Jump to content
Dogomania

Potrzebna Pomoc przy PP (wyzły kontynentalne) Szczecin i okolice !!!!!

Recommended Posts

Posted

Witam Serdecznie :)
Bezwłocznie potrezbuję pomocy osoby która orientuje sie w PP , potrafi układac psy pod tym kątem lub chociaż potrafiła by mi pokazać jak układać psa pod tym kątem.
Wystawiam obecnie Wyzełke Weimarska , w październiku skończy 2 lata .
Nigdy nie miałam wcześniej doczynienia z myslictwem , możliwie nie wiem jak w niej wyzwolic pasje .
Do wody wchodzi na komende prawie do szyi (dopóki czuje grunt) na poczatku wogóle nie wchodziła.Po polu biega nawet węszy ale nie robi stójki i szczerze mówiac nie interesuja ja kaczki których mamy od groma na brzegu jeziora i sa oswojone poprostu kompletne ZERO !!! :(
Strzałów sie nie boi wogóle , mieszka koło strzelnicy :)
Wiec mam 1 problem-jak pobudzić w niej zachęte i chec upolowania na ptactwo
PROSZE O POMOC !!!

Posted

jeśli pies boi się tracić grunt pod łapami spróbuj wejśc do wody przed nim z jakimś smakołykiem lub ulubioną zabawką. Stopniowo pies sie przełamie. Inną metodą może być wniesienie psa do wody tak aby stracił grunt, ale wnieść wyżła może być problem:cool3:
Na które próby się wybierasz?

Posted

Pisałam pw w sprawie prób do [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=16754"]Dog Handler[/URL]:evil_lol: wiec nie dziw sie ze do Ciebei łaciatku nie doszło;)