Agappe Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 na pewno bedę z Asiaczkiem kibicować!!! za to gdybym miała możliwości i mogłabym kupić 2 psy to byłaby to ruda kita i chyba thaj (chociaż wczesniej zawsze myslałam, że 2 rude kity) bety bardzo zaciekawiłaś mnie tymi "dziwynimi" szczeniakami... wiesz coś więcej na ten temat??? kiedyś czytałam, że u RR bywa tak, że rodzą sie psy gdzie włosy rosną do środka <zaznacze, że czytałam o tym dość dawno i sie psami średnio wtedy interesowałam i nigdy potem jakoś nie miałam okazji sprawdzać tej informacji:roll: :roll: >... no ale jeśli to prawda to może TR też mają takie problemy??? ktrebor nie żałuj sobie ;) jak sobie świetnie poradziliście z tymi trzema urwisami to jakiś tam thaj nie powinien sprawiać problemu:evil_lol: :evil_lol: Quote
bety Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Agappe - niestety TR cierpią na ta samą przypadłość co RR (ang. Dermoid sinus cyst = DSC), no i jak u innych ras może wystapić dysplazja. "Dziwne" szczenięta to takie, które budową nie przypominają TR, mają nietypowe głowy, nieprawidłowy wzrost, niestojące uszy - jednym słowem u tych szczeniąt odzywają się geny przodków w typie TR. Innym "dziwactwem" jest nieprawidłowy kształt pręgi - składająca się z kilku części, poprzerywana, niesymetryczna. A nawet całkowity brak pręgi. Quote
Recommended Posts