Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
[img=http.//imp157exs.cx./imp157/2825jpg

A to moja próba bez zięciunia może się uda.

Moje dzieciaczki 10 dniowe.

Velvia musisz nacisnąć: potem adres zdjęcia i jeszcze raz nacisnąć ale sprawdż czy masz dobry adres. Najlepiej zaznacz go myszką i prawym klawiszem wybierz opcje kopiuj a tuta tylko wklej i zamknij przyciskiem

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl

Posted
Violonczela , moze obiektyw byl przybrudzony badz...........te male aparaty w komorkach i te dolaczane nie sa najwyzszych lotow :wink:

Myślę że pewnie chodzi o te loty. No cóż będziemy nisko latać, bo sprzęt wyższych lotów jest w W-wie z moim mężem. Pewnie jak uruchomi swój komp bo mu padł to jest szansa na lepsze fotki.

W połowie jestem zadowolona :wink: bo mogę uwiecznić etapy rozwoju i podzielić się tym z Wami.

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl

Posted
...

A co sądzicie o tym imieniu :question: RAFA :question:

Bardzo ładne proste imię :D

A może RAFAELA :wink: :wink: :D

Strzyżenie trzeba zacząć jak najszybciej, aby szczeniak mógł się do tego przyzwyczać. i systematycznie.

Wygodnie jest mieć swoją własną maszynkę i na bieżąco wygalać pysk, łapki, brzuszek i ogonek.

U mnie było tak, że szczeniaki pierwsze golenie znosiły zawsze spokojnie :D , natomiast drugie zawsze musiałam przeprowadzać na mumiach :wink:.

Lepsze to niż bijatyka ze szczeniakiem, a miałam bardzo waleczne szczeniaki :wink:

Posted

Violonczela - śliczniutkie te nasze dziewczynki :D :D :D

już się nie możemy doczekać na zdjęcia z otwartymi oczkami :o :wink: .

Czy mi się dobrze wydaje, że jedna jest wyraźnie mniejsza i ma węższą główkę :hmmmm: :question:

Napisz coś o nich więcej... :modla: :D

Ciekawe czy charakterek i temperamencik wezmą po mamusi czy po tatusiu, bo jak po tatusiu, to.... :Dog_run:

Posted

O Boże !!! Wcale nie jest dobrze że są takie ładne :fadein: Przecież wiesz że mam w domu już trzy dziewczyny a ta ostatnia ma troszeczkę więcej niż rok. No i co chata zapchana pieskami z włóczkami nie wspominając kosztów utrzymania ani k. wystaw.

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl

Posted

Masz rację jedna jest większa, kobita że hej ale b.ładna. Jednak moje oczęta :o wciąż są skierowane na to mniejszą. Oby dwie mają doskonały włos i tak przypuszczam że tak będzie jak dorosną.

Duża chyba po mamuście wciąż ma coś do powiedzenia a mała jak nieśpi to musi być przykrywana np. małym ręczniczkiem. Jak jej nie przykryję to się trzęsie i biadoli. Najlepiej u mamusi albo u mnie jak widać było na pierwszym zdjęciu. Są bardzo ruchliwe i silne. Mała ma już takie momenty że staje na nóżki.

:o Oczki otworzyła ta większa dziewczynka 04.01. Malutka :o dopiero 06.01, ale nie mogę uchwycić tego na zdjęciach. Taki aparat niskich lotów.

Macierzyństwo jednak zakręca, ale bardzo miło.

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl

Posted
Sonya-Nero Ciekawe czy charakterek i temperamencik wezmą po mamusi czy po tatusiu, bo jak po tatusiu, to.... :Dog_run:

Po tatusiu to rozumiem taki sam jak moja Monetka :angel: , która chce się przytulić ale nie może bo coś jej każe biegać, biegać i biegać (a może fruwać :question: )

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl

Posted
Bardzo ładne proste imię

A może RAFAELA

Tak świetny pomysł :multi: Będzie miała w rodowodzie Rafaela a dla nas po prostu Rafa :D

Dziękuję :D

Posted

Moje jeszcze nie otworzyły oczków,i też mam dylemat która jest ładniejsza

czy mała która jest bardziej ruchliwa czy większa,która jest spokojniejsza .Z dnia na dzień jest coraz ładniejsza to ta ciemniejsza,ma piękny kolor tylko nie wiem czy zjaśnieje Najlepiej gdyby zobaczył je ktoś kto miał średniaki aprikoty,ale skąd takiego znale :roll: :roll: żć?

Posted

Bardzo ładne proste imię :D

A może RAFAELA :wink: :wink: :D

Też mi się bardzo podoba. Moje jakby zgodnie z kolejnością też powinny być na "R". Facet miał się nazywać Rain Man bo przecież u mnie zawsze rodzą się faceci a tutaj co :o !!! Dwie śliczne dziewuszki :multi:

:buzi: dla tatuśka za te dziewczynki.

Jednak nie jestem tak bardzo przywiązana do tej kolejności i jak mi wpadną jakieś ładne imiona na inną literę to zmienię tą prawidłowość. Resztą już raz tak zrobiłam przy Lady Victorii.

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl

Posted
Moje jeszcze nie otworzyły oczków,i też mam dylemat która jest ładniejsza

czy mała która jest bardziej ruchliwa czy większa,która jest spokojniejsza .Z dnia na dzień jest coraz ładniejsza to ta ciemniejsza,ma piękny kolor tylko nie wiem czy zjaśnieje Najlepiej gdyby zobaczył je ktoś kto miał średniaki aprikoty,ale skąd takiego znale :roll: :roll: żć?

Myślę że do wyboru to najlepiej poczekaj do 6-go tygodnia ale te które Ci wpadną w oko zostaw sobie na sam koniec do sprzedaży. Jeżeli chodzi o temperament to na wystawy jest lepsza ta z tzw.kopem . Ja mam w tej chwili przeplatankę Korka z powerem Melka - opanowana otwarta chętna na wystawy ale jako oglądacz ludzi psy. Własna prezentacja ją nie podnieca. Monetka zgodnie z imieniem rodowodowym istny power. U niej nie ma momentu zatrzymania ją trzeba hamować. Właśnie takiego Powerka chciałam.

Violonczela

Posted

Co do charakteru Monetki to było moje życzenie mieć takiego zwariowanego pieska z takim temperamentem. Dziewczyny u których byłam na kryciu miały taką temperamentną brązową średniaczkę, bardzo im jej zazdrościłam :oops: Była po prostu super z tym swoim temperamentem i swoją ciągłą ciekawością do świata (do stołu) ale robiła to w sposób bardzo słodki.

Może do obejrzenia zaprosiłabyś naszą koleżankę z Łaska ona miała szczeniaczki w różnym odcieniu morelki. Może ona mogłaby się podzielić z Tobą swoimi doświadczeniami.

Violonczela

www.lindeza.webpark.pl