Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmm... Co prawda nigdy się tym nie interesowałam, ale moja znajoma niedawno sprowadziła 8-śmio tygoniowego pieska z Finlandii i nie maiła żadnych kłopotów z przelotem.
Chyba, że takie przepisy są w Polsce ;)

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paszporty dostaje bez problemu w swojej lecznicy ktorej zreszta wlasciciel pracuje w powiatowym inspektoracie i problemu nie ma.
Znajomi hodowcy tez wysylali malucha za granice i tez sprawy problemow nie bylo. Dlatego sie zdziwilam.

Posted

Jest to pierwszy miot w mojej hodowli stąd brak doświadczenia.
Jasne że wolałabym mieć o 1 sztukę z głowy.ale widać tak musiało
być.szkoda tylko tych ludzi czekają od grudnia. :cry: :cry: :cry: :cry: [/list]

Posted

A ja w dołku w tym tygodniu mieliśmy jechać zobaczyć Rafaelę i dopadła nas choroba. :evil: Tydzień sie skończył a moje dzieci zaczynają antybiotyk i znowu nie pojedziemy :evilbat: , a później to chyba juz od razu po Rafcie bo mamy ja odbierać przed Wielkanocą.
Świeta będą z biegajacym psiakiem, wreszcie trochę radości zagości w domu :Dog_run:

Posted

[quote name='Bubi'][b]KU PRZESTRODZE DLA WSZYSTKICH, KTÓRZ SPRZEDAJĄ SZCZENIAKI[/b]

Jak już wcześniej ktoś wspominał na forum, było mówione, że jedna z moich suczek ma trafić na "czarny ląd" , a konkretnie do Nigerii.
Wszystko bylo już prawie ustalone,
Czekałam tylko na realizację czeku, który mi przesłał. Czek przekraczał cenę psa - miał pokrywać koszty transportu, klatki itp.
Dzisiaj dostałam odpowiedź z banku, że przesłany przez Cola czek jest fałszywy !!![/quote]

Dopiero dotarłam do domu i czytam pocztę. Jestem w szoku !!!
Trochę popytałam i oto czego się dowiedziałam.

Ten proceder trwa juz ponad rok. Inni hodowcy dostawali podobne maile juz kilkanascie razy i w kazdym przypadku wygladalo to tak samo: zainteresowany chce zobaczyc zdjecia, zaplacic czekiem, ktory jest na sume przekraczajaca cene samego szczeniaka. Juz od dawna istnieje strona [url]http://www.terrificpets.com/scams/[/url], gdzie mozna zglaszac takie przekrety.
W tej sprawie bardzo często kontaktuje się policja, bo bank bardzo czesto zglasza u nich probe dokonania przestepstwa.

Posted

[quote name='-Magda-'][b]Frosh[/b]
Masz może jakieś aktualne fotki małej Rafci?[/quote]

Niestety nie ma, bo cyfrówka wyjechała wraz z osoba, która te zdjęcia robiła. :(

Ale za 20 dni lub 21 jedziemy juz ja odbierać. :multi:

Posted

Witaj Carol - z tego co wiem to puchy - bo ludziska albo szaleją już po ringach, albo w drodze , albo zarobieni po uszy (suszary, szczotki itd) albo właśnie sie zabierają do przygotowania:)
Tych co maja wolne ręce prosimy o trzymanie kciuków, nie tylko za Wilno ale i za Jarosław :)

Posted

Witaj :hand: Co prawda jam nie pudlarka :wink: ale sympatyk :P co sobie poczytuje i obserwuje :) Wszyscy zapewne będą zadowoleni ,że kolejny pudlarz zawitał na forum :fadein:

Posted

Witaj cAROL, :hand: a gdzie się Ty wybierasz na wystawę w najbliższej przyszłości :question:

Kciuki trzymam, :kciuki: jak tylko mam wolne ręce,co nie jest łatwe przy Mariannie :thumbs:

Posted

Witam nowego uczestnika naszego forum :D
Jesli chodzi ofryzurkę, to taki styl, tylko z ogolona kufą, jest bardzo popularny w Skandynawii, w najnowszym Scandinavian Poodle Magazine, jest mnówstwo tak ostrzyżony psów :)

Posted

[quote name='aneta']Witaj Carol - z tego co wiem to puchy - bo ludziska albo szaleją już po ringach, albo w drodze , albo zarobieni po uszy (suszary, szczotki itd) albo właśnie sie zabierają do przygotowania:)
Tych co maja wolne ręce prosimy o trzymanie kciuków, nie tylko za Wilno ale i za Jarosław :)[/quote]
Ja dla odmiany dzisiaj szaleję z trymerem
:thumbs: za Wilno :P