ktrebor Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Kilka dni temu Minister Kultury Japonii wystosował oficjalne rozporządzenie administracyjne do organizacji AKIHO, nakazujące zaprzestania sponsorowania przez tą organizację wystaw akit w których przyznawane są tytuły piękności (BOB, BOS, itp). Jak podkreślił, jest to związane z licznymi przypadkami agresji (ludzi) na wystawach, oszustw i przekupstwa. Minister kultury podkreślił, że organizacja AKIHO powstała w celu ochrony akita inu jako psa będącego pomnikiem przyrody Japonii i cele tej organizacji są odmienne od organizacji kynologicznych takich jak JKC. Podobny list zostanie też sporządzony dla organizacji NIPPO. Ale jaja. Quote
Asiunia02 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Ale jaja !!! Ja uważam, że bardzo dobrze !!! Skorumpowali sedziowie, oceniający wystawiających lub rodowód a nie psy powinni zostać :mad::mad::mad::mad::mad: i zakopani :) Quote
Mitsu Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Witam, AKIHO nadal będzie organizowane, tylko niektóre hodowle mają karę od 3 - 15 lat zakaz wystawiania psów m.in. Shirai Kennel - co generalnie jest bardzo smutne. Rozumiem konsekwencje i mimo, że za korupcją nie jestem - to zjawisko dość popularne w obecnym świecie. Może przełoży się ta sytuacja na łatwiejszy import Japończyków - co byłoby zapewne korzyścią. Pozdrawiam B. Quote
Agappe Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Mitsu napisał(a):Witam, AKIHO nadal będzie organizowane, tylko niektóre hodowle mają karę od 3 - 15 lat zakaz wystawiania psów m.in. Shirai Kennel - co generalnie jest bardzo smutne. Rozumiem konsekwencje i mimo, że za korupcją nie jestem - to zjawisko dość popularne w obecnym świecie. Może przełoży się ta sytuacja na łatwiejszy import Japończyków - co byłoby zapewne korzyścią. Pozdrawiam B. Shirai Kennel.. :shake::shake: i po co im to bylo??:shake::shake: Quote
Recommended Posts