Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alfa1']Nie wiem czy Santy się dostosowała ( bez lakieru)jeżeli tak to super,bo fryzurę ma i tak ładniejszą Lexus:p[/quote]

Fajnie,że fryzurka się podoba,ale jeśli chodzi o lakier to należę do tych niereformowalnych:evil_lol: Uważam,że dopełnieniem dobrze przygotowanego pudla powinna być wylakierowana grzywa. ;) Nie jestem zwolenniczką betonu na głowie tj.wyglądało to kiedyś ,ale czesania w tzw. "słoneczko",jak robią to Amerykanie i Skandynawowie. Pies wygląda bardzo naturalnie i nie trzeba hodować tak długiego włosa,jak dawniej.

Na tej fotce Lexi miał dyskretnie wylakierowaną głowę.;) :lol:

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Germanika']...Fakt,może jest różnica pomiędzy Zw.klubu,a klubowym zwycięzcą,co nie zmienia faktu,że Kudos Lexus jest klasowym psem,sądzę że jest on na początku swej kariery wystawowej.Gratuluję jeszcze raz.[/quote]

Nikt nie kwestionuje tego faktu, że Lexus jest efektownym psem i jeszcze wiele zwycięstw przed nim.
Tylko, że tytuł tytułowi nie równy, a zwłaszcza na klubówkach niemieckich system przyznawania tytułów jest bardzo rozbudowany, a i ranga klubów wcale nie jest równorzędna;)

[COLOR=black][FONT=Verdana][quote]Jakby nie patrzeć,czy to ten, lub inny klub,wygrać w Niemczech nie jest łatwo...[/quote][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Dlatego trzeba się cieszyć, że są pudle w Polsce które na tych klubówkach wygrywały i BISy:cool: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Gratulacje i dla Emilki i dla Sidneya :klacz: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]zwłaszcza dla Sidneya, który na żadnej z wystaw niemieckich (pod różnymi sędziami) nigdy nie przegrał z Canmoy's Backdoor- to taka ciekawostka dla niektórych;) [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dwa tygodnie temu, na wystawie klubowej organizowanej przez klub VDP, zadebiutowały (w ogóle na wystawach;) ) dwa pudle z Polski przywożąc: BIS-II i BIS szczeniąt suk (tak skrótowo).[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Lubię jeździć na klubówki niemieckie, bo obojętnie czy na ocenę będą mialy wpływ układy, znajomości, czy takie czy inne widzimisię sędziego itp. czy będzie to obiektywna ocena, to sędziują tam sędziowie, ktorzy są również hodowcami pudla i na pewno nie można im zarzucić, że nie znają specyfiki rasy. Opis w karcie ocen jest dokładny i logiczny, a miarka jest używana, a i od czasu do czasu sprawdzą czy pies ma migdałki:cool: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dla mnie karty ocen z niemieckich wystaw osobiście stanowią "substytut" przeglądu hodowlanego, ktorego u nas niestety nie ma :roll: [/FONT][/COLOR]

Posted

To tak jak u nas: wystawa wystawie nie równa. Aby ocenić sukcesy poszczególnych psów należałoby podawać pełne dane z wystawy. Zaczynając od rangi wystawy, sędziego a kończąc na stawkach.
Dla jednych miarodajnym będzie sędzia, który ocenia (bo np daje oceny dobre i bardzo dobre bez względu na ilość ocenianych psów) dla innych konkurencja z jaką wygrał dany osobnik.
Myślę że każdy pudlarz ma swoje kryteria które bierze pod uwagę oceniając wartość danego psa/suki.
W związku z powyższym nie widzę powodu aby tu na forum umiejszać sukcesy jednych a dodawać innym bo to nie ma sensu.
Chwalmy się sukcesami swoich psów nie zależnie od tego czy to była polska krajówka z jednym pudlem i udało nam się dostać BOBa;) czy wystawa europejska i dostaliśmy BISa:crazyeye:
To ostatnie pewnie marzy się większości z nas bez względu na to jakiego psa posiada (mi też:eviltong: ) o światówce nie wspomnę.

[quote name='Sonya-Nero']Dwa tygodnie temu, na wystawie klubowej organizowanej przez klub VDP, zadebiutowały (w ogóle na wystawach ) dwa pudle z Polski przywożąc: BIS-II i BIS szczeniąt suk (tak skrótowo).
[/QUOTE]

Daj spokój, dlaczego skrótowo:mad: ? Apetytu już nam narobiłaś a teraz bądź człowiek i podaj nam proszę wyniki z tej wystawy albo linka. Może jakieś zdjęcia
I najważniejsze oczywiście personalia tych BIS-ów :multi:

Posted

[quote name='Sonya-Nero']a i nieco spóźnione :roll: :oops: gratulacje dla [B]anety[/B] z okazji urodzin cudnych szczeniaczków: suni i pieska[/QUOTE]

[B]aneta[/B] fotki, fotki, foooootki maluchów!!!!

Niech rosną piękne aby była nowa konkurencja na wystawowych ringach nie tylko w Polsce :multi:

Posted

[B]Aneta[/B], jak widać jestem zupełnie nie na bieżąco.

ogromne [B]gratulacje[/B] :laola:
pokaż szybciutko maluszki, bo chcemy zobaczyć te śliczności, które nasza "siostrzyczka" urodziła!!!

Posted

:lol:[quote name='Sonya-Nero']Nikt nie kwestionuje tego faktu, że Lexus jest efektownym psem i jeszcze wiele zwycięstw przed nim.
Tylko, że tytuł tytułowi nie równy, a zwłaszcza na klubówkach niemieckich system przyznawania tytułów jest bardzo rozbudowany, a i ranga klubów wcale nie jest równorzędna;) [/quote]

A zatem może rozwiniesz kwestię rangi klubów w Niemczech ? :)

[COLOR=black][FONT=Verdana][guote=Sonya-Nero]Dlatego trzeba się cieszyć, że są pudle w Polsce które na tych klubówkach wygrywały i BISy:cool: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Gratulacje i dla Emilki i dla Sidneya :klacz: [/quote][/FONT][/COLOR]

BIS-y w Niemczech wygrały też inne pudle...
Ja niestety lub stety ;) z Lexim nie mam najmniejszych szans
To jakby nie ta bajka... nie ten typ...:lol:

[COLOR=black][FONT=Verdana][quote name='Sonya-Nero']zwłaszcza dla Sidneya, który na żadnej z wystaw niemieckich (pod różnymi sędziami) nigdy nie przegrał z Canmoy's Backdoor- to taka ciekawostka dla niektórych;) [quote/][/FONT][/COLOR]

Aby Cię jeszcze bardziej usatysfakcjonować dodam,że Canmoy's Backdoor-"Ringo" miał problemy ze zrobieniem championatu Niemiec.Pies,który podbijał ringi europejskie nie znalazł uznania wśród niem.sędziów,bo ,jak powiedział sam Mario był jakiś nietypowy- krótki,przekątowany,no i ruch nie ten....:lol: :lol: :lol:
Mimo wszystko został zauważony i doceniony przez wielu hodowców.Doczekał się licznego i utytułowanego potomstwa.:thumbs:

[COLOR=black][FONT=Verdana][quote name='Sonya-Nero']Dwa tygodnie temu, na wystawie klubowej organizowanej przez klub VDP, zadebiutowały (w ogóle na wystawach;) ) dwa pudle z Polski przywożąc: BIS-II i BIS szczeniąt suk (tak skrótowo).[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Lubię jeździć na klubówki niemieckie, bo obojętnie czy na ocenę będą mialy wpływ układy, znajomości, czy takie czy inne widzimisię sędziego itp. czy będzie to obiektywna ocena, to sędziują tam sędziowie, ktorzy są również hodowcami pudla i na pewno nie można im zarzucić, że nie znają specyfiki rasy. Opis w karcie ocen jest dokładny i logiczny, a miarka jest używana, a i od czasu do czasu sprawdzą czy pies ma migdałki:cool: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dla mnie karty ocen z niemieckich wystaw osobiście stanowią "substytut" przeglądu hodowlanego, ktorego u nas niestety nie ma :roll: [/FONT][/COLOR][/quote]

Ja też lubię tamte wystawy i już zaplanowałam następną.;) :lol:

A tak na marginesie Sonya chciałabym zapytać:
-do czego zmierzasz próbujac udowodnić,że BIS-y wygrane w Niemczech są bardziej wartościowe od innych ?
-po co to roztrząsanie,że tytuł jednego klubu jest ważniejszy od innego ?
-po co te wszystkie wcześniejsze docinki ,które już nie tylko dla mnie stały się czytelne ?

Nie oczekuję,byś zachwycała się moim psem.Ba,nawet bardzo dobrze,że mamy różne gusta. Ale naprawdę przykre jest to co robisz i cały czas zastanawiam się po co ?

Posted

[B]Aneta -[/B]wielkie gratulacje !!! :klacz: :BIG: :BIG:

Fajnie,że przybywa czarnuchów :thumbs: ,a najważniejsze,że masz tak długo wyczekiwaną sunię.;) :lol:

Posted

Wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje :loveu:
Maluchy dziś skończyły tydzień i choć nie obyło się bez kłopotów to mam parkę cesarską w domu :loveu: :loveu: , kluchy są nieprzeciętne a Mamusia jak tylko doszła do siebie po narkozie to dba o maluszki jak należy :p
zdjątka może pózniej bo niestety nie dysponuje aparatem cyfrowym musze od kogoś wycyganić lub kogoś naciągnąc na małą sesję zdęciową :)

Posted

[B][FONT=Fixedsys][SIZE=4][U][COLOR=red]W[/COLOR][COLOR=yellow]E[/COLOR][COLOR=seagreen]S[/COLOR][COLOR=red]O[/COLOR][COLOR=blue]Ł[/COLOR][COLOR=magenta]Y[/COLOR][COLOR=lime]C[/COLOR][COLOR=darkorange]H[/COLOR] [COLOR=darkorchid]Ś[/COLOR][COLOR=yellow]W[/COLOR][COLOR=blue]I[/COLOR][COLOR=lime]Ą[/COLOR][COLOR=red]T[/COLOR][/U][/SIZE][/FONT][/B]
[B][U][FONT=Fixedsys][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/U][/B]

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie rozumiem twoich histerycznych reakcji Santy.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy podawanie, zwycięstw mniejszych czy ciut większych innych pudli, umniejsza zwycięstwa twojego Lexusa? :roll: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pisanie czegokolwiek czy podawanie informacji/wyników/ciekawostek co nie jest gratulacjami dla ciebie jest nie mile przez ciebie widziane. Czyżby jakaś mała cenzurka...:cool1: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Widzę, ze przykład idzie od góry [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]... Nasz kurnik – nasze święta....;) [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie rób ze mnie wroga na siłę, bo ja nim nie jestem.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla mnie wystawy i pudlomania to odskocznia od życia codziennego i pracy, zabawa i odpoczynek, spotkanie z przyjaciółmi, jeśli dla ciebie to ring walki, to znajdź sobie kogoś innego, ja nie ma się zamiaru tym brać udział.:roll: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mam mało wolnego czasu i staram się go jak najbardziej efektywnie wykorzystać na odpoczynek i zrelaksowanie się...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Twój stosunek do nas:roll: ...ot takie małe wspomnienie.....zgłoszenie osiemnastomiesięcznego, z potwierdzonym tytułem championa młodzieży, Lexusa do klasy młodzieży, tylko dlatego, że Pusik zaczął występować w klasie młodzieży absolutnie nie miała nic wspólnego ze złośliwością, to było tylko dla ...dobra konkurencji...:cool1: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Moje poglądy... twoje poglądy... nie przypominam sobie abyśmy kiedykolwiek ze sobą rozmawiały, wymieniały jakiekolwiek poglądy, więc nie rozumiem dlaczego je osądzasz... ja w ogóle nie znam twoich poglądów...nie wiem czy są różne czy takie same[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I to byłoby tyle tytułem odpowiedzi na twoje posty.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bo nie zamierzam urządzać żadnego publicznego widowiska na Dogomanii i nie dam się wciągnąć w żadną dalszą dyskusję na ten temat.[/SIZE][/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=yellowgreen][B]A wszystkim Pudlomaniakom i Dogomaniakom[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=yellowgreen][B]życzę[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][B]Radosnych Świąt Wielkanocnych[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][B]Zdrowych Pogodnych[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][B]Odpoczynku od Dnia Codziennego[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][B]I Tradycyjnego Smacznego Jajka [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=yellowgreen][B]I Mokrego Dyngusa :-)))[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#9acd32][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[IMG]http://kartki.onet.pl/_i/d/kurczaki_d.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='aneta']...
zdjątka może pózniej bo niestety nie dysponuje aparatem cyfrowym musze od kogoś wycyganić lub kogoś naciągnąc na małą sesję zdęciową :)[/quote]

miałabyś szybciej tę sesję zdjęciową, gdybyś wysłała np. kierowcę z lymuzyną :cool3: ;)

Posted

[CENTER][SIZE=5][COLOR=seagreen][B][U]WESOŁYCH ŚWIĄT[/U][/B][/COLOR][/SIZE]
[B][U][SIZE=5][COLOR=#2e8b57][/COLOR][/SIZE][/U][/B]
[IMG]http://kartki.onet.pl/_i/d/rozne_d.jpg[/IMG]

Radosnych i pogodnych świąt Wielkiej Nocy, spełnienia marzeń, zdrowia, siły, a także sukcesów na wystawach i w życiu prywatnym.
Magda i zwierzaki ;) [/CENTER]

Posted

[quote name='Sonya-Nero']miałabyś szybciej tę sesję zdjęciową, gdybyś wysłała np. kierowcę z lymuzyną :cool3: ;)[/quote]
Kierowca któremu chciało by sie ruszyc ..... ma znowu (kolejna w tym roku !!!) grype :placz:
POzostaje zdjątko z komórki - wiek 6 dni ;)

[IMG]http://www.czarnafuga.republika.pl/cesarzowa1.jpg[/IMG]

A z innej beczki - jest nas pudlarzy tak cholernie (!!!) mało, że naprawde jakiekolwiek nawet mało znaczace nieporozumienia i niedomówienia oraz brak jednego frontu w działaniu na rzecz naszej ukochanej rasy jest straszne.
Wszystkie nasze polskie pudle powinny być "nasze" i dlatego najważniejsze a nie "mój", "twój", "jej", "konkurencja" itd .....

Dziewczyny wyluzujcie , są ŚWIĘTA !!!

Posted

No widać, że jest czarne i ma uszy i łapy ;) :loveu:
a to dziewczyna czy chłopak?

Najwygodniej i najszybciej byłoby mi ... teleportować się do Krakowa:lol: ;)
Trzeba coś pomyśleć;)

Posted

Nareszcie dorwałam się do komputera ;)
W domu mam brak netu :angryy: , a u rodziców chłopaki okupują grami.
Wszystkim forumowiczo Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt, trochę spóźnione, ale jest jeszcze jutro :p
Aneta śliczne małe czarne :multi:

Posted

[quote name='aneta'][IMG]http://www.czarnafuga.republika.pl/cesarzowa1.jpg[/IMG][/QUOTE]
Śliczny wielkanaocny "kurczaczek":loveu:
Podziwiając pięknotka życzę spokojnych świąt wszystkim, mokrego dyngusa i "świeżego, zielonego, wiosennego" ;) spojrzenia na psy własne oraz konkurencji zwłaszcza że w większości spotkamy się na wystawie w Opolu.

Posted

[quote name='Sonya-Nero'][COLOR=black][FONT=Verdana]Dwa tygodnie temu, na wystawie klubowej organizowanej przez klub VDP, zadebiutowały (w ogóle na wystawach;) ) dwa pudle z Polski przywożąc: BIS-II i BIS szczeniąt suk (tak skrótowo).[/FONT][/COLOR]
[/QUOTE]

Może zrobisz nam prezencik świąteczny i napiszesz coś więcej.
A nie tak ciekawość podsycać i nic:mad:

Posted

[quote name='Sonya-Nero']No widać, że jest czarne i ma uszy i łapy ;) :loveu:
a to dziewczyna czy chłopak?[/quote]
Jedyne zdjecie które jako tako sie nadaje do publikacji to własnie dziewczynka :cool3:
Zdjątko chłopaka jest strasznie zamazane, zdjęcia w kojcu są czarnymi plamami na białym tle :shake:

Posted

[quote name='IraKa']Może zrobisz nam prezencik świąteczny i napiszesz coś więcej.
A nie tak ciekawość podsycać i nic:mad:[/quote]

:roll: niestety temat niemieckich klubówek jest już zamknięty z mojej strony :niewiem:

Posted

[quote name='Sonya-Nero']:roll: niestety temat niemieckich klubówek jest już zamknięty z mojej strony :niewiem:[/QUOTE]

:crazyeye:
Nie rozumiem dlaczego:shake: nie chcesz wpisać kto zdobył te tytuły
Ale Twoja wola...

Posted

hasło : "Nie kupujcie szczeniaków z Polski"

[URL="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3287064.html"]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3287064.html[/URL]