.ania Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Hmm... Co prawda nigdy się tym nie interesowałam, ale moja znajoma niedawno sprowadziła 8-śmio tygoniowego pieska z Finlandii i nie maiła żadnych kłopotów z przelotem. Chyba, że takie przepisy są w Polsce ;) Quote
Krystynah Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Paszporty dostaje bez problemu w swojej lecznicy ktorej zreszta wlasciciel pracuje w powiatowym inspektoracie i problemu nie ma. Znajomi hodowcy tez wysylali malucha za granice i tez sprawy problemow nie bylo. Dlatego sie zdziwilam. Quote
velvia Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Jest to pierwszy miot w mojej hodowli stąd brak doświadczenia. Jasne że wolałabym mieć o 1 sztukę z głowy.ale widać tak musiało być.szkoda tylko tych ludzi czekają od grudnia. :cry: :cry: :cry: :cry: [/list] Quote
.ania Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Miesiąc to naszczęście krótko ;) A jeżeli tak ma byc to niech będzie żeby wszystko było OK :) Quote
Frosh Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 A ja w dołku w tym tygodniu mieliśmy jechać zobaczyć Rafaelę i dopadła nas choroba. :evil: Tydzień sie skończył a moje dzieci zaczynają antybiotyk i znowu nie pojedziemy :evilbat: , a później to chyba juz od razu po Rafcie bo mamy ja odbierać przed Wielkanocą. Świeta będą z biegajacym psiakiem, wreszcie trochę radości zagości w domu :Dog_run: Quote
.ania Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 [b]Frosh[/b] tak mi przykro :( A popalic da napewno, bo sama to przeżyłam :D Masz może jakieś aktualne fotki małej Rafci? Quote
Gośka Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 [quote name='Bubi'][b]KU PRZESTRODZE DLA WSZYSTKICH, KTÓRZ SPRZEDAJĄ SZCZENIAKI[/b] Jak już wcześniej ktoś wspominał na forum, było mówione, że jedna z moich suczek ma trafić na "czarny ląd" , a konkretnie do Nigerii. Wszystko bylo już prawie ustalone, Czekałam tylko na realizację czeku, który mi przesłał. Czek przekraczał cenę psa - miał pokrywać koszty transportu, klatki itp. Dzisiaj dostałam odpowiedź z banku, że przesłany przez Cola czek jest fałszywy !!![/quote] Dopiero dotarłam do domu i czytam pocztę. Jestem w szoku !!! Trochę popytałam i oto czego się dowiedziałam. Ten proceder trwa juz ponad rok. Inni hodowcy dostawali podobne maile juz kilkanascie razy i w kazdym przypadku wygladalo to tak samo: zainteresowany chce zobaczyc zdjecia, zaplacic czekiem, ktory jest na sume przekraczajaca cene samego szczeniaka. Juz od dawna istnieje strona [url]http://www.terrificpets.com/scams/[/url], gdzie mozna zglaszac takie przekrety. W tej sprawie bardzo często kontaktuje się policja, bo bank bardzo czesto zglasza u nich probe dokonania przestepstwa. Quote
Frosh Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 [quote name='-Magda-'][b]Frosh[/b] Masz może jakieś aktualne fotki małej Rafci?[/quote] Niestety nie ma, bo cyfrówka wyjechała wraz z osoba, która te zdjęcia robiła. :( Ale za 20 dni lub 21 jedziemy juz ja odbierać. :multi: Quote
Alfa1 Posted March 4, 2005 Posted March 4, 2005 Czyżby wszyscy pudlomaniacy gdzieś wyjechali, :question: taka cisza na forum. :hmmmm: Quote
Frosh Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Pół soboty minęło i dalej cisza :( Czy jesteście w Wilnie lub na innej wystawie, a moze dostęp do sieci zasypało :question: Quote
cAROL Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Witam wszystkich pudlomaniaków.To mój debiucik!! :D Quote
aneta Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Witaj Carol - z tego co wiem to puchy - bo ludziska albo szaleją już po ringach, albo w drodze , albo zarobieni po uszy (suszary, szczotki itd) albo właśnie sie zabierają do przygotowania:) Tych co maja wolne ręce prosimy o trzymanie kciuków, nie tylko za Wilno ale i za Jarosław :) Quote
Karka Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Witaj :hand: Co prawda jam nie pudlarka :wink: ale sympatyk :P co sobie poczytuje i obserwuje :) Wszyscy zapewne będą zadowoleni ,że kolejny pudlarz zawitał na forum :fadein: Quote
Alfa1 Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Witaj cAROL, :hand: a gdzie się Ty wybierasz na wystawę w najbliższej przyszłości :question: Kciuki trzymam, :kciuki: jak tylko mam wolne ręce,co nie jest łatwe przy Mariannie :thumbs: Quote
.ania Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Witaj Carol ;) Jakie pudle posiadasz? Kciuki trzymam za wszystkich :thumbs: i oczywiście czekam na jakieś relacje z wystaw :) Quote
.ania Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 [img]http://www.album.com.pl/szulala5490/119523.jpg[/img] A co powiecie na taką fryzurkę? Quote
góral Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 Witam nowego uczestnika naszego forum :D Jesli chodzi ofryzurkę, to taki styl, tylko z ogolona kufą, jest bardzo popularny w Skandynawii, w najnowszym Scandinavian Poodle Magazine, jest mnówstwo tak ostrzyżony psów :) Quote
góral Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 [quote name='aneta']Witaj Carol - z tego co wiem to puchy - bo ludziska albo szaleją już po ringach, albo w drodze , albo zarobieni po uszy (suszary, szczotki itd) albo właśnie sie zabierają do przygotowania:) Tych co maja wolne ręce prosimy o trzymanie kciuków, nie tylko za Wilno ale i za Jarosław :)[/quote] Ja dla odmiany dzisiaj szaleję z trymerem :thumbs: za Wilno :P Quote
Karka Posted March 5, 2005 Posted March 5, 2005 góral :P jaki nowy avatarek :o Trzymamy kciuki, trzymamy :thumbs: za dogamaniacką ekipę :P Quote
Recommended Posts