Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='PATIszon']Zobaczcie jaki fajny kosz znalazlam na Allegro

[IMG]http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/19/1979/197939/19793989/197939890[/IMG]

Jedziemy nad morze i bierzemy rowery, a mloda raczej nie wydoli biegac za nami, wiec mysle, ze jej sie spodoba:)[/quote]

Uuu... W jakie miejsce konkretnie?

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koszyk fajny. Też zastanawiałam się czy nie kupić takiego dla mojej emerytki. Tylko nie mam przekonania do tych haczyków. Nie wiem czy to będzie stabilne.

Posted

[quote name='Ewaa']Wiecie co,
koszyk fajny tylko,
czy nie będzie psu za gorąco latem.
Przecież tam nie ma nic do zabezpieczenia psa przed upałem.[/quote]

Jak sie jedzie to nie jest tak goraco, bo wiaterek wieje.
Poza tym jak bedzie +30 stopni to ja na pewno na rower nie wsiade, zwlaszcza, ze mam jeszcze Kenie, ktora bedzie zasuwac przy rowerze....

Posted

Wiecie :cool3:, kiedyś widziałam jakiegoś koreańczyka co miał na głowie zamiast kapelusza , taki mały parasol i
potem długo się zastanawiałam, jak możnaby to wykorzystać na moich pudlach w upał.
.......:oops: Ale nic nie wymyśliłam.

Posted

[quote name='aneta']:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
[URL]http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4175426.html[/URL]
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:[/quote]

No to już jest przesada !!!! Po pierwsze Pudel jest psem jak każdy inny!
Po drugie to Co pudel miał by zarosnąć?! Pro po uszu i ogona to się zgadzam! Ale z tym strzyżeniem to przesada!!!

Posted

Widocznie p.Joachim Brudziński z Poranka radia TOK FM,
ma jakieś inne skojarzenia :shake: i dlatego nie lubi pudli. I ciekawe dlaczego ludzie (dzieci) posiadające pudla nie są dopuszczane do "zabawy z nim'. A swoją drogą ciekawe, bo nie powiedział jakiego ma psa ??

Posted

[quote name='Ewaa'] A swoją drogą ciekawe, bo nie powiedział jakiego ma psa ??[/quote]

Zapewne takiego co mu męskości dodaje :evil_lol: :eviltong:
Ania.

Guest Reyes
Posted

[quote name='-Magda-']Zapewne takiego co [B]mu męskości dodaje[/B] :evil_lol: :eviltong:
Ania.[/quote]
Nie śmiej sie z cudzej tragedii - sam niema musi na psie sobie dorabiać braki :).

Posted

Widzalam ostatnio pieska w takim koszyku, tylko bez tej gornej, metalowej siatki. Pani jechala powoli, a pies wygladal na zachwyconego.

Posted

Pan jest troche prymitywny....nazywa ingerencja w nature strzyzenie psa....:roll:

Co to za gosc wogole?:roll:

A koszyk wlasnie dojechal. Kimulec wpakowala sie do srodka i zaczyna go zjadac, wiec musze go schowac:mad:
Mam jednak male obawy co do sposobu montowania.....
Jak Pajo pojdzie spac (nie wiem czy pojdzie, bo ma dzien dziecka:razz: ) to zejde na dol i sprobuje go zainstalowac.
Poki co psu podoba sie bardzo.

Posted

[quote name='PATIszon']Pan jest troche prymitywny....nazywa ingerencja w nature strzyzenie psa....:roll:

Co to za gosc wogole?:roll:

A koszyk wlasnie dojechal. Kimulec wpakowala sie do srodka i zaczyna go zjadac, wiec musze go schowac:mad:
Mam jednak male obawy co do sposobu montowania.....
Jak Pajo pojdzie spac (nie wiem czy pojdzie, bo ma dzien dziecka:razz: ) to zejde na dol i sprobuje go zainstalowac.
Poki co psu podoba sie bardzo.[/quote]

Facet jest jak widac NIEDOUCZONY bo jak wiadomo już Królewicz Zygmunt August mial białego pudla do polowan do czego zreszta nawiazał niejaki Jan Matejko malujac obraz pt. Hołd Pruski . Pudel widnieje w fryzurze ....
No ale jak nie zna sie historii to mówi sie bzdety.

Co do koszyka, Moja Panthera i Valinor uwielbiała wszelkie koszyki wiklinowe, nie ważne czy był to jej czy przypadkowy ktory napotykały na drodze :diabloti:
Koszyki szybko ginęły w niewyjaśnionych okolicznościach :razz: :razz: :razz: gdieniegdzie tylko walały się wiklinowe patyczki :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

A teraz pytanie z innej beczki.

Jak czesto wiazecie im te gumki na grzywce?:roll:

Ja wiem, ze o grzywke trzeba dbac, zapuszczac, itd. ale jak to zrobic kiedy psina sobie te gumki caly czas niweluje?
To znaczy ona (ta gumka) jest, ale gdzies na boku, z tylu, w kazdym razie po jakiejs godzinie od zawiazania polowa wlosow i tak wystaje i spada na slepia.....
Oj czarno widze te wystawy, czarno....:evil_lol:

Posted

Ja na paczatku wiązałam dwie gumki, dwa kucyki.
Włos był na tyle krótki, że jeden spadał szybciutko.
Teraz to zmieniam przegumowuje albo przepapilotowuje co 2-3 dni.
Marzena i Coffe i Zuzia.

Posted

na poczatku tez byly dwie gumki, aby lepiej sie trzymaly.. :) ale i teraz, gdy wlos jest dlugi, pierwsze "ogonki" nad oczami, zaplatam dwa, a nie jeden.. wtedy mniej wlosu wylazi z gumek i trafia do oczu.. Gumeczki przeplatam raz na tydzien po kapaniu psa:p

[IMG]http://images.bite.lt/banga/files/content/200601/43dcfc1c9ab46.jpg[/IMG]
nie mam teraz odpowiedniej foto pod reka, ale tu widac jak mu zaplatam pierwsze gumeczki.

Takze trzeba starac sie nie pozwalac psu tarc glowa o sciany, podloge i tt... bo w takim razie gumeczki "zejda" z glowy bardzo szybciutko:evil_lol:

Posted

Mała przyzwyczai sie do gumek, tylko systematycznie je wplataj we włosy lapiąc na razie pojedyncze kosmyki i odwracajac uwage małej od tego czegoś na główce (np. przed spacerkiem, zabawą).
Oczywiscie są tez egzemplarze które NIGDY nie pozwolą na ingerencje tego typu :diabloti: .

MagicJohnson - mam takie samo rogate :evil_lol: w dom tylko gumki sa białe no i nie te gabaryty :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='aneta']Mała przyzwyczai sie do gumek, tylko systematycznie je wplataj we włosy lapiąc na razie pojedyncze kosmyki i odwracajac uwage małej od tego czegoś na główce (np. przed spacerkiem, zabawą).
Oczywiscie są tez egzemplarze które NIGDY nie pozwolą na ingerencje tego typu :diabloti: .

[/quote]
Nie, nie , nie.
Ona sama sibie z nich nic nie robi.
Poprostu te gumki same z niej spadaja, przesuwaja sie, w kazdym razie nie spelniaja swojej funkcji, bo ciagle sie zsuwaja :niewiem:

Posted

[quote name='IraKa']Może za mało razy ją zapętliłaś.[/quote]
Staralam sie najciasniej jak sie da.

[quote]Zajrzysz na klubówkę?[/quote]
Troche za daleko ode mnie .....:shake: