hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='Stoko']Czyli :) w sam raz dla mnie ;> ;][/QUOTE] To dobrze trafiłeś:lol:
Stoko Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='hanik']To dobrze trafiłeś:lol:[/quote] No a jak ;] w koncu sam wybieralem :> Hmm zastanawiam sie nad kupnem szelek dla sułka, ale boje sie ze mu wypacza sylwetke ;P no ale teraz takie upały ze nie chce go meczyc obroza :> wiec jak radzicie ?
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Ja tylko używam szelek do roweru. Osobiście nie radziłabym jeśli chcesz go w przyszłości wystawiać
Roksana Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 a dlaczego uważasz, że obroża go męczy :-o ? zakładasz obroże na spacer i zaraz zdejmujesz, co w tym meczącego?
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Bardzo możliwe, że chodzi o to, że ciągnie i się wtedy dusi. W tym wypadku proponowałabym jak już to obrożę uzdową lub małe szkolenie. Muszę przyznać, że na szkoleniu Figiel chodził pięknie przy nodze a na spacerach ciągnie - ale to już moja wina. Powinnam więcej wymagać. Moja znajoma, do której chodziliśmy na szkolenie kupiła w Karusku taką obroże swojemu psu i mówi, że rewelacja ( Tylko, że droga kurcze , bo te tańsze trixie to podobno nie to samo)
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 O tutaj piszą o tej obroży [URL="http://www.karusek.com.pl/poradnik-obroza-ozdobna.php"]http://www.karusek.com.pl/poradnik-obroza-ozdobna.php[/URL]
Roksana Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 śmieszna ta uzdoba, tylko nie wiem, jak to w praktyce się sprawdza. treba nauczyć psa chodzić przy nodze spokojnie, i tyle ;)
Stoko Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Drogie panie :) Sułek umie chodzi przy nodze i nigdy mi nie sprawiał problemow z tym, bardzo szybko sie naczył z czego jestem bardzo zadowolony:multi::multi:. Zastanawiałem sie tylko czy na lato lepsze nie beda szelki i tyle :D A co do tej obrozy ciekawa rzecz tylko ile kosztuje i jak sie sprawdza :> :razz:
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 No to nawet się nie zastanawiaj tylko zostaw psu obrożę. Dlaczego myślisz, że w obroży mu ciężko??? A jaką obrożę on ma? Figiel ma leciutką z materiału i ją lubi. A jak widzi szelki to mi zwiewa. A co do tej uzdówki to podobno działa. Tak mi mówiła Ania u której szkoliłam psa - tylko mówiła o tej oryginalnej. Przez jakiś czas w Karusku była na nią promocja. Tam jest cena. Chyba coś koło 60 zł jak nie więcej. Jak dla mnie to trochę drogo. Chociaż przyznam się , że mam na nią ochotę. W końcu wypadły nam dwie zaplanowane wystawy . Na pewno część pieniędzy pójdzie na sierpniowe Agility.A za resztę może mu fundnę to coś???:cool3:
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Coś mi się wydaje, że Rolek Pszyma miał coś takiego na pysiu w Olsztynie. Pszym co to było?
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Tu na Dogo jest taki wątek [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=1025&highlight=obro%BFa+uzdowa[/url]
Stoko Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Hmm tylko czy ;] sułek bedzie chcial w niej chodzic, np kaganiec sam zdejmuje ;D
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 Wlaśnie czytam różne opinie pod tym linkiem co dałam wyżej. Są różne negatywów też sporo????
Roksana Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 hej, czy ktoś z Was kojarzy sukę Arika z Kozienic? szukam jej foto :roll: i nic (Rio Oro x Banda Kawalkada)
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='Roksana']hej, czy ktoś z Was kojarzy sukę Arika z Kozienic? szukam jej foto :roll: i nic (Rio Oro x Banda Kawalkada)[/QUOTE] Nie zupełnie nie. Nawet nie wiedziałam, że jest taka hodowla z Kozienic????
Roksana Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 no jest :p w katalogach ostatnich mam Eskę z Kozienic, po tych samych rodzicach, ale foto też nie mam, i nie kojarzę :roll:
Roksana Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 ta co była z Fridą w porównaniu? to była Eska, czy Arika? bo ja gdzieś posiałam katalog...
nikit1 Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='hanik']Coś mi się wydaje, że Rolek Pszyma miał coś takiego na pysiu w Olsztynie. Pszym co to było?[/quote] Rollo ma właśnie coś takiego - tylko akurat to się nazywa halti (Trixie). Dzięki temu spacery są spacerami a nie biegami przełajowymi :evil_lol:
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='Roksana']ta co była z Fridą w porównaniu? to była Eska, czy Arika? bo ja gdzieś posiałam katalog...[/QUOTE] To była Eska A Arika gdzie była? Na jakiej wystawie?
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [B][/B][quote name='nikit1']Rollo ma właśnie coś takiego - tylko akurat to się nazywa halti (Trixie). Dzięki temu spacery są spacerami a nie biegami przełajowymi :evil_lol:[/QUOTE] E to chyba to kupię Figlowi jeśli działa. A nawet jeśli nie zadziała to przynajmniej będzie udawało kaganiec w środkach komunikacji publicznej, tym bardziej, że to Trixie nie jest takie drogie:lol: Nikit nie wiesz czasem jaki to rozmiar jest?
Roksana Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='hanik']To była Eska A Arika gdzie była? Na jakiej wystawie?[/quote] jakbym to wiedziała, to by było dużo prościej ją znaleść :roll: ech
hanik Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 [quote name='Roksana']jakbym to wiedziała, to by było dużo prościej ją znaleść :roll: ech[/QUOTE] A gdzie o niej słyszałaś?
hanik Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Na następnej wystawie jak spotkasz foksa z Kozienic musisz zrobić wywiad:lol: Eska jest z Warszawy to o tyle łatwiej Ale dziwne to, że nigdzie nie ma namiarów na tę hodowle:confused:
Recommended Posts