post Sonya-Nero i wiem , nie obcina się :multi: :klacz: ale chyba powinnam się upewić w hodowli skad biorę moja Rafę Quote
velvia Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 [quote name='Sonya-Nero']Śśśśśśliczne szczeniaczki :D ale wstążeczki jeszcze śliczniejsze :D :D a dziewczynki to nie powinny mieć aby różowych wstążeczek???? :lol: :wink:[/quote] Wstązeczki są zwyczajne bawełniane a pieseczki są z włoczki morelowej. :bigok: Quote
Sonya-Nero Posted January 8, 2005 Author Posted January 8, 2005 Pudlom nie obcina się już ogonków od ładnych paru lat, zwłaszcza, że jest to formalnie zabronione w Polsce i w wielu innych krajach. Dlatego się upewnij lub zastrzegnij sobie, aby twoja suczka miała pozostawiony ogonek w naturalnej długości. Pudel z długim ogonem wygląda o wiele lepiej niż z krótkim, ma czym machać :D , nie ma potrzeby poddawania go temu zbędnemu i szpecącemu zabiegowi. Owszem jest we wzorcu sformułowanie, że ogon ma być kopiowany, ale zaczyna się ono od słowa "powinien...", a drugie zdanie mówi " jednak długi i prawidłowo noszony ogon nie stanowi wady". :D Wszystkie nasze dogomaniackie pudle (oprócz weteranów - niestety :( ) machają naturalnymi długimi ogonkami... Quote
aneta Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Frosh! Zadzwoń od Nowakowej i zastrzeż sobie cały ogon bo ona niestety jeszcze ciągle OBCINA !!! Jak wam zazdroszczę tych emeocji dotyczących wystaw!!! W tym roku nie mam własciwie co wystawiać, do Queenie po tym wypadku niektórzy sędziowie mają "ale", jest jeszcze stara suczyna czyli Valinor, a z młodzieży tylko moja "córeczka" z Sącza (BLACK EXPRESSION) która może się w tym roku gdzieś pokaże oprócz Krakowa i Rzeszowa (tam ją sama zgłaszam :evilbat: ) o czym właścicielka się dowie w odpowiednim czasie :roll: . No i oczywiście Nowy Sącz - nie daruję 8) Velvia - dzieci pieknieją, (tfu, tfu nie zapeszać) z suczek nie wiem która na razie, moja faworytka to chyba ta po prawej :oops: . Quote
góral Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Aneta cczy wiesz może kto będzie sędziował pudle w Krakowie? :D Quote
Karka Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 [b]velvia[/b] ponawiam swój zachwyt maluszkami :loveu: są piękne! [b]aneta[/b] gdybyś tak wiedziała komu zostaną przydzielone lewki na krakowskiej wystawie to bardzo , bardzo :modla: proszę o "cynk" Quote
velvia Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Dzięki Karka ,nie będę zaśmiecać forum zdjątkami,moimi morelkami. Za tydzień następna porcja ,mam nadzieję że otworzą oczki. Aneta moją faworytka też jest ta po prawej /to jaszczurka/. Ale jak mówiła Sonya średniaki to wielka niewiadoma? :hand: Quote
Karka Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 Przecież to nie żadne zaśmiecanie! Są naprawdę śliczniutkie :angel: Z każdym dniem się zmieniają widzę to po moich jaka zachodzi metamorfoza. Więc jeśli serce Tobie mówi "jaszczurka" to niech tak będzie :P trzymam :kciuki: by wyrosła na cudną suczkę. Quote
aneta Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 No cóż, jeżeli chodzi o wystawę muszę pogadać z "Górą" i się dowiedzieć -sama jestem ciekawa, a "Góra" nie lubi takich pytań... Quote
Recommended Posts