Ania_i_Kropka Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Gdy 3 tygodnie temu Karat trafił do schroniska mieliśmy nadzieję, ze szybko odnajdzie się jego właściciel i psiak szczęśliwie wróci do domu. Był zadbany, dobrze odżywiony. Niestety nikt po niego nie przyszedł.:shake: Karat jest bardzo towarzyskim psem. Gdy ktoś podchodzi do klatki pędzi jak szalony do siatki i nadstawia łepek do głaskania. Na spacerach jak na jamnika przystało, maszeruje z nosem przy ziemi. Jednak wystarczy się zatrzymać a on od razu podchodzi i domaga się głaskania. Karat dobrze dogaduje się z innymi psami. W boksie mieszka z 3 chłopakami. Karat ma ok. 3 lat. Jest wykastrowany. Oto piękny Karat: Quote
Jagoda1 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Może przyniesie ci dom, pięknisiu... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=412633106 Quote
Zabcia Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Ale fajny mam nadzieje ze szybko znajdzie dom Quote
Talcott Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Karatku kochany nie ganiaj kotów, proszę!!!! Quote
Ania_i_Kropka Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Dzisiaj mój TZ przedstawił Karatowi Kubę ( kota biurowego) Karat był nim zainteresowany, ale nie atakował go. Trudno powiedzieć jak zachowałby sie bez smyczy. Na smyczy miał ochotę za nim pogonić, ale jak poszedł bliżej powąchał i zostawił. Kuba jest kotem,. który ani trochę nie boi się psów. Jak widzi jakiegoś psiaka wogole się nim nie przejmuje, leży i nie zwraca uwagi. Obawiam się czy Karat nie próbowałby ganiać kotów po domu dla zabawy. Jutro mój TZ jeszcze raz sprawdzi reakcję Karatka na bardziej energiczną Kicię. Quote
Talcott Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Łoj Łoj to nie byłoby fajnie gdyby ganiał:shake::shake::shake: Quote
eurydyka Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 kolejny sliczny jamnik z nieznana przeszloscia Quote
Talcott Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Niech szlag trafi " ludzi" :angryy::angryy::angryy::angryy::mad:ja mam stare jamnicze 3 biedy- powywalane - 2 to już nie biedy - absolutnie:evil_lol: Trzeci się intensywnie leczy Quote
Ania_i_Kropka Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Dzisiaj pojechałam do schroniska i zrobiliśmy Karatowi koci test. I tak: Na koty na wybiegu, które oddzielała siatka nie zwracał uwagi. Na Kubę lezącego bez ruchu, nie zwracał uwagi. Na Kubę siedzącego przed nim na podłodze zaczął szczekać i próbował pogonić. Jak Kuba się ruszył, chciał biec z nami. Za chwilę jak podeszłam z nim do Kuby siedzącego dalej bez ruchu powąchał i odszedł. Obawiam się, że Karat może próbować ganiać uciekające koty i będzie jazgotał na koty będące poza jego zasięgiem. Myślę, że spokojnie można go nauczyć mieszkania pod jednym dachem z kotami, jednak na początku trzeba będzie go pilnować i pokazać mu, że koty to przyjaciele, nie zabawki. Quote
Talcott Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Hmmmmm Niech sobie przyszły ewent. domik sam osądza -przedstawię wyniki- Dzięki Cioteczki !!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Ania_i_Kropka Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Trzymajcie kciuki. Jutro w odwiedziny zapoznawcze przyjedzie do Karatka potencjalny nowy domek. Quote
Jagoda1 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Karat to żywiołowy psiak, mam nadzieję, że spodoba się. Quote
xxxx52 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 szkoda ,ze jestem tak daleko ,mialabym domek dla niego,ale w Niemczech:-( Quote
Ania_i_Kropka Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Karacik dalej szuka domku. Państwo zakochali sie w innym psiaku. Do nowego domku pojechał rudy jamnikowaty Maksiu. Quote
Recommended Posts