Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

buuu nikt nie zna? a to przecież hodowca i znawca TTB, pewnie rzadko sędziuje.
No to ja napiszę o nim, ale dopiero po wystawie :razz:

Posted

w mojej rasie (airedale terrier) zrwacał uwage na przygotowanie psa do wystawy a szczególnie sierści , prezentacje przez handlera i ruch. ogólnie bardzo miły sedzia

Posted

Już po wystawie więc się podzielę moimi spostrzeżeniami:)
Sędzia bardzo miły i wyrozumiały, atmosfera na ringu była super :)
Opisy obszerne, sędziowanie dokładne, zwraca dużą uwagę na ruch - nie pamiętam ile robiliśmy kółek ;)
Podchodzi do osób z niższych lokat i mówi co mu się w psie nie podoba, uzasadnia swój wybór.
Preferuje wzorcowy wzrost psa w wyrównanej stawce i w porównaniach. Amstaff niekoniecznie musi mieć cięte ucho :)
Jednym zdaniem - sędziowanie PIERWSZA KLASA. Oby więcej takich sędziów :) POLECAM!

• 2 years later...
Posted

byliśmy ostatnio oceniani przez tego Pana i myślę, że tak powinno wyglądać sędziowanie. opisy bardzo obszerne, uzupełniane słownie po ocenie. nie ma takiej sytuacji, że wszystkie psy super opisiki, oceny doskonałe i nie wiadomo dlaczego który wygrał - wszystko jest uzasadnione. psy dokładnie obejrzane z każdej strony, pod każdym katem. super sędzia.

Posted

Debiutowałam u tego sędziego w klasie pośredniej,wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie,dokładny,długo oglądał psiaka,sprawdzał szatę,budowę itd.Trzeba było zrobić dużo kółeczek.Ogólnie bardzo sympatyczny człowiek.Jak będzie okazja to jeszcze nie raz pojedziemy pod sędziowanie p.Andzrzeja Jędresiaka:)