bravaś Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Witam wszystkich, Zadałem to pytanie na książkach i czasopismach ale bez odzewu więc próbuję tutaj. Ukończyłem razem z moim psiakiem (15 mies. Dog niemiecki) szkolenie PT1, egzamin zdaliśmy jak skończył 8 mies. wynik 187 pkt. Jesienią planujemy (właściwie ja, bo on w szkole woli przerwy kiedy hasa z kolegami ) szkolić się dalej, w związku z tym mam pytanie: jaką książkę (książki) A. Brzezichy lub kogoś innego polecacie aby samemu przerobić z psem elementy pracy węchowej. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wasze rady Quote
Mokka Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Bravaś, czy Wy nie szkoliliście się czasem na Bemowie na szkoleniu związkowym? Chyba Was widziałam (jeśli mordka pod nickiem to Twoja pociecha). Co do literatury, to nie ma jej chyba zbyt wiele. Ostatnim "hitem" jest książka p. Górnego. Mogę dla Ciebie poszukać coś jeszcze, ale odpowiedź dam po weekendzie. Quote
bravaś Posted July 9, 2004 Author Posted July 9, 2004 Nie, szkoliliśmy się na kępie potockiej piesek którego widziałaś jeżeli jest w tym samym wieku może być bravasiowym bratem. Co do książki pamiętasz może tytuł? Quote
Mokka Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Może to i brat, a może całkiem inny psiak :D W każdym razie był tam taki błękitny doguś. A tytuł, hmmm, jest tylko jedna "Nowoczesne szkolenie psów tropiących"? :-? Jesli nawet nie całkiem tak, to jakoś podobnie. Powinienieś ją znaleźć w każdym EMPiK-u na pewno, jest też w sklepach internetowych. Quote
madlen Posted July 9, 2004 Posted July 9, 2004 Mokka, dokładnie tytuł jest taki, jaki podałaś książka kosztuje jakieś 40 złotych - gorąco polecam :D Quote
Mokka Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 Bravaś, pytałeś o Brzezichę, ale on nie napisał żadnej książki tylko o tropieniu, w jego publikacjach na temat szkolenia psów są działy dot. pracy węchowej, ale o samych śladach nic nie napisał. Poza tym odnoszę wrażenie, że jedyną książką wydaną u nas na ten temat (przynajmniej w ostatnich latach) jest właśnie B. Górny. Quote
bravaś Posted July 13, 2004 Author Posted July 13, 2004 Dzięki za info i opinie, Wybieram się do empiku to obejrzę książkę B. Górnego i pewnie ją nabędę. Co do A. Brzezichy to jest kilka pozycji z lat 80-ych ostatnio widziałem je na allegro i chciałem usłyszeć opinie osób, które z nich korzystały. Pozdrawiam Quote
Mokka Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 Bravaś, czy te książki są o tropieniu? Bo ja mam w domu książkę Brzezichy o szkoleniu (wydana w ub. r.) i tam jest wykaz pozycji jego autorstwa, ale o samym tropieniu nie ma nic :-? . Wszystko dotyczy szkolenia - raczej ogólnie. Quote
bravaś Posted July 13, 2004 Author Posted July 13, 2004 Nie są wyłącznie o tropieniu, ale kilka rozdziałów dotyczy tropienia np.: "Amatorskie szkolenie psów", uczepiłem się Brzezichy bo to jedno z najbardziej znanych nazwisk w tej dziedzinie (no i na egzaminie z pt postawił piątkę :D ) Quote
Recommended Posts