weisefrau Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 :loveu:Też mam jagdkę - Kretkę, cudną stworę. Jest na avatarze w wieku 4 miesięcy. Kupiłam ją od hodowcy w dwa dni po śmierci Pestki (mieszańca terierów niepowtarzalnego i jednorazowego), więc wiedziałam co mnie czeka. Dziecko miało już 4 miesiące i charakter tylko częściowo zgodny ze wzorcem. Jest ruchliwa, silna, ma pasję myśliwską, ale jednocześnie boi się huku, jest niesłychanie kontaktowa, przyjazna, nigdy na człowieka nie warknęła, nie ma konfliktów z innymi psami ani skłonności do dominacji. Kocha się bawić, pływać, ganiać piłeczkę. Po pierwszych dość trudnych miesiącach życie płynie nam gładko. Rano i wieczorem jest długi, kilkukilometrowy spacer. Codziennie i na pewno. Wybiegany i wyskakany zwierzak nie ma żadnych niszczycielskich skłonności. Bardzo łatwo się uczy ( aż za łatwo;)) i jest fantastyczną miejską towarzyszką. Co ciekawe - niemal codziennie spotykam ludzi, ktorzy mają jagda w rodzinie, albo kiedyś mieli. Na moim trawniku biegają stale 2 jagdki. Na widok tego pieska mało kto się nie uśmiecha. Quote
Nitencja Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 weisefrau Wklej pare fotek Twojej malutkiej :) W avatarkuwyglada superasnie :) od kogo ja kupilas ?? Quote
weisefrau Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 Kretka pochodzi z Suwałk, hodowcę znalazłam na stronie "łowiec polski", jeśli ktoś potrzebuje, podam namiar na priv. Tu są zdjęcia psiaka: [url]http://gackowa.multiply.com/photos/album/1/Kretka[/url] Na tej stronie w blogu znajdziesz również eseje z życia Kretki bogato ilustrowane. Moja galeria na dogomanii jest w trakcie powstawania. Quote
Recommended Posts