Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnieszka76']Kochani, mam do was wazne pytanie- od kilku dni mam 3 miesięcznego prawie pudelka (piszę prawie, bo mały nie ma metryki, wzięliśmy go z delikatnie mówiąc niedobrego miejsa dla psów...). Jest już po wizycie u weta, dostaje kompelt witaminek, ale zastanawiam sie nad podawaniem mu jeszcze artroflexu- wiem, że pudle są w grupie zagrozenia dysplazją - zresztą nasz piesio Pusia- niby mały bolończyk- a zaczęła kuleć i musiała brać artoflex. Jak myślicie- jakby mu podawać profilaktycznie powiedzmy 2 mm co 2 dzień tego specyfiku? Pyam Was, bo wiem, ze macie ogromne doświadczenie w wychowywaniu puudelków, a chcemy, zeby mały w przyszłości był zdrowy i aktywny.[/quote]

Akurat dysplazja dotyczy tylko dużych pudli, pozostałe są od niej wolne.
Tak, że tu nie musisz się jej bać.
Arthroflex możesz podawać psiemu podrostkowi profilaktycznie przez cały okres wzrostu. Wspaniale działa na wzmocnienie budujących się stawów, a pośrednio wpływa na motorykę ruchu.
Zdarza się że efektem ubocznym jest nie co większy wzrost psa, no ale to chyba nie będzie żadnym problemem :roll:
U mnie już trzy "roczniki" zostaly odchowane na Arthroflexie.
Dla młodzieży stosowałam połowę dawki leczniczej czyli 2,5 ml.
Cieszę się, że mały znalazł nowy lepszy domek u was :)

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pascal i tak jest bardziej "pudlopodobny" niż "prawdziwie pudlowaty"- wiecie, o co mi chodzi. Nie ma rodowodu, więc nie będziemy go wystawiać- niech rośnie taki duży, jaki chce! Byle nie uczuczał mojego męża, to wszystko będzie super!Dzięi za rady. On jest chyba juz spory jak na swoje 3 miesiaca- waży 3, 5 kg. Nie wiem, jaki z niego może wyrośnąć psiak..

Posted

Szczeniaki różnie ważą,a jeżeli chodzi o alergię,to dla mnie jest to jedyna rasa która nie uczula,nawet jak śpią mi koło głowy,będzie ok,zobaczysz.Powodzenia :D

Posted

Masz racje, Alfa 1, nic się nie dzieje, zero alergii. A mały bystry jak nie wiem- dziś nauczyliśmy się komendy "leżeć", umie już "do mnie" i "siad". Świetnie też zaczyna aportować (dobrze, ze mam duże mieszkanie, a raczej duży pokój! :D )

Posted

[b]Agnieszko[/b] pudle bardzo szybko się uczą,zobaczysz jaką frajdę sprawi Ci jego nauka,a widzę ,że chęci małemu budrysowi,ani Tobie nie brakuje .Powodzenia :D

Posted

A mi udalo się nabyć taką pocztówkę, myslę ze adekwatną poniekąd do naszego tematu: "Pudel -nie taki straszny..." :D
[img]http://img417.imageshack.us/img417/1878/pudelpuma4qe.png[/img]