zieciunio_velvii Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Ło matko jakie wielkie :P ....teraz drugie...... Quote
Sonya-Nero Posted January 6, 2005 Author Posted January 6, 2005 O Boże !!! Wcale nie jest dobrze że są takie ładne :fadein: ... No :o ... i jak tu takim dogodzić :evil: :lol: Lepiej żeby się brzydactwa :smhair2: porodziły :lol: :wink: :question: , to już Lucky mógłby sobie ściągnąć wywieszkę "reproduktor" z drzwi :lol: i zakończyć karierę :wink: :evillaug: Quote
Sonya-Nero Posted January 6, 2005 Author Posted January 6, 2005 Wow :o jakie fajne zlote kluseczki - śliczne szczeniaczki, a ten na pierwszym zdjęciu to faktycznie nie tyle duży co gigantyczny :wink: :D Quote
zieciunio_velvii Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 A mamusi paluszki to jak u King-Konga :wink: Quote
Sonya-Nero Posted January 6, 2005 Author Posted January 6, 2005 Ło matko jakie wielkie :P ....teraz drugie...... ten szczeniaczek po lewej stronie widoczny z boku wydaje się mieć bardzo ciekawą główkę... Czy to może ta słynna "jaszczurka"? Velvia niestety szczeniaki średniaków mają to do siebie, że są bardzo zmienne i trudno wybrać z nich najbardziej rokującego :( :D W zasadzie trzeba się zdać bardziej na intuicję i szczęście i ... serce :D Quote
Sonya-Nero Posted January 6, 2005 Author Posted January 6, 2005 Piesek z "powerem" fajny na wystawy, ale utemperować takiego pieska :evil: , a codzienne życie z takim "pieprzem" :evil: czasami mi się wydaje, że nie ma jednego Lakusia" lecz co najmniej dziesięć, a przeżyć jego witania.... Quote
Gośka Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Oj, ja to musze najpierw przez drzwi krzyczec zeby zabrali psy, bo inaczej sie tratuja i mnie przy okazji tez, a walniecie lapa w brzuch przez Fordzika nokautuje na kilka minut :D A odbiegajac nieco od tematu, przejrzalam u siebie na stronce ogloszenia, nigdy (no prawie) mnie nic nie szokuje, ale ogloszenie, ze ktos kupi pudelka toy najlepiej na lato jest straszne, od razu mi sie kojarzy ze w zime piesek pojdzie na bruk.... Quote
zieciunio_velvii Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Mamusiu musisz zmniejszyc zdjecie bo mi tu nie chce sie pomiescic , te pojedyncze :P Quote
zieciunio_velvii Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Juz chyba przestane tak "mamusiowac" :P Quote
Alfa1 Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Niestety morelki z wiekiem jaśnieją,ja wybrałabym najciemniejszą. Ważny jest kształt główki,czym bardziej pionowa linia od wewnętrznej strony kącika oka do zewnętrznej strony nosa ,ty węższa głowa. Quote
Violonczela Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Piesek z "powerem" fajny na wystawy, ale utemperować takiego pieska :evil: , a codzienne życie z takim "pieprzem" :evil: czasami mi się wydaje, że nie ma jednego Lakusia" lecz co najmniej dziesięć, a przeżyć jego witania.... Ja kocham takie :diabloti: Nie wiem czy pisałam że kiedyś miałam setery.Obecnie jestem kierownikiem sekcji wyżła więc dalej mam okazję przebywać w towarzystwie seterów. To dopiero jest zwariowana rasa i to do późnej starości. Kiedyś będąc w związku rozmiawiałyśmy z właścicielem goldena który rozłożył się na podłodze i spał. W trakcie rozmowy podświadomie coś mi cały czas przeszkadzało i coś chciałam zrobić, tylko nie wiedziełam co mi tam pod skórą chodziło. Po prostu denerwowało mnie że ten psiak się nie rusza i miałam ochotę coś z tym zrobić :diabloti: :lol: . Przecież to nienormalne żeby zdrowy pies przyszedł do zw. i spał. _____________ Violonczela Quote
Violonczela Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 O Boże !!! Wcale nie jest dobrze że są takie ładne :fadein: ... No :o ... i jak tu takim dogodzić :evil: :lol: Lepiej żeby się brzydactwa :smhair2: porodziły :lol: :wink: :question: , to już Lucky mógłby sobie ściągnąć wywieszkę "reproduktor" z drzwi :lol: i zakończyć karierę :wink: :evillaug: To nie chodzi o Luckusia, to chodzi tylko i wyłącznie o mnie. Zyczę mu samych cudownych dzieci i wierzę w to że tak będzie. Ja jestem zwyczajnie zakręcona, mam burzę myśli w głowie :roll: to jest ten powód dlaczego tak napisałam :fadein: _______________ Violonczela Quote
Violonczela Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Velvia, ta z górnej półki z lewej strony bardzo mi się podoba. Czy to jest to Twoje oczko w głowie? Co do wybarwień to chyba bardzo trudno się wypowiadać, bo to wszystko przez te ukryte geny. ___________ Violonczela Quote
IraKa Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Violonczela nie chcę Cię martwić ale we Wrocławiu jakaś epidemia panuje: co urodzą się dwie suczki to zostają w domu bo właścicielki nie potrafią się zdecydować. Jak tu którąś wydać jak ta ładna ale ta druga ma fajny charakter itp. :evil_lol: Nie wiem czy przeniosło się to już na inne regiony Polski - lepiej uważaj bo to chyba zaraźliwe :wink: Teraz pytanie do fachowców: na jakim tle najlepiej fotografować morelki? Quote
velvia Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Irena&Pudle. Zobacz zamiesćiła dużo zdjęć moich morelek i sama sobie odpowiedz,jakie tło jest najbardziej kontrastowe do tego koloru. Mnie najbardziej podoba się szafir pieski ładnie "wychodzą' z tego koloru,najmniej widoczne są na czerwonym to bardzo dobry kolor dla czarnuszków. :P :P :P Quote
Violonczela Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Violonczela nie chcę Cię martwić ale we Wrocławiu jakaś epidemia panuje: co urodzą się dwie suczki to zostają w domu bo właścicielki nie potrafią się zdecydować. Jak tu którąś wydać jak ta ładna ale ta druga ma fajny charakter itp. :evil_lol: Nie wiem czy przeniosło się to już na inne regiony Polski - lepiej uważaj bo to chyba zaraźliwe :wink: Widzę, że podtrzymujęsz mnie na duchu ale jak miałabym wybierać to wolę małą. Tylko to by była już czwarta w moim domu a zawsze chciałam utrzymywać różnicę wiekową ok.6 lat a nie roku jak by to było w tym przypadku. Teraz pytanie do fachowców: na jakim tle najlepiej fotografować morelki? Wydaje mi się, że na tle zielonym. Bardzo ładnie wyglądają morelki i rude seterki na zielonej trawce. Kolor niebieskim też wydaje mi się bardzo trafnym tłem. ________________ Violonczela Quote
velvia Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Violonczela . Następnym razem jak będę fotografowała moje pieski zawiązę kolorowe tasiemki Na zdjęciu ich nie rozpoznaje są bardzo podobne z wyjątkiem jaszczurki.Ona jest najmniejsza tamte waża po 40dkg.ona 30dkg.i od razu widać ją w calej bandzie.Az myślę cz nie będzie miniaturą. :-? Quote
Frosh Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Musiałam zmienić post bo m.., się zdenerwował, ale cicho sza :nerwy: Quote
Frosh Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 I jeszcze jedno wczoraj oprócz tego że mąż mnie rozśmieszył to sie juz na poważnie wściekłam. :evil: Przyszła koleżanka mojej mamy( właścicielka mieszańca alaskana z berneńczykiem oraz pseudo kaukaza, kupionego przy okazji wystawy) Jak sie dowiedziałą, że mam mieć pudla to zaczeła biadolić, ze dlaczego tak głupiego psa, że są najgłupsze na świecie itd. Powiedzcie, mi dlaczego ludzie tak reagują na pudle a nie na Yorki, maltańczyki czy inne Jestem strasznie zła Quote
Sonya-Nero Posted January 7, 2005 Author Posted January 7, 2005 Znam tę pokusę zostawiania sobie szczeniaków.... są takie z którymi trudno sę rozstać :evil_lol: Tak u mnie został i Tamaryszek (serce + piękna głowa) i Tatiana (rozum + brak zainteresowanych "dobrych" rąk + .....= NAGRODA dla hodowcy :D :sweetCyb: ) Tak więc moja hodowla w krótkim czasie powiększyła się o 100% :diabloti:, niestety koszty utrzymania tego stada też się powiększyły :( Mam nadzieję, że nasze dziewczynki trafią do "wystawowych" rąk :wink: , że nie znikną z hodowli :roll: , bo z czanymi sukami miniaturami to ostatnio tak kiepsko coś jest :roll: :evil: :hmmmm: Quote
Violonczela Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Mnie najbardziej podoba się szafir pieski ładnie "wychodzą' z tego koloru,najmniej widoczne są na czerwonym to bardzo dobry kolor dla czarnuszków. :P :P :P Velvia myślę, że czarne są bardzo trudne i jeżeli chodzi o ubiór wystawcy to może być czerwony, chociaż dla mnie (b.lubię ten kolor) zbyt rzuca się w oczy a przecież to nasz kochany piesek ma być gwiazdą a nie my. Według mnie najleprzy jest kolor błękitny do czarnych pudli lub inne jego odcienie. Jest najmniej kontrastowy z czarnym. ______________ Violonczela Quote
Wind Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Frosh, A dlaczego ludzie mieliby tak reagowac np. na Yorki czy maltanczyki, he? Czyzby Twoja milosc do psow byla tylko wybiorcza z podzialem na madre i glupie psy? Pies taki jakim sobie go wychowasz. I nawet rasa nie pomoze, jesli pies przez glupiego wlasciciela nie nabierze oglady i posluszenstwa. A co do Yorkow, to nie zapominaj ze to terriery ... wiec zrobic z nich psy pracujace to zaden problem ... np. moja Majka :) Quote
Sonya-Nero Posted January 7, 2005 Author Posted January 7, 2005 ...z wyjątkiem jaszczurki.Ona jest najmniejsza tamte waża po 40dkg.ona 30dkg.i od razu widać ją w calej bandzie.Az myślę cz nie będzie miniaturą. :-? Myślę, że nie, będzie miała tak jak Tamaryszek drobniejszą kość :D Tamaryszek dociągnął do 39 cm :D :D Tylko trzeba ją "DOBRZE" :wink: karmić Quote
Frosh Posted January 7, 2005 Posted January 7, 2005 Wind Ja nie chciałam obrazić ciebie ani nikogo innego a nie tym bardziej żadnych piesków. Jeśli tak wyszło to przepraszam :( Chodziło mi o to, ze jak ktoś powie, że ma mieć labradora, goldena, owczarka niemieckiego , jakiegoś teriera to jest dezaaprobata lub podziw a na pudla reakcja zawsze taka sama głupi pies i to mnie wkurza :evil: :evil: :evil: Quote
Sonya-Nero Posted January 7, 2005 Author Posted January 7, 2005 ... a wystarczyłoby by przeczytali książkę Stanleya Corena "Inteligencja Psów" :diabloti: :D Quote
Recommended Posts