Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[b]Ewelinaa[/b] dziękuję za powitanie!!!
Fakt Pudle zrobiły na mnie niesamowite wrażenie!! :wink:
Właściwie to wiedziałam zawsze że takie psy istnieją, ale jakoś nigdy nie przypuszczałam,że sama osobiście się w nich zakocham!!!!!!! 8)
Myśląc o psie zawsze miałam na myśli inny typ zarowno pod wzgledem charakteru jak i wyglądu psa: zresztą moje psy były krótkowłose i raczej krępe, natomiast pudle są zgrabne jak sarenki i mają długą sierść!!

Posted

[quote name='ruda_asia'][b]Ewelinaa[/b] dziękuję za powitanie!!!
Fakt Pudle zrobiły na mnie niesamowite wrażenie!! :wink:
Właściwie to wiedziałam zawsze że takie psy istnieją, ale jakoś nigdy nie przypuszczałam,że sama osobiście się w nich zakocham!!!!!!! 8)
Myśląc o psie zawsze miałam na myśli inny typ zarowno pod wzgledem charakteru jak i wyglądu psa: zresztą moje psy były krótkowłose i raczej krępe, natomiast pudle są zgrabne jak sarenki i mają długą sierść!![/quote]
Zgadzam sie !!

Od wielu osób słyszałam ze pudle są głupie !
A tak nie jest !!! Ja osobiście uważam że nie ma głupiego psa !
Pudle to wspaniałe wierne i niesamowite zwierzęta są bardzo oddane i przywiązane do właściciela.

Posted

I właśnie te cechy pudli uświadomiły mi jak przyjemne musi być posiadanie takiego psa!!
Ich spokój, opanowanie,zrownoważenie i brak jakiejkolwiek agresji oraz przede wszystkim zdrowotność tej rasy jak również ich oddanie i miłość jaką obdarzają właścicieli skłoniły mnie do podjęcia decyzji, że właśnie pudel będzie moim następnym psem, jakiego sobie kupię!!!!!! :lol:

Posted

[quote name='ruda_asia']A co do głupich psów to ja mam na to własną teze!!!!!!!!

PIES JEST GŁUPI GŁUPOTĄ SWOJEGO WŁAŚCICIELA!! :(

No a głupich ludzi na świecie raczej nie brakuje!!!![/quote]

co RACJA TO RACJA !!!

Posted

A czemu forum tak ostatnio opustoszało??

Czyżby jakieś ważne wystawy się odbywały,że wszystkich pudlarzy wywiało!! :lol:

Acha i mam jeszcze jedno pytanie: ostatnio jeszcze udawało mi się wejść na strony klubu pudla, a od kilku dni wskakuje tylko spis członków klubu i jakaś deklaracja!? Wczesniej można było zobaczyć relacje z wystaw, reproduktory itp. a teraz nie ma do tego dostępu,o co z tym chodzi!? :-?

Posted

Witaj Ruda Asiu :)
To prawda, że pudel to piękna rasa i mądra ale i ma swoje chumorki :)
Co do klubu, na razie trudno to wytłumaczyć - powiedzmy awaria :-?

Posted

Witaj Aneto!!

Acha no to już się nie martwię!!
Bałam się, że strony klubu zostały zablokowane dla osób niezrzeszonych!!

A co do psich humorków to każda rasa ma swoje wariactwa - no ale chyba właśnie za to je się kocha jeszcze mocniej!!??

Posted

Witaj ruda asiu :D
przyda sie świeża krew na pudlach :wink:
trochę u nas nudnawo i bez życia :wink: , bo część pudlarzy nie często ma czas tu zaglądać, a innym tematy się wyczerpały i tylko podglądają :wink:

Aneta no co w Kielcach :question:

Posted

Nowości z Kielc:
Psiaki Gośki spisały się znakomicie :D Billi zakończył championat Polski oraz był III na grupie, Mafia dostała Zw. Młodz., a Keira skończyła Młodz. Championat :D :lol: :P

Wilekie GRATULACJE :D :D :D

Posted

No widzę Góral że jesteś szybszy odemnie :lol: My dopiero zajechaliśmy do domu. Dzięki za gratulacje. Towarzystwo faktycznie spisało się świetnie dzisiaj, fotek mam malutko, ale te co mam zaraz zrzucę z aparatu i wrzucę na galerię. Grupę IX wygrał cavalier drugi był przepiękny lhasa z Niemiec. BISa wziął bokser, II malamut III bullterier. Też mam foty, wrzucę na topik "wystawy" do Kielc, ale chyba już jutro.

Witam też nową forumowiczkę :D
Ruda-asia wystawy i championy ze stron klubu pudla są wrzucone na [url]www.pudel.pl[/url]. Będą też reproduktory, ale to za chwilkę. Galeria na razie skromniutka, ale myślę, że uzupełnimy to szybko.

Posted

Witam wszystkie pudlomaniaczki i pudlomaniaka,
podglądam Was od dłuższego czasu, nie przeczytałam co prawda 500 stron ale dużo oj dużo. Część z Was znam, część z widzenia z wystaw.
Jestem właścielką jsuczki pudla miniaturowego czarnego - Vitki (Evity Asmodeusz). Pudla (mój pierwszy pies w życiu!) kupiłam bardzo świadomie wiedząc jakiego psa kupuję i mile się rozczarowałam jest jeszcze fajniejsza niż mogłaby być! Hodowca sprzedając mi ją 2 lata temu nieśmiało prosił żeby wystawiać, a ja namawiana przez jedna z forumowiczek (chociaż papiery hodowlane-tak to się nazywało)
wpadłam po prostu w pudlomaniactwo i bardzo się z tego cieszę. Vitce brakuje do champinatu Polski tylko odstępu czasu, a ja się świetnie bawię i cieszę z tego. No tak ale z tego nic by nie wyszło gdyby nie mój "dobry duch" - serdecznie Cię pozdrawiam.
Życzę Wam sukcesów wystawowych i nie tylko i tak trzymajcie!!!
Jak tylko się nauczę to powklejam jakieś zdjątka.
Gosiu - gratulacje za Kielce.

Pozdrawiam
Betti

Posted

[quote name='"góral"']Nowości z Kielc:
Psiaki Gośki spisały się znakomicie :D Billi zakończył championat Polski oraz był III na grupie, Mafia dostała Zw. Młodz., a Keira skończyła Młodz. Championat :D :lol: :P

Gośka ! ale sukcesów duże brawa :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:

:laola: :laola:

:D dobrego nigdy za wiele

Posted

Gośka = Gratulacje !!!
Wartało Ci zostać z Billem :D

Inne wyniki z Kielc
KRASAVICK - NPwR, CWC
MAFINKA - Zw.Mł
BLACK EXPRESSION Czarna Fuga- CWC
QUEEN OF THE RING Czarna Fuga - CWC, NSwR, BOB 8)

W dużych morelkach RUBIK Auricomus - BOB
POLONIA Auricomus - NSwR

Sredniaki prezentował brąz ze Śląska (import Czechy)

Minimatruki morelowe z tego co wiem wygrała MEGAN Miljan , ale w razie czego proszę o poprawienie mnie .

Witam Cię Betti,teraz na Forum jest coraz więcej pudlarzy :)
A Twoja EVITA to pól siostra mojej Queeni - obie są po DON BENITO Fekete Bolero , tylko Twoja bezpośrednio od Jarka :)

Posted

Właśnie przed chwilką dostałam wiadomość, że urodziły się małe Fordziki :wink: 3 dziewczynki i 3 chłopaki :D :BIG:

Aneta wyniki z Kielc wkleję na pudla, tylko kurcze coś mi się doba ostatnio drastycznie skurczyła :niewiem:

Betti witam, nareszcie się zalogowałaś :wink:

Posted

:BIG: :laola: :BIG:
Wielkie gratulacje dla wszystkich zwycięzców z Kielc. Szczególnie gorące całuski dla Mafinki od mamuśki.
Oczywiście uściśki dla Forda z wielkim uznaniem że przyczynia sie do pozostawienia swoich wspaniałych genów braaawo :klacz: .

No i serdecznie witam :hand: nowych forumowiczów :grins:

Posted

Po małej przerwie spieszę się przywitać,witam serdecznie nowe miłośniczki pudelków,składam gratulacje zwycięzcom,oraz gratuluję dumnemu tatusiowi małych pudelsów :D