g@l@xy Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Okiem laika: laik wybrał się na wystawę.... po raz pierwszy [IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/emoticons/blush.png[/IMG] Moje wrażenia: - źle przygotowane miejsce do pokazu yorasków- twarda stercząca trawa za wysoko skoszona wyraźnie przeszkadzała w dobrym zaprezentowaniu piesków - sędzia kalosz, jego konik - klatka piersiowa. Oceniał chyba na zasadzie losowej bo piękne psy wychodziły z oceną bardzo dobrą a niektóre o wątpliwej urodzie z oceną doskonałą. Powalił mnie przypadek piesia z wystrzyżoną nad oczami grzywką ,dłuuugim ryjkiem i klapniętym uchem - ocena doskonała! Widziałam też piesia z łysymi plackami nad oczami (???) -powalił mnie przypadek telefonu jednej babki do nie wiem kogo: dziewczyna zapomniała książeczki zdrowia ale nie róbcie problemu.... Zachwycona jestem że poznałam osobiście niesamowitych ludzi i dlatego warto było [IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/emoticons/smile.png[/IMG]))) Generalnie cieszę się że mogę uczestniczyć w takich imprezach tylko jako widz [IMG]http://www.yorkland.pl/components/com_simpleboard/emoticons/smile.png[/IMG]))) Quote
iberia Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 galaxy byłas?? kurde i się nie poznalismy a z Dogo było nas troche Cardea, Nane, tigrunia i ja :) oglądałaś ring suk?? ta trawa to porażka Quote
g@l@xy Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 oglądałam :) siedziałam gościnnie przy stoliku Cud Natury Quote
iberia Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Chyba cię nie widziałam :( A co do ocen sędziego to bardzo zaskakujące ale cóż tak bywa a masz może wyniki bo my nie czekalismy do końca po klasie młodziezy zmylismy sie :) Quote
duszek01 Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 ta wystawa to tragedia jednym slowem mówiąc ,sędzia z Czech powalil mnie na kolana:roll:A najlepsze ze mam w opisie "dobra siersc:crazyeye::lol::roll:" Quote
g@l@xy Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 yhy też widziałam ten tekst.... żałosne Quote
tigrunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 A my miałyśmy w ocenach (chyba wszystkie z naszej czwórki) sierść standardowa :roll: Mi się sędzia spodobał bo jemu spodobała się Jess :loveu: Nawet na ręce ją wziął i po Czesku do niej mówił :mdleje::roflt: Quote
duszek01 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 moja Mers tez się podobala,w opisie mam same pozytywy,ale i tak mysle ze On ......... nie bede się wypowiadac lepiej;) Quote
tigrunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Pewnie, że nie był obiektywny. nie mam pojęcia czym sie kierował przy dawaniu doskonałych :cool1: Ale co tam .. ja sie ciesze :grins: EDIT: Czemu ja Cie nigdy nie mogę spotkać na wystawie? Będziesz w Toruniu? Quote
duszek01 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 w tym roku juz nie męcze mojej Mersedes:shake:Chcialam zrezygnowac z Sopotu,no ale pojechalam z rodzinka na weekend i tak przy okazji wystawilam ,czego teraz zaluje.Szkoda bylo tyle godzin siedziec bez sensu.W nastepnym roku znowu zaczniemy,w tym juz osiagnela duzo:loveu: wiec teraz odpuszczamy;) Pozdrawiam Renata Quote
tigrunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Acha .. no szkoda :( Ja mam nadzieję, ze uda nam się hodowlankę zrobic w tym roku (tylko doskonałe wchodzą w gre :p) Jak się uda to w przyszłym roku raczej jeździć nie bedziemy. No chyba, że maleństwo się dla mnie urodzi jeszcze w tym roku to się pokażemy w szczeniakach :loveu: Quote
duszek01 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 no ja juz Hodowlanke dawno zrobilam ,teraz to tylko dla przyjemnosci jeździmy.Ogolnie to mialam ten rok sobie odpuscic ,ale jakos tak wyszlo ze nie wytrzymalam i pojechalam na niektore wystawy.Oczywiscie nie zaluje;):loveu: Mersedes na wystawy zaczela jeździc od szczeniaka,juz dwa lata minęly,wiec trzeba jej dac troszke odpocząc;) Quote
tigrunia Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Pewnie - macie sie czym pochwalić jeśli chodzi o tegoroczne wystawy :loveu: Quote
Zuza i Noddy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 A jaki sędzia od psiaków, sprawdzał budowę psa? Ja byłam na wystawie, ale przy ringu yorasków nie. Quote
Recommended Posts