Presea Posted May 28, 2002 Posted May 28, 2002 Wiem dobrze że zdarzają się agresywne corgi, które mają skłonności do kąsania w łydki :evil: (są to owczarki więc zostały do tego wychodowane). Ale jeśli potrafisz dobrze go wychować będzie napewno twoim najlepszym przyjacielem. :angel: Quote
pINESka Posted May 30, 2002 Posted May 30, 2002 Skłonność do kąsania w łydki absolutnie nie jest objawem agresji.Można je od tego łatwo oduczyć.I nie zostały wychodowane do tego by kąsać w łydki :P tylko żeby w ten sposób pędzić bydło.Przy okazji mam pytanie : jak wstawić sobie emblemat (np.ty masz fotkę collie) ? Quote
Presea Posted May 31, 2002 Author Posted May 31, 2002 Wiem że kąsanie w łydki to nie objaw agresii ale zdarzają się agresywne korgi które starają się w ten sposób wyładować swoją złość. P.S.Na zdjęciu jest owczarek szetlandzki. Quote
pINESka Posted May 31, 2002 Posted May 31, 2002 zdarzają się agresywne korgi które starają się w ten sposób wyładować swoją złość. Quote
pINESka Posted May 31, 2002 Posted May 31, 2002 Owczarek szetlandzki? Hmm,być może...Nie jest to wykluczone :) Quote
Presea Posted July 29, 2002 Author Posted July 29, 2002 pineska ..wiesz między collie i sheltie są olbrzymie różnice... Quote
Kati Posted July 28, 2003 Posted July 28, 2003 Różnice między collie a sheltie są duże i nie trudno je rozróżnić. Jednak widząc samą głowę psa można się pomylić. Quote
Corgi:) Posted August 13, 2003 Posted August 13, 2003 Ja mam Corgusia i kasa w lydki tylko podczas zabawy jak sie z nim biega. :D Quote
Kati Posted October 10, 2003 Posted October 10, 2003 Presea: Dzięki za wyjaśnienie, chocież dla mnie i tak jest to niezbyt jasne. Musiałabym wziąść wzorce obu ras i zdjęcia psów i pokolei czytać i się przyglądać. Dla osoby znającej się na tych rasach różnice są oczywiste. Quote
whippetka Posted October 17, 2003 Posted October 17, 2003 Dla mnie corgi to takie, młe wielkie krasnale :wink:. Były mąż hodowczyni od, której miałam Duke hodował własnie corgi :D Wspaniala rasa... :) Quote
Recommended Posts