Sonya-Nero Posted October 15, 2005 Author Posted October 15, 2005 [quote name='Agnieszka76']Kochani, mam do was wazne pytanie- od kilku dni mam 3 miesięcznego prawie pudelka (piszę prawie, bo mały nie ma metryki, wzięliśmy go z delikatnie mówiąc niedobrego miejsa dla psów...). Jest już po wizycie u weta, dostaje kompelt witaminek, ale zastanawiam sie nad podawaniem mu jeszcze artroflexu- wiem, że pudle są w grupie zagrozenia dysplazją - zresztą nasz piesio Pusia- niby mały bolończyk- a zaczęła kuleć i musiała brać artoflex. Jak myślicie- jakby mu podawać profilaktycznie powiedzmy 2 mm co 2 dzień tego specyfiku? Pyam Was, bo wiem, ze macie ogromne doświadczenie w wychowywaniu puudelków, a chcemy, zeby mały w przyszłości był zdrowy i aktywny.[/quote] Akurat dysplazja dotyczy tylko dużych pudli, pozostałe są od niej wolne. Tak, że tu nie musisz się jej bać. Arthroflex możesz podawać psiemu podrostkowi profilaktycznie przez cały okres wzrostu. Wspaniale działa na wzmocnienie budujących się stawów, a pośrednio wpływa na motorykę ruchu. Zdarza się że efektem ubocznym jest nie co większy wzrost psa, no ale to chyba nie będzie żadnym problemem :roll: U mnie już trzy "roczniki" zostaly odchowane na Arthroflexie. Dla młodzieży stosowałam połowę dawki leczniczej czyli 2,5 ml. Cieszę się, że mały znalazł nowy lepszy domek u was :) Quote
JustynaJK Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 tak myślałam,że dysplazja to głównie duże Quote
Agnieszka76 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Pascal i tak jest bardziej "pudlopodobny" niż "prawdziwie pudlowaty"- wiecie, o co mi chodzi. Nie ma rodowodu, więc nie będziemy go wystawiać- niech rośnie taki duży, jaki chce! Byle nie uczuczał mojego męża, to wszystko będzie super!Dzięi za rady. On jest chyba juz spory jak na swoje 3 miesiaca- waży 3, 5 kg. Nie wiem, jaki z niego może wyrośnąć psiak.. Quote
Alfa1 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Szczeniaki różnie ważą,a jeżeli chodzi o alergię,to dla mnie jest to jedyna rasa która nie uczula,nawet jak śpią mi koło głowy,będzie ok,zobaczysz.Powodzenia :D Quote
Agnieszka76 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Masz racje, Alfa 1, nic się nie dzieje, zero alergii. A mały bystry jak nie wiem- dziś nauczyliśmy się komendy "leżeć", umie już "do mnie" i "siad". Świetnie też zaczyna aportować (dobrze, ze mam duże mieszkanie, a raczej duży pokój! :D ) Quote
Alfa1 Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 [b]Agnieszko[/b] pudle bardzo szybko się uczą,zobaczysz jaką frajdę sprawi Ci jego nauka,a widzę ,że chęci małemu budrysowi,ani Tobie nie brakuje .Powodzenia :D Quote
Sonya-Nero Posted October 21, 2005 Author Posted October 21, 2005 kolejne wcielenie pudli :wink: [img]http://www.dogstuff.com/zjoshpix/051005/PALX9379poodlesledxmascard.jpg[/img] jak widać pudle nadają się do prawie wszystkich sportów :wink: Quote
Ewelinaa Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 wyszła gazeta "Pies" od koleżanki dowiedziłam się ze jest tam zdjęcia z Zakopiańskiej wystawy "pudla i yorka" czy to nie UNCJA ??? Quote
Ewelinaa Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 no to moze ma ktoś nowy numer psa i wstawi zdjecie Quote
góral Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Ja mam, ale niestety nie mam skanera :cry: Quote
.ania Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 A może masz cyfrówke? Jak tak to zrób zdjęcie i wstaw, ja tak robię bo skanera też jeszcze się nie dorobiłam :wink: Quote
Gosia_i_Luka Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 [img]http://www.artie.com/20030908/arg-i-love-my-poodle-url.gif[/img] [img]http://www.artie.com/20030925/arg-poodle-strut-96x69-url.gif[/img] :lol: Quote
IraKa Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 A mi udalo się nabyć taką pocztówkę, myslę ze adekwatną poniekąd do naszego tematu: "Pudel -nie taki straszny..." :D [img]http://img417.imageshack.us/img417/1878/pudelpuma4qe.png[/img] Quote
Alfa1 Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 Super fotka,można powiedzieć,że pudle żyją w przyjaźni ze wszystkimi zwierzakami :D Quote
Sonya-Nero Posted October 24, 2005 Author Posted October 24, 2005 ... no albo można powiedzieć, że są wszystkożerne :wink: :lol: Quote
Sonya-Nero Posted October 24, 2005 Author Posted October 24, 2005 :o [size=6][b]mamy 500 słownie pięćsetną stronę[/b][/size] i nikt nie świętuję :question: :bigcry: :wink: Quote
asher Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 To ja z wami poświętuję!!! :drinking: :drinking: :drinking: :BIG: :laola: :BIG: :drinking: :drinking: :drinking: :lol: Quote
.ania Posted October 25, 2005 Posted October 25, 2005 :laola: To życzę nam kolejnych 500 stron w równie miłym gronie i jeszcze szerszym :D Quote
Recommended Posts