BSSA Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Co sądzicie na temat tego pana? Będzie sędziował TTB w Radomiu... Quote
BSSA Posted August 19, 2008 Author Posted August 19, 2008 buuu nikt nie zna? a to przecież hodowca i znawca TTB, pewnie rzadko sędziuje. No to ja napiszę o nim, ale dopiero po wystawie :razz: Quote
gonpak Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 w mojej rasie (airedale terrier) zrwacał uwage na przygotowanie psa do wystawy a szczególnie sierści , prezentacje przez handlera i ruch. ogólnie bardzo miły sedzia Quote
BSSA Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Już po wystawie więc się podzielę moimi spostrzeżeniami:) Sędzia bardzo miły i wyrozumiały, atmosfera na ringu była super :) Opisy obszerne, sędziowanie dokładne, zwraca dużą uwagę na ruch - nie pamiętam ile robiliśmy kółek ;) Podchodzi do osób z niższych lokat i mówi co mu się w psie nie podoba, uzasadnia swój wybór. Preferuje wzorcowy wzrost psa w wyrównanej stawce i w porównaniach. Amstaff niekoniecznie musi mieć cięte ucho :) Jednym zdaniem - sędziowanie PIERWSZA KLASA. Oby więcej takich sędziów :) POLECAM! Quote
Vectra Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 BSSA , dokładnie :) takie sędziowanie bardzo mi odpowiada , konkretne ,dokładnie , mówi co dobrze co źle.Uzasadnia swój wybór , opisuje dokładnie. Quote
Mari Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 byliśmy ostatnio oceniani przez tego Pana i myślę, że tak powinno wyglądać sędziowanie. opisy bardzo obszerne, uzupełniane słownie po ocenie. nie ma takiej sytuacji, że wszystkie psy super opisiki, oceny doskonałe i nie wiadomo dlaczego który wygrał - wszystko jest uzasadnione. psy dokładnie obejrzane z każdej strony, pod każdym katem. super sędzia. Quote
*Agnieszka* Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Debiutowałam u tego sędziego w klasie pośredniej,wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie,dokładny,długo oglądał psiaka,sprawdzał szatę,budowę itd.Trzeba było zrobić dużo kółeczek.Ogólnie bardzo sympatyczny człowiek.Jak będzie okazja to jeszcze nie raz pojedziemy pod sędziowanie p.Andzrzeja Jędresiaka:) Quote
Recommended Posts