Equus Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Masz rację! Też mi się wydaje, że jeśli ma się lekko przerośniętą toykę, w której rodowodzie są praktycznie same toye to lepiej chyba ją kryć toyem niż miniaturą? Poza tym z tego co wiem tak się robi tylko nie mam pojęcia jak to formalnie wygląda. Może forumowa Ewelinaa coś o tym napisze bo wiem, że ona kryła swoja miniaturę toyem bo widziałam na jej stronie miot z takiego właśnie skojarzenia. Więc jakoś się da to zrobić. Quote
aneta Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Wg regulaminu na takie krycie wymagane jest podanie o zgodę do Komisji Hodowlanej. Ten miot i którym mówisz jest z krycia zagranicznego. Quote
Equus Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Ale rozumiem, że nawet jeśli to krycie zagraniczne to trzeba mieć tę zgodę Komisji Hodowlanej? A czy tej komisji to trzeba jakoś uzasadnić potrzebę takiego kojarzenia czy tylko się występuje się o takie krycie i oni już decydują jak tam sobie chcą? Quote
aneta Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Zgoda powinna być i uzasadnienie też - bo przecież osoby rozpatrujące muszą wiedzieć skąd taka decyzja hodowcy. Quote
Recommended Posts