Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu Minister Kultury Japonii wystosował oficjalne rozporządzenie administracyjne do organizacji AKIHO, nakazujące zaprzestania sponsorowania przez tą organizację wystaw akit w których przyznawane są tytuły piękności (BOB, BOS, itp).

Jak podkreślił, jest to związane z licznymi przypadkami agresji (ludzi) na wystawach, oszustw i przekupstwa. Minister kultury podkreślił, że organizacja AKIHO powstała w celu ochrony akita inu jako psa będącego pomnikiem przyrody Japonii i cele tej organizacji są odmienne od organizacji kynologicznych takich jak JKC.

Podobny list zostanie też sporządzony dla organizacji NIPPO.

Ale jaja.

Posted

Ale jaja !!! Ja uważam, że bardzo dobrze !!! Skorumpowali sedziowie, oceniający wystawiających lub rodowód a nie psy powinni zostać :mad::mad::mad::mad::mad: i zakopani :)

Posted

Witam,
AKIHO nadal będzie organizowane, tylko niektóre hodowle mają karę od 3 - 15 lat zakaz wystawiania psów m.in. Shirai Kennel - co generalnie jest bardzo smutne.
Rozumiem konsekwencje i mimo, że za korupcją nie jestem - to zjawisko dość popularne w obecnym świecie.

Może przełoży się ta sytuacja na łatwiejszy import Japończyków - co byłoby zapewne korzyścią.

Pozdrawiam B.

Posted

Mitsu napisał(a):
Witam,
AKIHO nadal będzie organizowane, tylko niektóre hodowle mają karę od 3 - 15 lat zakaz wystawiania psów m.in. Shirai Kennel - co generalnie jest bardzo smutne.
Rozumiem konsekwencje i mimo, że za korupcją nie jestem - to zjawisko dość popularne w obecnym świecie.

Może przełoży się ta sytuacja na łatwiejszy import Japończyków - co byłoby zapewne korzyścią.

Pozdrawiam B.

Shirai Kennel.. :shake::shake: i po co im to bylo??:shake::shake: